Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Borrealis píše:![]()
tak jak jsem je dříve nosívala ráda, tak je dneska nesnáším, nějak mi vaděj na kůži nebo co…tak hurá, konečně jednou pudu s módním trendem
ale taky jsem na to zírala jak jelen…prej už jsou těžce OUT
Tělové silonky jsou módní prohřešek, říká stylistka. Jaké punčocháče tedy nosit?
Nosíte tělové silonky a abyste ušetřily, kupujete si ty nejlevnější? Jste OUT. Alespoň to tvrdí módní stylistka, která radí, co nosit a jaké druhy punčocháčů si vybrat k jakémukoliv outfitu.jsou věci, které podle stylistů zůstanou OUT navždy, proto byste se jim měly vyvarovat. Jedna z těch věcí jsou tělové silonky.
Stylistka Julia, která dělá rozbory šatníku, chodí se zákazníky nakupovat a radí jim, co na sebe, aby jim to slušelo a aby měly styl, často odpovídá na svém Instagramu na otázky od fanoušků. Jedna z těch otázek byla: „Co místo tělových silonek, když se černé nehodí a bez nich je mi zima?” Odpověď Julie byla jednoznačná: „Jakékoliv, jen né tělové.”
Tělové silonky proto navždy vyhoďte ze svého šuplíku. Údajně nejhorší jsou ty lesklé a také ty, které jsou příliš tmavé nebo naopak až moc světlé. Zkrátka ty, které barevně neodpovídají vašemu odstínu kůže.
https://zena-in.cz/…e-tedy-nosit
Jsem ráda, že už jsem ve věku, kdy mi nevadí být out
Tělové silonky si v šatníku ponechám a ani mi to nebude kazit spaní ![]()
@Jahru píše:
Jsem ráda, že už jsem ve věku, kdy mi nevadí být outTělové silonky si v šatníku ponechám a ani mi to nebude kazit spaní
no eeeešiši ještě aby to ![]()
ale fakt mě překvapilo, že to je tzv „out“… ![]()
Přiznám se, že jsem ani na bakaláře neměla silonky. Měla jsem uzavřené lodičky a černé šaty po lýtka a mám opálené vždy nohy. To bylo v červnu. Stejně si toho nikdo nevšimnul, že jsem opálená. Kdybych měla kratší sukni, tak bych dala silonky.
Magistra jsem měla skoro na podzim. To jsem silonky měla.
Vubec neřeš. Každému to bude jedno. Chodí nám ke stanicím v džínách, teniskach a vytahanem triku. Pracuji na univerzitě. A promoce to samé. Vždy se tam najde exot co dorazí jak do lesa, v manzestrakach a pohorach třeba nebo zase sesmajdane tenisky a džíny, děravé triko. To už na ně koukáme hodně zle. Sukně a halenka jsou super, zítra bude vedro, klidně bez silonek.
V tomhle vedru bych si žádné silonky nevzala, ani kdyby mi za to chtěli zaplatit.
@AnoNe já v těchto vedrech nosím právě ty samodržící, když už musím dodržet dresscode. Ale když nemám jednání, chodím v pantoflich a po kanceláři úplně bosa. Základem ale je mít vhodné oblečení a boty vždy v pohotovosti ve skříni. Jsou prostě situace, kdy to jinak nejde. Chlapi to mají mnohem horší. U nás v práci běžně chodí v obleku. Zlaté silonky a šaty.
Plné boty a silonky.
Některé stylistky jsou out… kam ten svět spěje?
@Borrealis píše:
no eeeešiši ještě aby toale fakt mě překvapilo, že to je tzv „out“…
Jenze ne kazda zena ma hezke nohy a silonky to hodne vylepsi. Takze dress code se silonkami.
Navic pocitove nesnesu hole nohy do lodicek. Brrrrr Hole nohy = sandale.
tak jak jsem je dříve nosívala ráda, tak je dneska nesnáším, nějak mi vaděj na kůži nebo co…tak hurá, konečně jednou pudu s módním trendem
Tělové silonky jsou módní prohřešek, říká stylistka. Jaké punčocháče tedy nosit?
Nosíte tělové silonky a abyste ušetřily, kupujete si ty nejlevnější? Jste OUT. Alespoň to tvrdí módní stylistka, která radí, co nosit a jaké druhy punčocháčů si vybrat k jakémukoliv outfitu.jsou věci, které podle stylistů zůstanou OUT navždy, proto byste se jim měly vyvarovat. Jedna z těch věcí jsou tělové silonky.
Stylistka Julia, která dělá rozbory šatníku, chodí se zákazníky nakupovat a radí jim, co na sebe, aby jim to slušelo a aby měly styl, často odpovídá na svém Instagramu na otázky od fanoušků. Jedna z těch otázek byla: „Co místo tělových silonek, když se černé nehodí a bez nich je mi zima?” Odpověď Julie byla jednoznačná: „Jakékoliv, jen né tělové.”
Tělové silonky proto navždy vyhoďte ze svého šuplíku. Údajně nejhorší jsou ty lesklé a také ty, které jsou příliš tmavé nebo naopak až moc světlé. Zkrátka ty, které barevně neodpovídají vašemu odstínu kůže.
https://zena-in.cz/…e-tedy-nosit
Já tedy silonky nosím minimálně, ale protože jsem otužilá (a dresscode v práci to nevyžaduje).
Zakladatelko, záleží i na jaké fakultě a oboru státnicuješ, někde vyžaduji přísné dodržování dresscode, jinde jim stačí slušné šaty a zbytek neřeší. ![]()
Já dělala státnice za covidu zčásti osobně (překladatelskou a esejovou část) a zčásti online. U té online jsem mohla mít klidně tepláky a nikdy by si nevšimnul. ![]()
Taky je nenosím ráda, protože mi furt sjížděj. Ale jednak v určitých situacích a k určitému oblečení ctím dress code a jednak silonky sjednotí barvu kůže (zvlášť když je člověk neopálený, nebo mu prosvítají žíly či má jiné nedokonalosti), takže je určitě nevyhodím, protože nějaké módní pipi nepřijdou dost in.
Ten článek jsem asi četla taky. Nevím, co autorka myslí obratem „jakékoli jiné, jen ne tělové“. V žlutých, růžových a ani bílých nikam nepůjdu. Tak možná ještě v šedých.
@iila píše:
Taky je nenosím ráda, protože mi furt sjížděj. Ale jednak v určitých situacích a k určitému oblečení ctím dress code a jednak silonky sjednotí barvu kůže (zvlášť když je člověk neopálený, nebo mu prosvítají žíly či má jiné nedokonalosti), takže je určitě nevyhodím, protože nějaké módní pipi nepřijdou dost in.Ten článek jsem asi četla taky. Nevím, co autorka myslí obratem „jakékoli jiné, jen ne tělové“. V žlutých, růžových a ani bílých nikam nepůjdu. Tak možná ještě v šedých.
Tos mi připomněla, jak spolužačka měla na maturitní ples (ne svůj) snad růžové punčochy a nějaká neznámá babička ji tam sprdla, že je jak strašák do zelí a nectí slušné oblékání. ![]()
@Murasaki píše:
Já tedy silonky nosím minimálně, ale protože jsem otužilá (a dresscode v práci to nevyžaduje).
já nějak úplně nechápu, jak silonky souvisí s otužilostí ![]()
už jsem to od někoho slyšela, ale že by mě silonky jakkoliv zahřály, to jsem nezažila…
nikdy, a že bych silonky nosila kvůli ¨zahřátí " se mi nestalo nikdy v životě
nicméně opakovaně jsem četla že jsou out, i mě to popravdě potěšilo, nějak jsem je přestala snášet, muehehehe
ale jasně, dress code je dress code, až půjdu na nějakou recepci nevím…na Hrad, beru je a nehnu brvou
ale lesklé neeee, ty jsou fakt eeeee, to zase jako jo
@Borrealis hele a všimla sis, že je umění najít v obchodě matné tělové silonky? Já lesklé nesnáším, jsou strašné. Ale pak prolézám regály a hledám ty zapadlé krabičky s matnými…
Za mě buď tělové silonky a plnou špici, nebo bez silonek, pokud jsou boty bez špice.
Ale jinak jak se tu píše, dneska už je to asi jedno, když se tam chodí i v džínách.
V tomhle vedru bych se teda zadnymi silonkami nezatezovala. Statnicovala jsem v podobnem pocasi a mela jsem sandaly a saty po kolena. Bez silonek a ani me nenapadlo, ze bych v takovych teplotach mela na sobe mit silonky. Statnicovat muzes v cem chces, vyhodi te pripadne za neznalost vedomosti a ne za poruseni etikety nebo dresscodu.