Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Silonky určitě ano. Osobně bych volila tělové, i když občas se to vydává za módní peklo. Černé silonky mi evokují oblečení na pohřeb. A dají se koupit punčochy bez zesílené špičky, případně samodržící, aby ses neupekla.
Jo a správně podle dresscode bys měla mít na botách plnou špičku i patu.
@nozu Patu mám, špičku ne. Bohužel teď už jiné boty nesezenu, ale doufám, že to nebude tak vadit, když budu nejspíš stát za stolem.
@Anonymní píše:
Ahoj,
zítra mám magisterské státnice. Obléci si chci černou pouzdrovou sukni a světle růžovou halenku. Sukně nad kolena, halenka s delšími rukávy s ne moc velkým výstřihem. K tomu mám černé páskové boty na podpatku.A teď řeším silonky. Ano nebo ne? Černé nebo tělové? Sice mám otevřenou špičku, ale ten přechod mezi zesílenou špičkou a zbytkem silonek by se měl podle mě hezky skrýt.
Co myslíte? A jak je to správně podle dress code?
Děkuji.
silonky ano, správně bys měla mít uzavřené boty, ale zas ani v páskových botech tě nikdo nevyhodí, ani to nikdo nebude řešit
@Anonymní píše:
@nozu Patu mám, špičku ne. Bohužel teď už jiné boty nesezenu, ale doufám, že to nebude tak vadit, když budu nejspíš stát za stolem.
vadit to určitě nebude, jo ty silonky tělové
@nozu píše:
Jo a správně podle dresscode bys měla mít na botách plnou špičku i patu.
Pata muze byt volna, prsty nemaji byt videt. Ale myslim, ze to v dnesni dobe uz nikdo neresi. ![]()
Cerne silonky urcite ne. A bez silonek taky ne. Dnes uz se daji koupit tak tenounke (5 DEN), ze nejsou ani na nohach citit a nemaji zesilenou ani spicku, ani patu. I kdyz uz se ve spolecnosti upousti i od silonek.
Nase prababicky by bez puncoch, rukavicek a kloboucku ven nevylezly. ![]()
@Anonymní píše:
Vadit to nebude, kvůli tomu tě od státnic určitě nevyhodí. Jen jsem to dopsala, když ses ptala na dresscode.
Důležité je, co máš v hlavě a ne na sobě
Vzala bych si tělové silonky, ale i když půjdeš bez nich, tak to nikdo řešit nebude. Držím palce, ať to dobře dopadne ![]()
Pokud nemas telove a bez lesku, bez spicky, tak si puncochy neber vubec. Jak to leze ze spice, to neni ono. Udelej si vkusnou manikuru. A hodne stesti u zkousky.
Co tak koukám, dnes už se ze silonek dělá módní peklo ![]()
nevíte někdo proč?? ještě před pár lety bylo nemyslitelné vyjít bez silonek, a dnes je to pomalu naopak… ![]()
definují je jako „těžce out“…no nevim
@Anonymní píše:
Ahoj,
zítra mám magisterské státnice. Obléci si chci černou pouzdrovou sukni a světle růžovou halenku. Sukně nad kolena, halenka s delšími rukávy s ne moc velkým výstřihem. K tomu mám černé páskové boty na podpatku.A teď řeším silonky. Ano nebo ne? Černé nebo tělové? Sice mám otevřenou špičku, ale ten přechod mezi zesílenou špičkou a zbytkem silonek by se měl podle mě hezky skrýt.
Děkuji.
zakladatelko, jestli máte otevřenou špičku, tak jen a pouze bez silonek, se nedá nic dělat
Já mám silonky bez špičky právě do otevřených bot. Jsou spojené mezi palcem a ostatními prsty.
@Borrealis píše:
Co tak koukám, dnes už se ze silonek dělá módní peklo![]()
nevíte někdo proč?? ještě před pár lety bylo nemyslitelné vyjít bez silonek, a dnes je to pomalu naopak…
definují je jako „těžce out“…no nevim
Viď? Taky jsem na to zírala. Asi holt nerozumím dnešní módě ![]()
A silonky nosím furt
@iila píše:
Viď? Taky jsem na to zírala. Asi holt nerozumím dnešní módě
A silonky nosím furt
tak jak jsem je dříve nosívala ráda, tak je dneska nesnáším, nějak mi vaděj na kůži nebo co…tak hurá, konečně jednou pudu s módním trendem
ale taky jsem na to zírala jak jelen…prej už jsou těžce OUT ![]()
Tělové silonky jsou módní prohřešek, říká stylistka. Jaké punčocháče tedy nosit?
Nosíte tělové silonky a abyste ušetřily, kupujete si ty nejlevnější? Jste OUT. Alespoň to tvrdí módní stylistka, která radí, co nosit a jaké druhy punčocháčů si vybrat k jakémukoliv outfitu.
jsou věci, které podle stylistů zůstanou OUT navždy, proto byste se jim měly vyvarovat. Jedna z těch věcí jsou tělové silonky.
Stylistka Julia, která dělá rozbory šatníku, chodí se zákazníky nakupovat a radí jim, co na sebe, aby jim to slušelo a aby měly styl, často odpovídá na svém Instagramu na otázky od fanoušků. Jedna z těch otázek byla: „Co místo tělových silonek, když se černé nehodí a bez nich je mi zima?” Odpověď Julie byla jednoznačná: „Jakékoliv, jen né tělové.”
Tělové silonky proto navždy vyhoďte ze svého šuplíku. Údajně nejhorší jsou ty lesklé a také ty, které jsou příliš tmavé nebo naopak až moc světlé. Zkrátka ty, které barevně neodpovídají vašemu odstínu kůže.
Ahoj,
zítra mám magisterské státnice. Obléci si chci černou pouzdrovou sukni a světle růžovou halenku. Sukně nad kolena, halenka s delšími rukávy s ne moc velkým výstřihem. K tomu mám černé páskové boty na podpatku.
A teď řeším silonky. Ano nebo ne? Černé nebo tělové? Sice mám otevřenou špičku, ale ten přechod mezi zesílenou špičkou a zbytkem silonek by se měl podle mě hezky skrýt.
Děkuji.