Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, nosíte podpatky? Pokud ano, jak vysoké? Máte raději podpatky nebo klíny? Já nosím hlavně klíny vysoké 7 cm, ale zvládnu i vyšší. Jsem menší, mám 163 cm, takže mě podpatky tak trochu zachraňují. Jak jste na tom vy? Jsem zvědavá na vaše odpovědi. ![]()
botasky a i v těch se rozbiju
Pokud musím tak mám ráda klín ale po celé botě.
@Annie Lennon píše:
Ahoj, nosíte podpatky? Pokud ano, jak vysoké? Máte raději podpatky nebo klíny? Já nosím hlavně klíny vysoké 7 cm, ale zvládnu i vyšší. Jsem menší, mám 163 cm, takže mě podpatky tak trochu zachraňují. Jak jste na tom vy? Jsem zvědavá na vaše odpovědi.
Měřím 164 a podpatky nosím jen velmi málo. Na ples nebo do divadla. A tak to 5 cm.
Mě podpatky hrozně rajcujou - buď striptérský jehly, v akčních filmech používané i jako zbraň, viz Machette, anebo takový, co nosili KISS.
@Ploskutáček píše:
Mě podpatky hrozně rajcujou - buď striptérský jehly, v akčních filmech používané i jako zbraň, viz Machette, anebo takový, co nosili KISS.
Jelikož nosím jenom sukně a šaty, tak ve většině případů k nim mám podpatky 👡
Ale s přibývajícími léty (dobře, tak kily
)
už ne tak vysoké. Nosivala jsem i jehly, ale teď tak těch cca 7cm a klinky mám úplně nejraději, hlavně v létě mě z nich nebolí nohy.
@Ploskutáček píše:
Protože jsi v tom nikdy nešel. Nechápu, co je na tom rajcovního
Ničí to akorát nohy.
@Russet píše:
Protože jsi v tom nikdy nešel. Nechápu, co je na tom rajcovníhoNičí to akorát nohy.
Já vím, ale kouká se na to pěkně…
@Russet píše:
Protože jsi v tom nikdy nešel. Nechápu, co je na tom rajcovníhoNičí to akorát nohy.
Jo, mám kecky za dvě kila.
@Ploskutáček píše:
A k tomu silonky a sukni že… Už buduuu
![]()
@Annie Lennon píše:
Ahoj, nosíte podpatky? Pokud ano, jak vysoké? Máte raději podpatky nebo klíny? Já nosím hlavně klíny vysoké 7 cm, ale zvládnu i vyšší. Jsem menší, mám 163 cm, takže mě podpatky tak trochu zachraňují. Jak jste na tom vy? Jsem zvědavá na vaše odpovědi.
A já tě beru i takhle malou i s podpatkama. Jsem tolerantní ![]()
@Ploskutáček píše:
Jo, mám kecky za dvě kila.
Pořádný lodičky z kůže jsou dost drahý.
Když jsem byla mladší, tak jsem preferovala i 10-11 cm.
Při dětech jsem si zvykla na nižší, pohodlnější boty.
Ale mám i vyšší. Nemám ráda podpatky úzké a klapací. Preferuji klínky. Tam je mi jedno, jak jsou vysoké. Takových bot mám nejvíc. Letos jsem si k sukni prvně koupila látkové tenisky, které mají klínek. Nevím. Asi 5-6 cm. Takový ideál. Ještě jsem je neměla na noze. Buď pršelo nebo je horko. Tak poslední týden nosím různě vysoké sandály a žabky. Potřebuji větrat.
Nenosim zadne podpatky a preferuju obecne boty, ktere respektuji prirozeny tvar chodidla. Mam rada svoje nohy a zada. Moje babicka si neumela zivot bez podpatku predstavit a jeji haluxy a jejich bolestivost jsou pro me dost velky vystrazny vykricnik.