Jak vysoké podpatky nosíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
27.5.23 20:10
@Afrikana píše:
Nenosim zadne podpatky a preferuju obecne boty, ktere respektuji prirozeny tvar chodidla. Mam rada svoje nohy a zada. Moje babicka si neumela zivot bez podpatku predstavit a jeji haluxy a jejich bolestivost jsou pro me dost velky vystrazny vykricnik.

Moje kolegyně zas povídala, že její mamka celý život nosila gumáky nebo takové nějaké nízké boty. Žádné podpatky. A na stáří ji spadla klenba. Měla problémy. Je fakt, že si dám žabky. Tak taky cítím, že pata trpí. Není to úplně příjemné. Proto ona prý nikdy nebude chodit vyloženě v nízkých botách, když viděla následky u mamky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5247
27.5.23 20:34

@Kelsey Otazka, proc ji ta klenba spadla, a otazka, proc tobe trpi pata. Treba obecne lidi chodi primarne tak, ze hodne dupou na patu, i kdyz by se to nemelo, ale je to dusledek pouzivani klasicke obuvi. Protoze kdyby lidi chodili bosky, tak rozhodne nedupnou nejdriv na patu, kde je kost. I proto se lidi v barefootech nejdriv uci, jak chodit. Ale podpatky obecne meni teziste tela a z toho byvaji jak ty haluxy, tak zkracene achillovky, artroza v kolenou, bolest zad… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
27.5.23 20:34

Žádné, nosím jen boty „bez podrážky“ čili typ Converse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3741
27.5.23 20:46

Podpatky nosím. Mám různé boty. Vyssi i nizsi. Klíny ne, ty se mi nelibi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
27.5.23 20:46

Žádné, nosím Vansky, sandály, žabky, barefooty. Naslušno jsem už strašně dlouho nikde nebyla, takže žádné vyloženě slavnostní, formální boty nemám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
28.5.23 03:24

:mrgreen: :jazyk: to jsou odpovědi :mrgreen: prej podpadky 11cm :jazyk: hustý…
S 11cm bych měla skoro 190cm :jazyk: :jazyk: :jazyk: by mě zajímalo jakej chlap by mě chtěl, když jsou skoro všichni prckové :jazyk: :jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.5.23 05:31

Buď 7-11 cm nebo žádný. Na nízkých podpatcích neumím chodit. :nevim: Sama to nechápu; asi jak je ta noha při kroku navyklá na vyšší - a on nepřichází - tak už očekává plochou podrážku - ale hle, podpatek. :mrgreen:

Ale je fakt, že s věkem pohodlním a čím dál častěji zvolím ty bez podpatku. Když si představím, jak jsem v 17 lítala po městě po ultravysokých (na ty s 16 cm bylo mé pubertální já obzvláště pyšné!), nechápu nic. :mrgreen:

Jinak pro mě jedině úzké podpatky, v klínech si připadám neohrabaně. A vůbec nechápu přidanou hodnotu takových těch ultranízkých kačenek. :nevim: Výšku to nepřidá, nohy nevytvaruje, ale vrávorací element to přidá velice. Pokud to někdo vidí jinak, prosím o objasnění. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
28.5.23 05:51

Většinou chodím v botách bez podpatku. S podpatkem mám asi troje a vše tak do 5 cm. Není mi to pohodlné. Boty na klinku nemám žádné a nepřijde mi to moc slušivé.

• Citovat
  • Upravit
74217
28.5.23 06:57
@Besterka píše: :mrgreen: :jazyk: to jsou odpovědi :mrgreen: prej podpadky 11cm :jazyk: hustý…
S 11cm bych měla skoro 190cm :jazyk: :jazyk: :jazyk: by mě zajímalo jakej chlap by mě chtěl, když jsou skoro všichni prckové :jazyk: :jazyk: :jazyk:

Tož všechny nejsme od přírody vysoké. Některé jsme za podpatky šťastné ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26874
28.5.23 07:01

Pro me je ideal 5-6 cm. Mam rada hezky tvarovane podpatky, nesnasim kliny brrrrrr. A nesmim mit podpatky potazene, kaminky na chodnicich jsou svine :,(
Soucasne miluji i tenisky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.5.23 07:01

Britská dámská šlechta nosí často boty na klínku. Nedávno o tom byl i článek a ukázka bot.
Asi mám jejich vkus. Přesně takové si vybírám nejraději.
Jsou totiž pohodlné a parádu udělají, vyšší efekt se dostavil. Značka ideál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
28.5.23 09:08

3 - 8 cm.

• Citovat
  • Upravit
53518
28.5.23 09:29
@Afrikana píše:
@Kelsey Otazka, proc ji ta klenba spadla, a otazka, proc tobe trpi pata. Treba obecne lidi chodi primarne tak, ze hodne dupou na patu, i kdyz by se to nemelo, ale je to dusledek pouzivani klasicke obuvi. Protoze kdyby lidi chodili bosky, tak rozhodne nedupnou nejdriv na patu, kde je kost. I proto se lidi v barefootech nejdriv uci, jak chodit. Ale podpatky obecne meni teziste tela a z toho byvaji jak ty haluxy, tak zkracene achillovky, artroza v kolenou, bolest zad… :nevim:

Já vždycky, když si nasadím podpatky, chodím pomalu, nez si zvyknu, protože bych si rozbila ústa. Na plese se modlím, abych tu polku nějak dala a nerozplácla se tam jak žába. Zato v nízkých botách nebo naboso by se to tancovalo hned líp. Naše nové dláždění ve městě botám na podpatku opravdu nepřeje, nejlepší je asi zámkovka nebo ty parkety. Ale ne moc naleštěné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
28.5.23 09:45

Nosím 4-5 cm (plesové mám možná o cm vyšší). Nepotřebuji si přidávat výšku, mám 171 cm. Nosím je k sukním, šatům. Naopak třeba nenosím žábky, na tvrdém povrchu v nich noha dost trpí. Mám příčně ploché nohy, ale cvičením se to dost zlepšilo (v běžné chůzi mě to neomezuje). Chůzi na podpatkách (nechodím každý den) kompenzuji právě cvičením (posilování klenby, cviky s palcem, roztahování prstů jako žába).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
28.5.23 09:46
@Russet píše:
Já vždycky, když si nasadím podpatky, chodím pomalu, nez si zvyknu, protože bych si rozbila ústa. Na plese se modlím, abych tu polku nějak dala a nerozplácla se tam jak žába. Zato v nízkých botách nebo naboso by se to tancovalo hned líp. Naše nové dláždění ve městě botám na podpatku opravdu nepřeje, nejlepší je asi zámkovka nebo ty parkety. Ale ne moc naleštěné.

Já když tancuji v botách bez podpatku, zvedám nohy. Úplně na plocho mi to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková