Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj všem, mám dvě půjčky u Simfiny, jednu jsem si brala před půl rokem a druhou dva měsíce zpět. Vše řádně týdne splacela. Teď se mo stalo, že mi na splatku nevyšlo, ale zpozdim se o dva dny, šéf neposlal výplatu. Volala sem, vše řekla a bylo mi řečeno, že když se u druhé půjčky zppzdim v prvních třech měsících, tak podávají trestní oznámení a vyptávat se na vše i osobní věci. Mohu se zeptat, zda s nimi má někdo podobnou zkušenost, nebo co s nimi zažil. Děkuji
@Maryna136 a co máš ve smlouvě? Musí tam být podmínky případně sankce, zaplétat se s takovými lichváři není moc dobré. Ty recenze taky mají hrozne..
Naše známá takhle přišla kvůli pár nezaplaceným splátkam, nevím kde, o celou chalupu ![]()
Jestli si někdo veme úvěr s rpsn 1916%, tak se své finanční sebevraždě nesmí divit..
přistoupil na to sám a dobrovolně
tyhle firmy se živí právě na úrocích a prodlení…
z jejich stránky :
Informace o půjčce
Výše úvěru 1 000 Kč - 10 000 Kč
Splatnost 7 - 30 dní Úrok od 39 %
RPSN od 1916 %
@Lucy75 píše: Více
Vím, co jsem podepsala, ptala jsem se na způsob vymáhání, ne na rozbor RPSN. Ale díky…
@Maryna136 píše: Více
hele, tyhle společnosti jsou schopny všeho, co je ve smlouvě, prostě si ty peníze půjč v rodině nebo vydělej, daruj plazmu, běž na brigádu, vyplať se z toho kolotoče a tyhle klikačky si už Nikdy neber, je to cesta do pekla a začíná tím dluhová spirála končící exekucemi… v lepším případě vlastní snahy insolvencí…
prodej nadbytečné věci z domu v zastavárně, na vinted, na bazoši.. řeš své finance v místní okresní dluhové poradně, dokážou ti zdarma pomoct. Já vím, o čem píšeš a není to žádná legrace.
Vypujcit zbytek částky u rodiny, zaplatit to celé, a pak splácet rodině. A rodinu poprosit, ať ti dají pořádně přes hubu, že děláš takové kraviny. To je šílenost. Za pitome 4 tisíce třeba zaplatit osm? Jsi cvok? Píšu o 4 tisících, ale samozřejmě nevím, kolik to bylo. To jsem si jen zadala jako vzorek.
Tak znovu. Nejsem v dluzích až po uši, problém se splácením dal nebude, žádná dluhové spirála, exekuce apod. Opozdila sem se o DVA dny, dnes v klidu doplaceno, jen mě zarazil ten pristup. Sankce, prodeni beru, ale tyto výhrůžky mě zarazily, to je celé. Nepotřebuji ani půjčku, ani pomoct, a ani mi nikdo nenabizejte pomoc za sex, jak se mi tu naplnila schránka zpráv. Je otázka, zadala sem o odpověď. Jen tohle je český národní sport, vyjádřit se ke všemu, jen ne k věci. Tak krásný zbytek dne všem.
Ber to tak, že tyto smlouvy jsou vesměs neplatné a tím pádem právně nevymahatelné. Mohou tedy jen strašit. Jak ale vidíš, je to účinné. Kdybys na platební rozkaz podala odpor nebo podala návrh na oddlužení, tak spor vyhraješ nebo insolvenční správce pohledávku popře. Pro zajímavost si můžeš do insolvenčního rejstříku zadat pár smyšlených jmen. Určitě na popření takové pohledávky narazíš.
@JTom Insolvenční správce není dlužníkův advokát. Pokud není ve věřitelem přihlášené pohledávce něco vyloženě do očí bijící tak nepopírá, proč by si předělával práci. On kontroluje hlavně formální náležitosti. Stačí se podívat na náhodné schválené pohledávky, tyhle dvojnásobky i více jsou schvalovány.
Pokud dotyčná má z dřívějška u simfina (bývalý fair credit) už doplacenou smlouvu a teď splaci další, když pošle navrh na zneplatnění k finančnímu arbitru, tak už nebude muset dal nic platit a možná se jí i něco bude vracet - podle toho kolik už preplatila nad jistiny.
Simfina skoro jako všechny nebankovky dostala pokutu od ČNB za nedostatečné posuzování klientů a když je dáte k arbitrovi, hned se dohodnou ze vám vrátí treba 90%. Takze záleží na vás, jestli chcete dál platit nebo ne.
Jen ještě doplnění - nebankovky si mezi sebou sdílejí registr lidí, kteří napadají smlouvy a když to uděláte, už vám žádná nic v budoucnu nedá - což aspoň za mě je výborný benefit, protože to akorát dostava lidi do průserů