Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zasada cislo jedna: neptat se sveho okoli, jaky maji nazor na vybrane jméno. Jestli se vam to libi, dejte Simonku. Je to uplne normalni jmeno, zadny ulet, a prarodice si zvyknou. Nela je ted snad kazda druhá.
Nela je děsný navíc jich je „jak psů“ omlouvám se ![]()
Simona taky není žádná moje srdcovka, ovšem ve srovnání s Nelou teda jednoznačně Simona ![]()
@Anonymní píše:
@Zeoli Asi máš pravdu. Jen prostě, když víš, že se jméno tvojí dcery nebude líbit tvojí mámě, trochu tě to zamrzí (a znejistí) :-/. Ale třeba časem změní názor
To neřeš. U prvního syna se jméno nelíbilo tchyni, zvykla si. Teď čekáme holčičku a když sem to řekla prvně, tak si všichni klepali na čelo a teď už to berou v pohodě
dej co se líbí vám.
Jsem se svým jménem spokojena
nedá se říct příliš hanlivě a má i mnoha zdrobnělin
a neni to dle mě taky tak časté jméno ![]()
Jednoznačně Simona, hezké pro malou i dospělou a není jich moc. Nela je jméno pro psa nebo mýdla za socíku a dává to teď kde kdo…
Tak nedávej anketu po rodině, stejně se každému bude/nebude líbit něco jiného. A proč nedáte xx nebo xxx, atd. Shodli jste se s partnerem? Tak je to to pravé jméno pro vaše dítě.
Hlasuji za to, nesvěřovat se ohledně jmen okolí.
Mé kamarádky mají Nelu, Elu a tady ty rádoby moderny.
No… obě me nutily, že nutně potřebují radu, i když vlastně radu nepotřebovaly, byly dávno rozhodle, jen se potřebovaly svěřit.
Přes mé výslovne přání, ze se nechám překvapit, to udělaly… Proč to píšu… Mně se ta jména opravdu nelíbí a mám k nim silnou averzi. Ovšem… V okamžiku, kdy už se to dítě nějak jmenuje, tak to okolí to s pokorou přijme, protože už za tím je konkrétní miminko a obyčejně nemá odvahu to negovat, už je to hloupé.
Já neřešila jména dcer s nikým, kromě manžela, ale u první dcery mi to uteklo před mým otcem a to mě dostatečně vyucilo, abych u druhého jména mlčela jak hrob.
@Anonymní píše:
@Zeoli Asi máš pravdu. Jen prostě, když víš, že se jméno tvojí dcery nebude líbit tvojí mámě, trochu tě to zamrzí (a znejistí) :-/. Ale třeba časem změní názor
Dejte Simonku. Hezké jméno a dnes už originální.
Mě máma vynadala že jsem dala synovi jméno jako pro psa. A co? A nic! Stejně jsem ráda že to jméno má a moc k němu sedí.
@Kriss Tina píše:
To neřeš. U prvního syna se jméno nelíbilo tchyni, zvykla si. Teď čekáme holčičku a když sem to řekla prvně, tak si všichni klepali na čelo a teď už to berou v pohodědej co se líbí vám.
Gratuluji k holčičce. ![]()
Holky, moc všem děkuju za příspěvky a názory, pomohly jste mi! ![]()