Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já bych Simonu nedala, protože s tím jménem mám spojenou jednu osobu, tak ho mám tím dost zprotivené. Ale! Nel je opravdu teď mraky, navíc je to taky oblíbené psi jméno a přijde mi, že je to pekne jméno pro malou holčičku, ale pak pro dospělou nebo starou už je to takový trochu divny
kdezto Simona se hodi jak pro malé dítě, tak pro dospělou ženskou a ještě ke všemu to není žádná masovka, ale myslím, že bude i originální, ale ne “divně”. Tak bych byla spíše pro Simonu ![]()
Nejsem nositelkou ani jednoho z jmen, ale můj čistě osobní názor je, že Nela se mi nelíbí, navíc je teď kupodivu hodně v kurzu, což úplně nechápu, ale dobře proti gustu. Simona je jméno, které se mi také nijak zvlášť nelíbí, ale pokud bych měla volit mezi těmito dvěma, zvolím Simonu.
Simona se mi moc nelíbí a Nela je moc časté. Víc by se mi líbila Sabina nebo Timona.
@Valerie83 píše:
Jsem Simona a jsem s tím celý život spokojená
Valerie je lepší
Mně obě jména přijdou tak nějak stejná Nela - Simona - takové mýdlové aseptické a omlouvám se, nudné
vybrala bych úplně jiné jméno
Simony znám asi 4 -to je moooc, a začíná to být strašně vohraný jméno, i když mezi čtyřicátnicema. Nelu znám akorát tu jednu od Gotta. Dala bych Nelu, je to hezký jméno.
@Anonymní píše:
Asi máš pravdu. Jen prostě, když víš, že se jméno tvojí dcery nebude líbit tvojí mámě, trochu tě to zamrzí (a znejistí) :-/. Ale třeba časem změní názor
Já jsem třeba věděla, že jméno dcery se určitě nebude líbit babičce, která zná jen klasická česká jména. U svojí mámy jsem si taky nebyla jistá. Ale jméno pro holku jsem měla vysněné už od puberty, takže jsem to s nimi nekonzultovala. Ani nikomu z okolí jsem ho neřekla předem. Nakonec obě koukaly dost zaraženě, ale neřekly nic. Teď už si zvykly. Jméno dceři sedí a změnit už by stejně šlo těžko. ![]()
@Takyjedna píše:
Simony znám asi 4 -to je moooc, a začíná to být strašně vohraný jméno, i když mezi čtyřicátnicema. Nelu znám akorát tu jednu od Gotta. Dala bych Nelu, je to hezký jméno.
Ja akorát tu Stašovou
malé Nelinky (Elinky, Eminky, Pralinky) ty se tu rozrostly jak houby v lese.
@Anna766 píše:
Ja akorát tu Stašovoumalé Nelinky (Elinky, Eminky, Pralinky) ty se tu rozrostly jak houby v lese.
Nojo, Stašová.
Tu jsem nezapočítala. Když se řekne Simona, tak si k tomu ještě vždycky vybavím její vtipnější a nepoužitelnější počeštělou verzi, kterou znám akorát z jedné učebnice - Šimonka
. Spolu se Šimonem je to za mě příšernost.
.
Dejte jméno které se líbí vám, samozřejmě!
Ze se na to,,okolí” netvari, co je vám do toho? Vaše dítě, vaše jméno. Ostatní si zvyknou - nebo ne, ale to už fakt není váš problém ![]()
Jinak Simona, určitě.
Nela je ted hrozně častý, ohraný. Nemám rada tuhle novou módní vlnu jmen, samá Nela, Mia, případně ještě častější Em(m)a, El(l)a / Eliška
Přijde mi, ze to těm dětem bere osobnost.
Simča bude jedna z mála ![]()
@Takyjedna píše:
Nojo, Stašová.Tu jsem nezapočítala. Když se řekne Simona, tak si k tomu ještě vždycky vybavím její vtipnější a nepoužitelnější počeštělou verzi, kterou znám akorát z jedné učebnice - Šimonka
. Spolu se Šimonem je to za mě příšernost.
.
Ještě Babcakova.
@Dara90 píše:
Líbila v době kdy jsem znala jen jednu.to stejné i Ema.. už bych to jméno prostě nedala.
Pokud se mi neco libi, tak se mi to libi i kdyz je toho hodne ne? ![]()
@stinga píše:
Mně obě jména přijdou tak nějak stejná Nela - Simona - takové mýdlové aseptické a omlouvám se, nudné
vybrala bych úplně jiné jméno