Sinupret vs. Prospan na zahlenění

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
901
24.5.22 20:52

Sinupret vs. Prospan

Ahoj maminky, chci se poradit. Máte zkušenosti s těmito sirupy/kapkami? Syn co je ve školce, tak je stále zahleněný. Zkoušeli jsme nejdřív Sinupret, ze začátku fajn, začal hezky vykašlávat. Po týdnu jak kdyby se to zaseklo a začalo od znova. Suchý kašel, ucpaný nos. Na doporučení od MUDr. jsem koupila ještě Prospan, ale co čtu, tak by to mělo být na stejné bázi? :nevim:. Takto to má střídavě od února. Testy vše negativní, prý je to virového původu, fakt už nevím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
24.5.22 21:04

Dětská doktorka, u které pracuji, by ti řekla, že na suchý kašel žádný sirup nepomůže. Je to problém v krku, který se musí zahojit. Doporučuje lžičku medu a nebo cucací tablety, hlavně uvolňovat nos na noc, protože ty stékající hleny dráždí ten krk ještě víc. Pokud byl předtím zahleněný a teď má kašel suchý, spíš chytil něco dalšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
24.5.22 21:05

No, já většinou kombinuju Sinupret a třeba Mucosolvan, ten Sinupret uvolňuje dutiny, synovi krásně funguje na zadní rýmu, kterou mu spustí, ale aby vykašlával, na to má ten Mucosolvan. Dceři líp funguje na vykašlávání Prospan, takže tý dávám Sinupret a Prospan. Pediatr mi to tak i doporučuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
24.5.22 21:07

@PapeJ Ahoj a jak to dávkuješ, takto dohromady? Myslím časově od sebe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
24.5.22 21:09

@Aduš8 Zkoušeli jsme i cibuli s medem a po tom se po….. :roll:. Leda mě napadají lízátka od Neoangin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9722
24.5.22 21:11

No léky proti kašli do jisté míry účinné jsou, když je podrážděná průdušnice nebo průdušky, tak si člověk holt musí vybrat, zda si chce vykašlat plíce, nebo ne.

Pokud má suchý kašel, tak Levopront nebo Sinecod / Tussin / Tussical.

Na vykašlávání ideálně nějaké fytofarmakum. Břečťanové preparáty by měly být účinnější než Sinupret, ale každý pacient to může mít jinak.

V případě opakujících se respiračních infekcí by stálo za to vyšetřit nosní mandli na ORL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
24.5.22 21:21
@Verukas píše:
@PapeJ Ahoj a jak to dávkuješ, takto dohromady? Myslím časově od sebe :)

Dohromady, nejdřív jedno, pak druhý. Ale poslední dávku tak do pěti odpoledne, na noc dávám Fenistil, nebo Stoptussin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
24.5.22 21:31

Sinupret synovi pomáhá na zadní rýmu, společně s konvičkou :palec:
Na kašel (jakýkoliv) se mi osvědčila Kaloba. U Prospanu/Hedelixu jsem účinek moc neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3191
24.5.22 21:45

U nás na suchý kašel pomáhá Levopront, Kaloba je taky dobrá (dr.dnes říkala i jako stimulace imunity), hodně pít. Kdysi jsme měli na suchý kašel Bronchipret (od firmy co dělá Sinupret) a taky dobrý. Nejvíc ale zabíral ten Levopront.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.24 19:59

Dobrý den chci že zeptat málemu jsou 5.mesicu a má slzivý oči, rýmu a kašel a paní doktorka mi predepslala Prospan sirup a malýmu do toho naběhla horečka 38,2 tak jestli mu mohu dát čipek proti horečce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9722
12.4.24 23:20

@Adriana156
Určitě lze kombinovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
UkecanyVendysek
13.4.24 08:16

@Adriana156 ano.Prospan je přírodní a běžně jsem u dětí dávala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA