Spála, můžeme už být v klidu?

3624
24.5.22 07:45

Spála,můžeme už být v klidu?

Zdravím, dcera má od pátku ATB, má spálu, první příznaky u ní začaly minulou středu. Zajímalo by mě, jestli máte zkušenost, pokud se u nikoho dalšího z rodiny do dnešního dne neobjevily příznaky, jestli už můžeme být v klidu? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
105
24.5.22 09:15

Ahoj, já měla spalu, když mi bylo cca 9 let a nikdo v rodině to odeme nechytil, myslím, že můžeš být v klidu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31029
24.5.22 09:25

Zalezi. Kdybys byla u nas doma, nemuzes byt v klidu. Asi obecne nelze byt v klidu, streptokoky vydrzi na povrsich dlouho a hodne zalezi na stavu imunity, ale pocasi a rocni obdobi spise nahrava tomu, ze se vam to snad nepotahne.

My vetsinou zacneme v lednu a koncime nekdy prelom duben/kveten :?, mame to tak prakticky kazdorocne (vetsinou si to teda prehazuji hlavne syn a muz, jsou na to haklivi), za covidu byl klid.

Letos u nas 15.1. spala syn (zacatek), teprve 4.2. zacatek spaly mladsi dcera, 17.2. jsem zacala ja, 24.2. muz a my si dali s muzem jeste kazdy repete po cca 2-3 tydnech. Nejstarsi dcera to jedina nechytila, a to v tom zila 3 mesice.

Ale poprve se nam ta inkubacka tak tahla, vetsinou bylo jasno do tydne. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
857
24.5.22 11:46

Syn měl spálovou angínu i spálu a nechytil to od něj nikdy nikdo doma…Ale nevím, jestli Vám to pomůže, každý je samozřejmě imunní a vnímavý jinak…Držím palce, ať je vše brzy OK!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
24.5.22 12:34

@Hobitka ježiš,no tak to jste si užili :( u nás naštěstí nikdo na angíny netrpí, celkové holky nebývají nemocné, starší dcera neměla v 10 letech ještě nikdy ATB. Třikrát klepu :lol:. Tak uvidíme, děkuji za zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
23.4.23 20:48

Ahoj všem! Prosím, jak dlouho užívaly vaše děti antibiotika (Penicilin) u spály? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31029
23.4.23 20:56

@Chulimanga Vzdy 10 dnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
23.4.23 21:05

@Hobitka Děkuji! Dcera má antibiotika od soboty, paní doktorka myslím říkala brát 14 dní, ale tablety vyjdou na 10 dní. Ve zprávě o délce užívání nic není. Zítra budu volat pediatričce, tak doufám potvrdí 10 dní. Jinak bych musela pro další balení Penicilinu a 2/3 by stejně zůstaly nevybraný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí