Šípkový sirup za studena

  • Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
204
30.9.19 21:51

Šípkový sirup za studena

Dobrý večer. Chtěla bych letos vyzkoušet šípkový sirup vyráběný za studena, ale bez přidání vody. Prostě jen vrstvit cukr a šipky do sklenice až pustí šťávu. Dělá někdo tímto způsobem, prosím? Nebo je to nereálné. Zatím jsem našla recept vždy se zalitím vodou. Děkuji za případné rady :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
20810
30.9.19 22:25

To nebude rozumně fungovat, protože šípky mají dost málo šťávy. Potřebuješ to vylouhovat do vody a převaření jednak zvýší konsetraci vylouhovaných látek a především zamezí růstu plísní a kvašení toho sirupu.

Není třeba se bát, že dosažením nějaké teploty se to kouzlem změní a najednou v tom nebude žádný vitamín C a nebo jiné účinné látky

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
104
15.10.19 13:27

Pokud to budeš zkoušet, tak sem napiš jak to dopadlo. Zajímalo by mě to :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat