Těsto vypadá jako plesnivé

Anonymní
26.9.19 07:41

Těsto vypadá jako plesnivé

Začalo se mi poslední dobou stávat, že když upeču např. ovocný koláč (naposledy švestkový) nebo roládu, kterou pomažu marmeládou, těsto hned chytne zelený nádech - vypadá to jako plesnivé. 8o U ovocného koláče to takto rovnou vytáhnu z trouby. :oops: :,( Jsem z toho nešťastná, protože to opravdu vypadá, že je to plesnivé a nemohu nabídnout návštěvě. :oops: :,(
Předpokládám, že se jedná o nějakou chemickou reakci. Suroviny jsou samozřejmě v pořádku.
Nesetkal se s tím někdo? Poradí mi někdo, jak se tohoto vyvarovat? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21618
26.9.19 07:44

Mě takto zelená těsto v muffibech, protože tam dávám maliny. Jejich barva reaguje s vajíčkem a prostě to je takové zelenomodré. Já s tím teda problém nemám a návštěvě to klidně nabídnu. Ještě s tím nikdo neměl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21618
26.9.19 07:46

Jo, pokud ti to vadí, používej ovoce a marmelády, které nejsou červené. Takže v podstatě jablka, hrušky nebo meruňky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14625
26.9.19 08:09

Jo, taky se mi to stává, hlavně u těch marmelád. Já to teda v klidu řeknu, že to jako plesnivý jen vypadá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
26.9.19 08:14

Co dát nahoru posypku? :think: ta „neplesniví“ ne? ;) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
26.9.19 19:11

A nebo delej z merunek, broskvi, jablek atd..kdyz se ti pak nelibi vzhled.
Ja tohle tedy neresila a nikdy me to nenapadlo, proste tmave ovoce to dělá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
26.9.19 19:20

Ja jednou dělala bublaninu z banánového těsta a ty třešně tam teda nasekaly pěknou zelenou paseku :lol: Ale bylo to tak dobré, že to nikomu nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí