Salát Caprese - vydrží do zítra?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Shak
Kecalka 104 příspěvků 10.09.19 15:24
Salát Caprese

Holky, chci si připravit salát Caprese do práce (k obědu). Když ho připravím den předem a dám do krabičky do lednice, vydrží mi do zítra? Nebo se musí připravovat za čerstva? Ráno nemůžu.

Stránka:  1 2 Další »
Reakce:
ocean.mama
Kecalka 385 příspěvků 10.09.19 15:28

No tak hadam ze nakrajenym rajcatum a mozzarelle se v lednici nic nestane ne? Pred odchodem na to dej olivac a bazalku

Uživatel je onlineLama Lama
Hvězda diskuse 54844 příspěvků 10.09.19 15:36

Nezkazí se to, ale bude to takový macerovaný a rozkvajzlý, vyteklý. Lepší by to bylo asi se cherry rajčátky.

Shak
Kecalka 104 příspěvků 10.09.19 15:45
@Lama Lama píše:
Nezkazí se to, ale bude to takový macerovaný a rozkvajzlý, vyteklý. Lepší by to bylo asi se cherry rajčátky.

Jo budu dělat se cherry rajčaty. Mám to k jídlu a ne pro hosty, aby to muselo být načančaný. Jen nakrájím a zamíchám. :lol:

Čičorečka
Závislačka 2777 příspěvků 10.09.19 15:45

Já bych vstala o těch deset minut dřív a připravila ho ráno. Nemám ráda oschlou zeleninu. A salát opravdu nevyžaduje velké úsilí.

Uživatel je onlineLama Lama
Hvězda diskuse 54844 příspěvků 10.09.19 15:52
@Shak píše:
Jo budu dělat se cherry rajčaty. Mám to k jídlu a ne pro hosty, aby to muselo být načančaný. Jen nakrájím a zamíchám. :lol:

8o tady nejde no nančančaný, tady jde o to, že z toho nebudeš mít rajčatovou plívku, než to sníš. Sýr je slaný, z rajčat ti to vytáhne vodu, bude ti to v tom plavat. Cherry budeš mít vcelku. Ale jestli ti to chutná takový lehce naložený ve vlastní štávě, tak proti gustu…

ocean.mama
Kecalka 385 příspěvků 10.09.19 15:52
@Shak píše:
Jo budu dělat se cherry rajčaty. Mám to k jídlu a ne pro hosty, aby to muselo být načančaný. Jen nakrájím a zamíchám. :lol:
pak nechapu tvou otazku, co by se tomu melo v lednici stat?
Uživatel je onlineLama Lama
Hvězda diskuse 54844 příspěvků 10.09.19 15:55
@ocean.mama píše:
pak nechapu tvou otazku, co by se tomu melo v lednici stat?

no, asi tak. pokud tedy nejde o chutovou a estetickou stránku, tak ne, v lednici to nějak vydží a nezkazí se to, poživatelné to bude, ikdyž to uděláš 2 dny předem.

j.a.n.i1
Hvězda diskuse 67772 příspěvků 10.09.19 16:02

@Lama Lama Tak me to treba vic chutná nejakou dobu odlezele… I když aei pres noc uz by to byt nemuselo :mrgreen:

Lalelale
Kelišová 5425 příspěvků 10.09.19 18:07
@Lama Lama píše:
no, asi tak. pokud tedy nejde o chutovou a estetickou stránku, tak ne, v lednici to nějak vydží a nezkazí se to, poživatelné to bude, ikdyž to uděláš 2 dny předem.

Dva dny stará nakrájená rajčata bych tedy opravdu nejedla. Sýr s rajčaty pustí vodu, přes noc asi ok, ale dva dny opravdu ne. Osobně bych si to ale nakrájela ráno.

Uživatel je onlineLama Lama
Hvězda diskuse 54844 příspěvků 10.09.19 18:19
@Lalelale píše:
Dva dny stará nakrájená rajčata bych tedy opravdu nejedla. Sýr s rajčaty pustí vodu, přes noc asi ok, ale dva dny opravdu ne. Osobně bych si to ale nakrájela ráno.

Pustí to i přes noc a mě to přijde odporny

Shak
Kecalka 104 příspěvků 10.09.19 18:28

Jde o to, zda vadí když už to dochutím (olej, bazalka, sůl…)?

lucynka25
Extra třída :D 10259 příspěvků 10.09.19 18:49

Presne jak pisou holky, udelala bych to rano pred odchodem, je to rychlovka, to te nezdrzi.

zrcadlo
Echt Kelišová 7662 příspěvků 10.09.19 18:55
@Shak píše:
Jde o to, zda vadí když už to dochutím (olej, bazalka, sůl…)?

Když to zaleješ olejem řádně (což třeba při low carb dietě není problém), tak se to zakonzervuje. Když to jen pokapeš, pustí to šťávu. Mně to nevadí, chutná mi to i uleželé. Nebo je varianta dát tam cherry rajčata v celku (nekrájet je), pak ten sýr s olejem a solí/bazalkou opravdu nic hrozného neudělá.

Uživatel je onlineLama Lama
Hvězda diskuse 54844 příspěvků 10.09.19 18:56
@Shak píše:
Jde o to, zda vadí když už to dochutím (olej, bazalka, sůl…)?

A vadí čemu? Chuti?
Ta sůl ještě víc podpoří to, že z toho rajčete a sýru vytáhne vodu. bazalka zvadne, olej se smíchá s tou vodou.

Stránka:  1 2 Další »
Váš příspěvek
Reklama