Široké balení

294
27.2.06 15:46

Široké balení

Ahoj maminy, máme od ortopeda kvůli kyčlím doporučeno široké balení - 1 látková plena navíc. Můžete někdo poradit, jakým způsobem skládáte látkovou plenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5251
27.2.06 16:20

Ahojky,
na dvou stranách máš šev a na dvou ne. Tam, kde je šev, to dáš k sobě, přeložíš na půl a ještě jednou na půl. VZnikne Ti dlouhý obdélník. Pak přiložíš ty dvě strany kde není šev k sobě na půl a je to. Snad jsem to napsala srozumitelně.

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
27.2.06 16:22

Ahojky.

Teda pokud se skládají pořád stejně, jako v době kdy měla sestra děti a ještě nebyli papírovky(vím, že některé látkovky používate,tímto se nechci nikoho dotknout a třeba poradíte líp :) ) Tak plenu složíš většinou tou stranou bez pevného kraje k sobě napůl, vznikne ti obdelník(zkus i pevným krajem a ten širší obdelník je správně, to pro případ, že máš jiné pleny než já), ten složíš na užší nudli a nudli vpůlce přeložíš. Takto složenou plenu dáš ještě přes papírovku nebo do ní. Podle toho co ti radili. Doufám, že jsi to pochopila. Možná zná někdo ještě jiný způsob. Já jen tenhle :wink: Přeji ať máte kyčle co nejdřív v pořádku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
27.2.06 16:23

já jsem to dělala jak píše Lokynka a v tom ohbí jsem měla tkaloun, kterým jsem tu plenu na bříšku uvázala na mašličku, abych nemusela na to dávat ještě nějaké plenkové kalhotky…poradili mi to tak v porodnici, bylo to OK.K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
27.2.06 16:23

Ahoj,
tak my meli skladat jinak:-)))
Tam kde je sev, tak na tretinky, pak napulku. Do sirokeho baleni jsem meli davat pleny tri.
Ovsem, kycle jsou v poradku, prestoze jsem se po tydnu na veskera siroka baleni vykaslala, Stella se v tom nemohla hybat. nevic tu nekdo psal, ze staci pamperska, tak nevim…
Rozhodne ovsem nepodnecuji k tomu, aby se siroke baleni nedavalo!!
Jen my ho nemeli a u dr. jsem si vyslechli, jak krasne davame siroke baleni, ze jsou kycle ukazkove..:-))

Nicol a Stella 8 tydnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
27.2.06 16:24

Nám bylo v porodnici a pak na první kontrole na kyčlích řečeno, že plenu mám složit na třetinu. Zbyde obdélník a z toho opět jednu třetinu přeložit a takhle to dát prckovi. Měla jsem tu kaťata na suchý zip (neigelitky) a těma jsem to přidržela (měly jsme 2 pleny).
Samo až na jednorázovku, dávala jsem až na bodýčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
27.2.06 16:25

Teď jsem četla příspěvek předemnou a myslím si, že takhle se skládají pleny na normální použití. Na kyčle se skládali opačně kvůli tomu, že jsou pak širší. Tak teď jsem sama zmatená. Snad ti ještě někdo poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
27.2.06 16:27

Nicol tomu se ani nedivím:) my ho měli dávat do 5 měsíců, ale vydržela jsem to do tří a jen na noc, Vítek se v tom nemohl hýbat a navíc trpěl naprdíky a nemohl tlačit. Četla jsem z více zdrojů, že naši ortopedi jsou 100 let za opicema, ve světě žádné široké balení nedávají a preventivně už vůbec ne…prý ortopedi vidí jen ten svůj kloub-kyčle- a na celkový kontext kašlou. Mimčo se v tom nemůže pořádně hýbat a učí se špatné pohybové návyky, které si fixuje…ale bála jsem se na to vykašlat úplně, tak jsem to šmrdlala tak napůl, sama jsem měla až do 14 měsíců řemínky, tak jsem se moc bála, aby to měl v pořádku, a naštěstí bylo:)
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
27.2.06 16:52

Ahoj, tak nám hrozili třmínkama, takže široké balení 3 pleny na papírovku. Dávala jsem je na půl a ještě jednou na půl a když to viděla nejprve teta - zdravotní sestra a poté i doktor, tak řekli, že tak je to úplně nanic. Že ta šířka je nedostatečná. Plenu poskládat na třetinu a pak ten obdelník přepůlit případně také na třetinu tak jak psala Gabinka. Celé jsem to přichycovala kalhotkama na suchý zip nebo na druky. Pořizovací cena jedněch od 50 - 100 Kč. Stačili nám 3.
Takto jsme balili 7 měsíců. Dispozice byla i od nás. Já měla třmínky a manža dečku. Takže jsem byla tak 5 měsíců naprosto pečlivá a zbytek jsem dávala už jenom na noc.
 Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
27.2.06 18:12

NIkol,ja praktikuju to co ty,flakam to protoze se v tom Adamek nemuze ani hnout.Potesilo me ,ze presto mate po kontrole kycle vporadku,tak doufam,ze to u nas bude taky.Muzu se te zeptat jaky kycle jste mely v porodnici?MY 2a na obou.Diky LINA :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
27.2.06 18:23

Tak ja davala ze zacatku 2 80×80 slozeny na ctvrtky, bylo to siroky azaz. To ale jen , kdyz mi malej pokadil abdukcni kalhotky Marwell, ktery jsme taky meli. Pak jsem zacala pouzivat Popolinky a ty jsou abdukcni samy o sobe. Jinak nevim, ale malej ma latkovky (doporucila dr.kvuli ekzemu a z jednorazovek se od urcite doby proste osypava) a otaci se od 4 mesicu, ted zkousi lezt, takze ja bych vsechno na latku nesvadela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
28.2.06 10:13

Ahojky, my taky měli dávat dvě pleny. skládala jsemje tak jak píše Peťula, prostě normálně. Dala jsem nejdřív jednorázovku a pak dvě látkové a přes to kasické kalhotky na sucháče. Po měsíci na kontrolu a už nebalíme! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
28.2.06 10:23

LINO - my meli v porodnici take 2A na obou. Pak jsem byli na kontrole ve trech tydnech, to jsem siroke davala jen kazdou druhou noc, a to jeste ne vzdy:-)) No a pak jsem byli v sesti tydnech, vse v poradku, ovsem dle ortopeda opet doporucije PREVENTIVNE siroky baleni. Tak teda ja to nechapu, kdyz je vse v poradku, jaka prevence???
Kamaradce rikal dr., ze kdyz jsou jednou kyclicky v poradku, tak neni duvod, aby se ty klouby nejak deformovaly.

Navic - kdyz jsem byla u ortopeda, tak jsem se zeptala - na rovinu - co se stane, kdyz to Stelle davat nebudu. Ortoped rekl, ze pravdepodobne vubec nic, ale ze maji jakesi NARIZENI (ci co - smernici? vyhlasku?…), ze musi doporucovat preventivne siroke baleni.
Takze, od te doby na to kaslem, Stellinka si krasne kope nozickama a navic se vejdeme do kombinezky:-)))
 N

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
28.2.06 13:07

Čauky, my teda balíme na čtvrtku, jednu plenu, ale já Berču na noc ještě zavinuju a ty nožičky jsou tam stažený k sobě, mám strach, aby se to tím pádem nějak nezhoršilo. Uvažuju jí dávat na noc 2 pleny, ale manžel mě uklidňuje :wink: ať nešílím. Jestli teda doktoři doporučujou široký balení všem, tak jsme fakt asi sto let za opicema. My máme diagnózu IIa + bilat v 7. týdnu a za měsíc kontrolu. Já blbec :( se zapoměla zeptat, co to přesně znamená. Nevítě to někdo náhodou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
28.2.06 13:09

Čauky, my teda balíme na čtvrtku, jednu plenu, ale já Berču na noc ještě zavinuju a ty nožičky jsou tam stažený k sobě, mám strach, aby se to tím pádem nějak nezhoršilo. Uvažuju jí dávat na noc 2 pleny, ale manžel mě uklidňuje :wink: ať nešílím. Jestli teda doktoři doporučujou široký balení všem, tak jsme fakt asi sto let za opicema. My máme diagnózu IIa + bilat v 7. týdnu a za měsíc kontrolu. Já blbec :( se zapoměla zeptat, co to přesně znamená. Nevítě to někdo náhodou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí