Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Čauky holky, kolik vám spí vaše mimča přes den? My máme 1,5 měsíce a spíme tak 3 - 4 x po 20 min., dohromady né však dýl jak 2 hodiny, v noci pevně zavinujeme a těch 8 hod spíme skoro v kuse. Mně to na takhle malý miminko přijde docela málo. Předem díky za zkušenosti.
Mě malá taky spí přes den delší dobu jen v kočárku, doma toho moc nenaspíí. Hlavně že spí v noci!
My jsme na zacatku 8. tydne a spime jen v noci. 5 hod + 2-3 hod. Pres den jen v kocarku nebo aute, ale musi byt kocarek nebo auto v pohybu. Pokud ale Sarku nevezmu 1-2× denne na aspon 1,5 hodinovou prochazku (nekdy z te 1,5 hodiny pulhodinu prorve), tak pak spatne usina i vecer (tj. uspavani 4-5 hodin), takze ikdybych mela usnout oprena o kocar a pokud nemrzne, tak dradime. Taky si myslim, ze to je malo a na male je to i videt, ze by spala, ale z nejakeho duvodu proste nemuze zabrat, obcas usne u kojeni, ale to se do 5-10 minut zase probere. Ptala jsem se na to doktorky a ta rikala, ze proste nektere deti jsou aktivnejsi. Pravda je, ze nase mala neni zrovna mala a i vyvojove je krapet napred a desne zvedava…pak ji to mnozstvi podnetu pekne zamota hlavicku, aspon tak si to vysvetluju. Takze jedine co mi doktorka rekla, proste jezdit s kocarem, aby se aspon trochu uklimbala a spala aspon v noci.
Aja a Sarka
Tak ted se vratila moje sestra s Sarkou z 1,5 hodinove prochazky a Sarka spala cca 15 minut… Asi se z toho za chvili picnu. Rozhodne se jeji spani pres den nelepsi, spise naopak. Doufam, ze nam zustane aspon to spani pres noc
.
ahoj holky. Naší Báře jsou 3 a půl měsíce a od počátku má se spánkem velké problémy. V podstatě první dva měsíce prospala maximálně 7 hodin celkem za 24 hodin (skutečně jsem to přesně počítala), zbytek víceméně prořvala… Mám pár kamarádek, které jsou na tom podobně. Máme v tomhle bohužel trošku pech. Jsou opravdu děti, které již v tomto věku musíte budit, aby se vůbec najedly, ale ty naše k nim zřejmě patřit nebudou-.)) Pediatr mi sdělil, že se s tím moc dělat nedá, fakt jen vydržet. Ted je naší Báře 3,5měsíce, no řekla bych že naspí asi tak dohromady 10 hodin, takže taky žádná sláva, alespon ale už tolik neřve, což je pro nás velký pokrok. Tak držím palce, at se ty prospané hodiny začnou pomalu nasčítávat.
Naše malá spávala vždycky hodinku mezi kojením (interval co 2 hod). Od 3 měsíců už spává méně. Ráno se budí okolo 7,30 dopoledne spinká asi hodinu, pak spí asi 2 hodiny do koupání (18°°) a pak celo noc (od 20°° zhruba). Když nespí tak si hraje buď sama nebo s námi. Někdy nespí ani v kočárku. ![]()
Juu! Bud rada, ze ti spi v kuse celou noc ! ![]()
My spime dopoledne cca hodinku (ale v naruci, jinak ne), pak si dachnem tak 15 minut pres obed. Pak spime venku na prochazce od dvou do pul paty, pak si zdrimnem pul hodinky az hodinku vecer po koupani (opet pouze v naruci) a vecer usiname kolem desaty. Driv ani kdybysme se zblaznili
No a vstavame kolem osmy az devaty. V noci se budime po hodine a pul az trech hodinach. Pet hodin v kuse jsme spali zatim jen jednou ![]()
A jsou nam tri mesice.
Ale nijak si nestezuju. Je pro me dulezity, ze uz presne poznam, kdy je mala unavena a tak zacnu vehementne uspavat a vetsinou je do peti minut tuha. Sama bohuzel usnout neumi.
A.
ahoj,
Nas Vojtik ma presne 2 mesice a je to u nas nasledovne: V noci - po koupani a papani spi v kuse 4-5hodin, pak papani, pak spi cca 3 hodky, pak papani a pak usne uz jen na pul hodinky a je rano cca 6:00 - 7:00. Pak je vzhuru do cca 8:30, kdy papa.
Dopoledne si dachne tak na pul hodky a po polednim papani spi v kocarku cca 3hodiny v kuse ( z toho musime byt min. hodinu venku a zbytek dospi v chodbe, nekdy ale s prestavkama, kdy ho musim zase udrncat, aby pokracoval ve spanku). K veceru spi v kuse 30-45minut a pak je vecer, koupani, papani a jdeme spat.
Neni to zadna slava, ale jsem stastna, ze v noci neplace, i kdyz jeste moc hodin v kuse nespi.
Inka
Čauky mamky, tak koukám, že to máme všechny dost podobný. My máme teďka za sebou 2 dny, který Berča skoro celý prospala. Tak nevim, Berča má měsíc a tři týdny a má holt jednou dny spací, jednou nespací a jednou probrečený. Neni v tom nic pravidelnýho, ale na to je ještě malá, jenom jsem se lekla, když mi asi čtyři dny po sobě přes den spala tak 2 hoďky, že to možná neni normální.