Vývar z masoxu??

1078
26.2.06 10:00

Vývar z masoxu??

Chci se zeptat. Dcerka má ráda polévky a chtěla bych ji je vařit celkem často. Mohla bych ji třeba uvařit i vývar z masoxu? Dívala jsem se na složení a jedná se mi hlavně o to, že tam není glutaman. Myslíte, že by to tedy mohla?

Ahojky

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
26.2.06 10:16

Je tam hodne soli

• Citovat
  • Upravit
922
26.2.06 10:18

Ivulko já myslím, že to pro děti není vůbec vhodné. Je tam spousta soli a myslím že i barviva. Co zkusit doma připravit zeleninový nebo masový vývar třeba z kuřátka sama? Aspoň budeš přesně vědět, co tam je…
 Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
26.2.06 11:51

Ahoj,
taky si myslím že to není dobré - soli (glutaman sodný) - nejsou pro děti vůbec vhodné. Tedy oni nejsou vhodné ani pro dospělé (vysoký tlak, cholesterol) ale ty děti si s tím poradí ještě méně než my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
26.2.06 12:01

Ahoj, masox bych nedavala. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
26.2.06 12:04

Ahoj,
misto masoxu doporucuju solcanku, vegi-vegi (oboji sypke koreni, vetsinou k sehnani ve zdrave vyzive) a nebo wurtzl (kostky, ve zdrave vyzive a ve vetsine supermarketu). Vsechno mam vyzkousene, je to bez glutamanu, chutna to skvele a vegi-vegi je dokonce v nekolika prichutich - klasicke, houbove, chilli :wink:
Masox uz jsem uplne prestala kupovat a i pro nas dochucuju pouze timto!
Papa
 Eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
26.2.06 13:02

Ahoj,
já masox používám spíš výjimečně - na dochucení, třeba když vařím červenou čočku. Kupuju ho ve zdravé výživě-neobsahuje glutaman a je tam mořská sůl, ale je méně slaný než obyč masox. Dávkuju to tak půlku kostičky na hrnec čočky, tzn. asi na 3porce pro malého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
26.2.06 15:29

Ahoj,

já sama nepoužívám masox ani pro sebe nebo pro manžela. Podle mě úplně stačí, když udělám silný vývar z kostí s trochou masa, špetku osolím, dám celý pepř a nové koření. Chuťově se mi to zdá mnohem lepší a hlavně v tom není tak moc soli.
Tohle celé ale pramení z toho, že moje mamka kdysi moc trpívala se žlučníkem, takže jsme celá rodina prakticky nesolili a tak jsem si to nějak oblíbila a solím jen minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
26.2.06 19:29

Ahoj.

V tomto věku bych používala čistý vývar. Klidně bych zásobu namrazila.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
27.2.06 23:07
8O

jen MASOXX NEEE,
je v nemjen to nejhorsi (glutamal je ve vsech..) a z vyzivoveho hlediska NIC..
Ja delam zel.vyvar s mrkve.bramboru,cukety,zel. fazolek,spenatu,celeru,cibule(maly kousek),list hlavk.salatu,fenykl..a vubec ze zeleniny co je prave,varim to asi pul hodiny,pak zeleninu rozmixuju da par lzic do vyvaru, v nem pak uvarim testoviny,na masovy vyvar se da kousek mas asi 5g,bez tuku,vznikly tuk se odebira,pridaem mrkev,kousek celeru..a zavarim testoviny,takhle pripravene vyvary dam zmrazit a mam je pri ruce.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
28.7.14 15:12

Masox je zbytečný, nezdravý a ve výsledku i vlastně drahý :think:
kupuju kuřecí hřbety, povařím, oberu, povařené kosti nasypu kočce, mňamku nechám naší malé :palec:
je to raz dva hotovo, dochutit a zahustit lze opravdu čímkoliv, co je zrovna po ruce, z toho samého vývaru je jednou nudlová kuřecí, podruhé zeleninová (přidám hrášek, mrkev, zelené fazolky atd.), jindy čočková nebo bramborová, když není čas na nic víc, nasypu kuskus a povařím s mraženou zleninkou a vždy je prázdný talíř :potlesk:

za slaný nezdravý masox je fakt škoda peněz :nevim: navíc si dítko navykne na slané a domácí vývary pak nebude chtít, leda přisolené :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
28.7.14 15:15

@IvčaIva trochu OT…odpovídáš na diskusi osm let starou, číhni na datum… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.7.14 15:16

@IvčaIva úplně mimo OT, ale vařené kuřecí kosti můžou kočku i zabít, tak bacha. Štěpí se na ostré kousky, jednou se jí ve střevech blbě natočí a má v nich díru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
28.7.14 15:17
@kozisek píše:
@IvčaIva trochu OT…odpovídáš na diskusi osm let starou, číhni na datum… ;)

Ale tak zas se může někdo poučit… :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
28.7.14 15:24

A poslední dobou bych se bála i těch kuřat jako takových (kvalita) - ledaže nejsou z farmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí