Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ze sono kyčlí máme lehkou odchylku a doporučeno široké balení tj. přes papírovou plenku přidat ještě jednu plenu látkovou. Já Berču na každou noc těsně zavinuji do lehké deky dle metody Dr. Karpa. Je klidnější a v noci lépe a déle spí. Vzhledem k tomu, že nožičky jsou tam dost natěsno, nějak zkroucené, napadá mě, jestli to zavinování na noc nemůže mít na ty kyčle nějaký negativní vliv. Jestli máte zkušenosti nebo vás k tomu něco napadá poraďte. Předem moc díky.
Míšo,
asi záleží jak mimčo zabalíš. Naše malá také měla široké balení. Účelem je ty nožičky od sebe roztahovat, aby se správně vyvinuly kyčelní jamky. Myslím, že pokud bys hodně utahovala mimčo tak to široké balení se může minout účinkem.
Ale asi nejlepší je zeptat se doktora. Ten ti určitě poradí.
Katka
Jirka měl taky široký balení a na noc ho zavinuju. Prostě jsem mu na noc tu plínu navíc nedávala. A v kontrole ve 2,5 měsících už měl kyčle v pořádku ![]()
Makýš
Já do zavinovačky nedávala (bohužel jsm si tu knihu přečetla až te´d), ale na noc jsem široký balení nedávala, protože malá spala na bocích a to by šlo špatně. V noci měla pauzu