Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy, užíváte nějaké vitamíny pro kojící ženy a nevíte, jestli je to nutné? Já dřív měla Prenavit, ale dát 200 za měsíc se mi zdá moc, tak bych byla ráda, kdybyste mi poradily nějaké levnější
Díky za reakce a kojení zdar ![]()
Ahoj Jani já mám osmiměsiční Zuzanku beru Calibrum mami je levnéjší kojím uspěšně plně tak že malá si nevezme nic krom mámina mlíčka al doktorka říkala že stačí normální vitamíny.Ahoj Barča
Ahojda, sice ještě nekojím,ale doufám, že budu.Teďka se cpu taky Calibrum mami,stojí něco kolem 130kč,ale je to 60 tabletek. Mají se brát 2 denně,ale myslím, že při normální zdravé výživě stačí úplně jedna tabletka a tak budu pokračovat i po porodu. Hodně holek- těhotných i kojících si jí chválí, tak to zkus!!!
M.
Ja jsem si vcera koupila Gravital - pro tehotne i kojici, 155 Kc a 60 tablet.
JANDULE
Ahoj Janiku,
já jsem brala v těhotenství i teď 1× denně Calibrum Mami, přesně jak píše Martik82. Myslím, že nejdůležitější je jód, tak se snažím jíst 2× týdně ryby (k obědu nebo k večeři pomazánku) a vápník (mléčný výrobky miluju).
Takže tak. Ale podle mnoha odborníků jsou ty vitamíny jen taháky na peníze a jsou zbytečný
No ale pro jistotu asi obcas nějakou tu tabletku slupne skoro každá
![]()
Danča
čau JANIK já zatím nekojím ale doufám že budu beru vitaminy Gravital jsou pro těhotné a kojící maminky a vyplatí se koupit to největší balení ušetříš 100kč a stačí na pul roku po těchto vitaminech netloustneš co je také pozitivní
![]()
Ahoj,
ja také používám Gravital, měla jsem ho i celé těhotenství a doktorka mi řekla at jej používám i teď.
Jandulko, kdes koupila Gravital za 155 Kc? Ja koupila za 191 ![]()
Misa
Ta cena mě taky dostala
Já si ho beru přímo u doktorky za 200
Jsem blbá, no, ale bylo to teda naposled…Mě ani nenapadlo, že vydělávají už i na tom ![]()
Jinak diskuze o vitamínech proběhla už i v diskuzi Těhotenství a dost holek je tam odsuzuje, že prý se pak rodí velké děti…No já brala Gravital celé těhu a pravda, Tomík měl 3,90kg. Ale radši si budu jistá, že mimčo má vše, co potřebuje (a to platí i během kojení) a radši budu mít i druhé mimčo kapku větší, aspoň se pak nemusím starat o každý nabytý nebo ztracený gram…
Ja ted kojici kamaradce kupovala vitaminy Prenavit. Jsou ze site lekaren Vitaland. Nevedela jsem co prinest do porodnice, co muze jist a co ne, sladky jsem diky jeji tehot.cukrovce prinest nemohla, kytky se u Apolinare na pokoj davat nesmi a na chodbu mi to prislo skoda, takze ty vitaminy mi prisly jako nejlepsi.
Jinak jestli jste sledovali porad Pod poklickou na CT1 - byl urcen prave strave kojicich matek a dr. tam zminovala, ze nemene dulezity je prisun vitaminu behem kojeni, nejen tedy jen v tehotenstvi.
Jo kamoska mela radost!
Jeste pridam, ze behem tehotenstvi jsem brala take Gravital. Dcera mela 3,90 kg a musela se narodit cisarem prave kvuli nepomeru (jsem maly pívo s úzkymi boky) a navic jsem porodni cesty mela jak ve 20 tt.
Doktor z Apolinare mi vliv vitaminu na velikost ditete nepotvrdil ani nevyvratil, jen rekl, ze on v tehu poradne doporucuje tyto vitaminy brat pravidelne do konce 2. trimestru, kdy se vyviji organy. Od tretiho trimestru pry staci brat 1 x za tri dny, tam uz se spis ke konci jede na vahu mimi a pokud mamina ji vyvazene (coz vetsinou ji, pac az na vyjimky nema tehu nevolnosti) tak se docpavat vitaminama uz neni tak treba.
Já si koupila MAMAVIT, je pro těhotný a kojící a brala jsem ho už v těhotenství. Ony snad všechny vitamíny pro těhotný jsou potom i pro kojící a složení je skoro stejný. Tohle mi řekla magistra v lékárně, takže je to na tobě, jaký vitamíny si vybereš, ale je to všechno na jedno brdo.
Ahoj,
tak já také beru vitamíny pro těhotné a kojící Gravital. U nás se tedy nepotvrdilo, že po vitamínech bude miminko příliš velké. Dcera měla pouhých 2,56 kg (a to byla donošená).
Kupuji si balení po 180 tb. (495,– Kč za balení - i když teď už jsem měla jen cca 445,– Kč
Já osobně kupuji vitamíny přímo u výrobce. Mají systém slev na odběr vitamínů takže si s kamarádkou teď vitamíny od nich kupujeme najednou a vycházejí nás levněji.
Katka
Já beru taky Calibrum Mami. V těhu jsem měla nejdřív Mamavit a pak jsem přešla na Calibrum mami. A pořád ještě kojíme ![]()
Ty vitamíny co prý způsobují větší děti jsou prý Gravital. Nevím co je tom pravdy. Ale gynekoložka i v lékárně s tím prý mají zkušenost. Já jsem měla chlapečka, který se narodil přesně v den termínu a měl 3480g a 51cm.
Ahoj,
vím, že diskuze je staršího data, ale nevadí, třeba někumu i tak pomužu ![]()
Já brala Ogestan, je to novinka na trhu dalo by se říct, prodává se cca rok.
Užívala jsem ho na doporučení mé doktorky, říkala, že je výborný v tom, že se dá užívat jak před plánovaným těhu, tak během něj a pak i během kojení. Navíc je skvělý v tom, že obsahuje pouze nezbytné látky pro tělo, takže nic zatěžujícího navíc, což jsem tedy velmi ocenila. Mužu jen ve zkratce napsat, že obsahuje yselinu listovou, vitamin D3 a E, Jod a Omega 3 mastné kyseliny.
Užívala jsem pouze jednu tobolku denně, takže balení mi vydrželo na měsíc a stálo to okolo 400,–dá se objednat on-line, pak je teda levnější a nebo si ho nechat objednat přímo do lékárny, jako jsem to dělala já. Ted ho užívá kamarádka a říkala, že je na něj i sleva, ta bývá celkem často, což je super, dá se dost ušetřit ![]()
Jinak paní doktorka mě taky říkala, že se po vitamínech pro těhotné, když je jich nadbytek rodí větší děti, což prý u Ogestanu není ![]()
Takže za sebe 100% doporučuju ![]()
Ahojky maminky, prosím o radu.. Užívala jsem od porodu asi po dobu tří mešiců Zinek vápník hořčík a měla jsem krásný nehty, vlasy mi padali jen tak „zdravě“ a teď tak měsíc beru GS Mamavit na doporučení paní v lékárně a nehty hrůza a vlasy mi padají hrozně.. Tak jsem se rozhodla přejít zpátky na Zinek vápník hořčík, myslíte že bych k tomu měla brát nějaké jiné vitamíny? Jen podotýkám, že plně kojím a na malou ta změna neměla žádný vliv. Předem díky ![]()