Vývar z masoxu??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2212
28.7.14 15:27

Úplně, úplně mi OT co je OT???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
28.7.14 15:30

@brulinka Off topic (někdy zkracováno OT) je výraz přejatý z angličtiny a znamená mimo téma. Tento výraz se dává většinou na fóra jako sekce, kam mohou uživatelé psát cokoliv, co chtějí, eventuálně jako označení stavu, kdy se přispěvatelé odchylují od tématu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
28.7.14 15:53
@kozisek píše:
@brulinka Off topic (někdy zkracováno OT) je výraz přejatý z angličtiny a znamená mimo téma. Tento výraz se dává většinou na fóra jako sekce, kam mohou uživatelé psát cokoliv, co chtějí, eventuálně jako označení stavu, kdy se přispěvatelé odchylují od tématu.

Díky, Díky.. Pořád mi to vrtal hlavou :-D :-D tušila jsem, že to bude mimo téma, ale já si to pořád překládala jako Odlišné Téma :-D díky, už jsem chytřejší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
28.7.14 16:11

Doporučuji shlédnout video o těchto výrobcích, tuším že na Streamu, i když neobsahují glutaman, stejně je to pěkné svinstvo a ikdyž sama do jídla trošku přidám, dítěti bych to nedala. Komu vadí vařit častěji vývar, může si udělat zásobu do mrazáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
28.7.14 17:27

Já se chci jenom zeptat, čím dochucujete vývar když si ho děláte doma?? :think: já když dělám polívku nebo omáčku, vždy si vařím své maso a používám z něj vývar, jen prostě dokud tam nedám k tomu kostku masoxu nebo to nedochutím podravkou, tak to prostě nemá chuť a to to můžu dělat se zeleninou, se vším možným, ale chuť jako takovou to prostě nemá :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
28.7.14 17:31

@snee A zkousela jsi maso s kosti, zeleninou a korenim s kapkou oleje opeci v troube, zalit horkou vodou a pak v hrnci pomalu tahnout cca ctyri hodiny? Pak vyberes maso i zeleninu, precedis pres gazu a zredukujes varem. Vyvar ma krasnou barvu a je silny i bez masoxu.
Jinak na polevky je neprekonatelny tzv. pomaly hrnec.

• Citovat
  • Upravit
3172
28.7.14 17:49

@Chocoloco no vidíš, já vařím vše v papiňáku a tak většinou za hodinu a půl - za dvě hodiny mám vývar hotový a to bývaj taky silný vývary, ale prostě bez nějaký výrazný chuti, má to odér toho masa a takový ty oka nahoře, ale fakt to není ono. Ale to co říkáš ty věřím že je to dobrý, ale takový vaření půl denní by u náš šlo tak max o víkendu :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
28.7.14 17:52

@snee Ja si vyvar delam obvykle do zasoby, muzes ho v klidu bez ujmy na chuti zamrazit a konecne se ti to ve vetsim mnozstvi i vic vyplati.Neni od veci si treba do mrazaku schovavat kridla a kosti.Na sporaku ti pak jen perli tesne pod bodem varu a hlidat ho nemusis.

• Citovat
  • Upravit
3172
28.7.14 17:56

@Chocoloco díky za tip :palec: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
28.7.14 18:11
@snee píše:
@Chocoloco no vidíš, já vařím vše v papiňáku a tak většinou za hodinu a půl - za dvě hodiny mám vývar hotový a to bývaj taky silný vývary, ale prostě bez nějaký výrazný chuti, má to odér toho masa a takový ty oka nahoře, ale fakt to není ono. Ale to co říkáš ty věřím že je to dobrý, ale takový vaření půl denní by u náš šlo tak max o víkendu :|

jak už bylo řečeno, vývar lze zamrazit ale v pohodě ho můžeš vařit ob den, však hrnec s vodou na plotně nevyžaduje žádné akce
nevím, jestli jsi na mateřské nebo chodíš do práce, ale přijdeš domů ve čtyři například, založíš vývar a do té doby, než jdeš spát třeba v deset, se ti může krásně a v klidu táhnout, do rána schladne, uložíš do lednice a odpoledne lze použít na cokoliv dalšího

no a jinak si myslí, že chutný vývar v papináku prostě neuděláš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3071
28.7.14 18:19

@snee Závislost na glutamátu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
28.7.14 19:26
@kamce píše:

Taky myslím, děláme jen vývary - v papiňáku je to hned a jen solíme a chutná nám všem :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3071
28.7.14 19:27

@Sibyla0 jj my taky právě a šmakuje :mrgreen: bych nedala bujón ani sobě, natož dítěti :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
28.7.14 19:40
@Chocoloco píše:
@snee Ja si vyvar delam obvykle do zasoby, muzes ho v klidu bez ujmy na chuti zamrazit a konecne se ti to ve vetsim mnozstvi i vic vyplati.Neni od veci si treba do mrazaku schovavat kridla a kosti.Na sporaku ti pak jen perli tesne pod bodem varu a hlidat ho nemusis.

Jojo, taky nechávám „perlit“ vývary - dokonce přes noc. Ráno je hotovo :palec:
příště zkusím to opečení kostí v troubě, díky za typ, to mě zaujalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
28.7.14 21:21
@kamce píše:
:mrgreen: :mrgreen:

také myslím, dělám jedině v papiňáku a tedy žádný vývar nedochucuji masoxem, jen trocha soli a koření, bylinky..chutná všem. Jediné kam použiji Masox je tam, kde není z čeho udělat vývar…například pro chlapa buřt guláš.

JInak tedy žasnu, že se někdo takhle dělá s vývarem, určitě to bude dobré, ale to bych musela mít půl mrazáku jen vývaru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí