Sirotčí důchod a rodičovská dovolená
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Myslim, ze do 26 let pokud budes studovat bys mela byt narok. Zavolej si na CSSZ tam ti reknou presne:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dostavala jsem siroci duchod- bylo to sice do 26let, ale zaroven to muselo byt studium vkuse bez preruseni. Takze kdyz jsem se nedostala na statni VS, natlacila me mamka na soukromou. Ale je to nekolik let zpet, nevim, jak je to tedka. Anonym prosim
- Citovat
- Upravit
Dobrý den,
nárok na sirotčí důchod má dítě do 26ti let věku, pakliže studuje denní, dálkové nebo kombinované studium. V případě dálkového a kombinovaného studia nesmí dítě vykonávat výdělečnou činnost zakládající účast na nemocenském pojištění. Myslím, že Váš požitek rodičovského příspěvku nárok na sirotčí důchod nijak neovlivňuje. Pro obnovení nároku na důchod si budete muset podle mě podat novou žádost o sirotčí důchod, neboť nárok vzniká znovu po přetržce, tj. době kdy Vám sirotčí důchod nenáležel. Doporučuji se ale informovat na infolince ČSSZ 800 050 248 - důchodové pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jana0000 píše:
Zdravím jdu sem s prosbickou třeba někdo bude vědět, zajímá mě příští rok v září chci jít znovu do školy předtím jsem měla nárok na sirotčí. duchod ale mě zajímá zda mi jo nadále budou nechávat když jsem na rodičovské dovolené až půjdu do školy bude mi 23 takže bych ho mít mohla ale nevím jak to je děkuji za odpověď
Bude to denni studium? A mas manzela, se kterym jsi ve spolecne domacnosti? Ja myslim, ze vyzivovaci povinnost ma ted manzel a uz ne rodice (tim padem narok na SD nevznikne). Ale nevim, jen se domnivam intuitivne
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jana0000 píše:
@Lucmína nene jen přítele právě uvidím zkusím tam zavolat ????
Ja myslim, ze je jedno, jestli manzel nebo pritel, myslim, zda je zapsan v RL. Ale beru to podle zakona o statni socialni podpore. Tam se berou rodice ditete (nemusi byt manzele). Ale zkus tam zitra zavolat, ja opravdu spekuluju. Drzim palce, at to vyjde
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit