Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj prosim ma někdo zkušenosti se sirupem ventolin? Syn dostal dnes. Dva týdny před mel atb. To dobral a ve čtvrtek znovu rýma kašel, nemá nijak hrozny kašel jen jde slyšet že je zahlenění, no mam stech s toho sirupu hlavně vedlejší účinky v noci spi pravé v klidu nemá nijak hrozny kašel můžete mi říct jestli ste taky dávali dětem? Syn má 8 let v srpnu mu bude 9 no ve zprávě ma ze ma zadurele dýchací cesty podle poslechu.
@Daikira
U tak velkých dětí je vhodnější a bezpečnější inhalační salbutamol. Abyste nemuseli používat chamber, tak se nabízí prakticky jen Buventol Easyhaler. Pokud je však bronchitický nález, měl by mít současně celkové a/nebo inhalačnín kortikoidy.
@Doctus Vubec netuším o bronchitidě nic neříkala jen že ma zadurele dýchací cesty me spis zajima jak deti reaguji po sirupu ventolin
@Daikira
Mohou být roztřesené, pociťovat bušení srdce, někdo se klepe jako sulc.
@Daikira píše: Více
nemusí mít vůbec žádnou reakci. Je to jako se všemi léky.
Moje děti žádnou reakci neměly
ani Dr neříkala, že bych si na něco měla dávat pozor
pomohlo to rychle, syn si párkrát zainhaloval a měl klid.
@Daikira píše: Více
sirup Ventolin měla dcera, když jí bylo 4 a 5 let, nežádoucí účinky žádné, že by to úplně pomohlo, jsem si moc nevšimla
@stinga díky no syn taky nemá ten kašel nijak hrozný ale už jsem mu ho dala a teda v pohodě 🙏🏼
@Daikira
Nebezpečné to není, jen je nutné to nenápadně sledovat. Většinou se však Ventolin sirup snáší dobře.