Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla bych se zeptat. Má tu někdo zkušenost s domácím sirupem z rýmovníku, na co je vhodný a je vhodný pro roční dítě? Děkuji ![]()
Tak to mě taky docela zajímá. Rostlinu jsem poprvé viděla minulý týden u tchána a docela nevěřila, že se tak opravdu jmenuje. Přidávám do oblíbených ![]()
Ročnímu dítěti bych ho fakt nedala
jinak rýmovník super.No a je na rýmu aucpaná nos a dýchací cesty. Pro větší inhalovat nebo rozdrcený list na polštář. My ho máme všichni na nočních stolcích jako rostlinu.
Prý je to suprová rostlina, i na inhalace. Dostali jsme od známých domácí sirup z toho a ještě zázvorový, ale ten mi přijde moc ostrý pro děti
a zrovna mi marodí děti, takže se mi to hodí, ale nemám vůbec žádné zkušeností s touto rostlinou, proto bych byla ráda za zkušenosti ostatních. ![]()
@terinka4444 mohu se zeptat jak rýmovník inhalovat?
nemám s tím zkušenost
Inhalace je jednoducha, nalomi se listek a stava se vdechuje
Nedávno jsem pořádně rozdrtila lístky ve vodě, namočila do té vody látkové pleny a rozvěsila v ložnici. Devítiměsíční syn měl rýmu, tak jsem zvlhčovala vzduch a trochu to i provonělo tím rýmovníkem. My teda ale máme rýmovník eukalyptový, nemáte s ním taky někdo zkušenost? Šel by z toho čaj a jiné dělat stejně jako z klasického rýmovníku?
Ahoj, mám ucpané dutiny ( rýmu ale ne) a mám tu domácí sirup z rymovniku.. dočetla sem se že se v prvním a druhém trimestru nedoporučuje, ale co ve třetím? Jsem ve 37tt lemtam čaj s citrónem a medem jak zběsilá ale říkala sem si že bych si ho mohla osladit tím sirupem, že by to mohlo pomoct.. máte někdo zkušenosti?