Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím, poraďte mi, začínám být lehce zoufalá. Mám doma prvňáčka, je strašně šikovný a snaživý, ale stále šišlá. Tříleté dceři je rozumět lépe než synovi.
Chodí na logopedii a řeč se mu hodně zlepšila, ale šišlání přetrvává. Syn má poměrně velkou díru mezi zoubky, tak začínám mít pocit, jestli by to se šišláním nemohlo mít nějakou souvislost
![]()
Máte někdo zkušenosti případně rady a triky, jak trénovat, aby nešišlal? (Logopedku jaksi jeho šišlání nezajímá
)
jizvíková píše:
zmenit logopedku, sislani ma resit ona
Taky myslím, že logopedka, kterou nezajímá šišlání je nanic ![]()
Ahoj.
Mám šestiletého syna a taky šišlá.
Logopedka nám řekla,že dokud má vypadlé pření zuby tak se s tím nic nenadělá,nejdřív mu musej dorůst a pak se teprv může začít s nácvikem.
Tak ted cvičíme L,R a sykavky až mu zuby dorostou.
Ale jestli se ta tvoje o to nezajmá vůbec,tak bych jí změnila
Určitě to řeší logopedka. U nás to tak bylo. Kluk už pěkně mluvil, ale jak mu vypadli zuby nahoře, tak taky někdy zašišlá. Stím se asi nic neudělá, až narostou nový. No ale to by ti sama logopedka měla říct. Ptala jsi se jí na to? Případně najít jinou.
ahoj, mám předškolačku a mluví opravdu krásně, bez chyby, na logo jsme nikdy nedocházely. ale díky cucání palce si vyrobila malý předkus a začíná trošku šišlat. není to zatím nijak výrazné, ale pokud s cucáním nepřestane, tak bude, to je jasné. zatím jsem o tom mluvila jen s naší učitelkou,,,, prej nemá cenu chodit na logo, pokud je to dané zubama, tak spíš tedy tu zubařku .))) u vypadlých zubů bych taky počkala až narostou.
A.