Šité náramky z korálků
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Šité náramky z korálků
Ahoj tvořilky, zabýváte se tu někdo výrobou šitých náramků ze skleněných korálků? Pustila jsem se do toho, ale teď nevím jak prodloužit nit na kterou korálky navlékám, používám vlasec (nevím teď jak přesně se té niti říká), nevím zda stačí obyčejný uzlík, nerozváže se časem? Nevyleze ven pokud jej schovám pod korálky? Kdybych nechtěla navazovat, tak bych musela začínat minimálně s 10m dlouhou nití a to nevím jak bych provlékala a nezamotala se do toho…
Díky moc za tipy a rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já to normálně navazuju během šití. Jinak bych se na té niti oběsila.
Dva konce k sobě a protáhnout do uzlíku (ne jako tkaničku) a drží to.
Obvykle mi ten uzlík vyjde někam dovnitř korálku, takže není vůbec vidět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mysicka31 pokud děláš z imitace, tak navázat např dračí smyčkou, nebo podobným uzlem. Jinak to má tendenci povolovat.. já tedy dělala ty prošívané, ale jen z režné nitě - nebo ještě lepší je pletená šňůra /rybářská/.. ta je stejně pevná jak vlasec, ale navážeš klasickým uzlem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží, jak veliké ty korálky jsou.
Pokud něco na úrovni 11/0 (šmelc), tak je problém. Jestli 8/0 a větší, tak plochý ambulantní uzel, nebo třeba rybářský.
Dá se používat i něco elastického- Elastan/Opelon- dobře se to schová do dírky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejideálnější a profesionální je ukončit, zapošít a pokračovat novou nití dál… a pokud uděláš klasický uzlík, je dobré nechat dlouhé konce a ty zase zapošít, abys měla jistotu, že se ti to nerozváže (jak se může stát, když to za uzlíkem ustřihneš) a že to nepovolí a nerozjede se ti to celé…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit