Malování na hedvábí tchýni k narozeninám

109
4.8.14 17:23

Malování na hedvábí

Ahoj,
možná jsem příliš ambiciózní, ale chtěla bych tchýni k narozeninám namalovat hedvábný šál a protože jsem malování na hedvábí ještě nezkoušela, potřebovala bych poradit. Jakou značku konturky doporučujete? Pebeo a Javana prý nejsou moc dobré, s čím máte pozitivní zkušenost? Mám představu, že zlatou nebo měděnou konturkou namaluju geometrické obrazce (třeba vlnky, které se budou různě protínat) a modrou nechám rozpít ve vzniklých ohraničených částech. Jde koupit např. jednu barvu a ředěním nebo přidáním bílé z ní udělat různé odstíny, nebo musím mít víc barev? A jak pak vypadá šátek z druhé strany?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4497
4.8.14 18:53

Podle mě Javana i Pebeo jsou dobré značky. Barvy sice míchat jdou, ale stejně podle mého neseženeš pigmenty do bílé. Pokud chceš malovat šálu nebo šátek tak musíš hedvábí napnout a rám a to velmi dobře. Pokud budeš dělat větší plochy tak musíš malovat rychle nebo budou vidět přechody. Hezký efekt je, když ještě mokré hedvábí posypeš solí udělá to jakoby mramor - tu barvu to vyžere. Z rubu to vypadá skoro stejně jako z lícu jen nebudou kontury plastické.
Nevím zda nějakou výtvarnou činnost děláš, ale malování na hedvábí až tak jednoduché nen. Nicméně pokud se do toho pustíš přeju ať se dárek podaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
4.8.14 19:47

Malovani na hedvabi neni prca…pokud chces satek tak musis mit ram nebo improvizovat tak aby byl opravdu vypnuty…co se tyce barev netusim ktera je dobra…ale je urcite lepsi mit barvicku kterou chces nez je michat…a jak uz tady bylo napsano super efekt dela sul…ja jsem mela satek s motyly a vypadal uzasne ale bylo stim silene prace…tak preju hodne stesti s darkem…at udela radost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
4.8.14 23:15

Slo mi o znacku konturek. Javana a Pebeo jsou pry vyborne barvy, ale jako konturky se Pebeo pry loupe a vypira a Javana ma casto hrudky a jine nesvary. Tak jsem potrebovala vedet ktera znacka konturek mi to neudela…
Tak prebornik v rucnich pracehc nejsem a moc casu na ne nemam, ale kdyz jednou za cas neco tvorim, vetsinou to dopadne celkem dobre. Uvidime :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
5.8.14 07:48

Já mám 8 let staré javany i pebea kontury a jsou v pohodě. Pokud se to dobře zažehlí tak podle mého nedělá ani jedna nic co by neměla. Samozřejmě pokud se hedvábí pere v ruce a ne v pračce v arielu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
19.8.14 20:19

@LenkaN26
Muzu se zeptat jak se to presne zazehluje? V navodu je 5 minut, ale znamena to 5 minut na kazdem misteM To by se asi spalilo, ne? Zase mi ale prijde ze 5 minut na cele „dilo“ je taky nesmysl, vzdyt pokazde muze byt produkt jinak velky… Bojim se ze latku bud spalim nebo nezazehlim dostatecne a barvy mi pusti :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
19.8.14 20:43

Zazehluj pres pecici papir z rubu, nejezdi s zehlickou jen prikladej a staci treba minuta a pul a pak jeste jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
19.8.14 22:54

Přesně jak píše @Uju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
15.9.14 13:14

Ahoj, asi už pozdě, ale já používám kontury od českýho výrobce Artemiss. I barvy. A ano jde koupit jeden odstín modré a udělat si jiné odstíny přidáním bíle. Nemusí se to ani dělat předem, ale stačí na vlhké namalovné hedvábí jezdit štětcem tam kde chceš zesvětlit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
15.1.16 11:49

malování na hedvábí

Kdekdo vám řekne, že počáteční investice do tohoto koníčku je poměrně vysoká. Ale nemusí to tak být. Já bych třeba dlal do placu jednoduchý trik, jak se obejít bez napínacího rámu. Vezme se velká papírová krabice, víka se ohnou dovnitř, a na horní hraně vznikne obdélník, na který obyčejnými špendlíky připevníme hedvábí v podobném rozměru. Ano, bude to třeba asi posouvat, ale je to zadarmo.
Jinak co se týče barev, tak bych se nezdržovala se zažehlovacími, ty hedvábí dost pokazí, bude tvrdé. Kdo chce opravdu ušetřit, ať si koupí jen základní 4 barvy (žlutá, červená, modrá a černá), z těch se dá namíchat jakýkoliv odstín. Dají se sehnat i v balení 250 ml, např. Silk Colors. Tyto barvy se navíc dají fixovat v ponořením do kýble s takovou chemkou, takže se nemusejí napařit. A výsledek je slušný. Takže celkové náklady do začátku: hedvábí a 4 barvy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
1.2.16 08:10

@nedámito Super, děkuju za tipy! Do budoucna určitě vyzkouším. Teˇmám ale už doma zažehlovací barvy a nejsem si stále jistá, jak se správn fixujou. Píše se tam že na vysokou teplotu (bavlna) a 5 minut. To mám 5 minut přejíždět po jednom místě? To ale musím hedvábí spálit, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
1.2.16 09:56

Zažehlovací barvy drží víceméně i samy od sebe. Některé značky barev stačí nechat jen zaschnout a drží. Výrobci uvádějí zažehlení spíš pro jistotu. Stačí strávit např. u šátku 90×90 cm 3 minuty žehlením celého šátku. Kravatě bych dala minutu a hotovo :-)Teplota na střed - dvě kolečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat