Ruční práce - čím začít?

• Fotoalbum (13)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1283
26.7.14 18:26

Rucni prace - cim zacit

Ahoj devcata, rozhodla jsem se byt trosku aktivnejsi a pokud mi me dite dovoli, chtela bych konecne zacit s cvicenim a taky s nejakym novm „konickem“ - s rucnimi pracemi…
Co je tak nejlehci na nauceni- treba hackovani? A cenove - nemuzu si dovolit nic, do ceho bych musela zpocatku nejak vyrazne investovat :think: Nikdy jsem se nicemu podobnemu nevenovala, ale kdyz tak vidam, cemu se venuji ostatni (at uz je to to hackovani nebo napriklad zdobeni dortu), tak si rikam, jestli jenom ja jsem tak nesikovna a gramlava 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26232
26.7.14 18:28

@KlaraBoch

no investovat budeš muset do všeho - pokud se ti materuál neválí jen tak doma. Ano, nejjednodušší je začít háčkováním, nástroj je krátký, tupý a zabírá jen jednu ruku. Pletací jehlice jsou v rukou začátečníka dost nebezpečné pro něho samotného i pro okolí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
26.7.14 18:30

To zalezi co ti aspon trochu jde, treba i vice umelecke veci jsou super konicek a muzes si tim vyzdobit i byt - napriklad pokud jde o malovani, v Lidlu mivaji super akce na potreby (levna platna, barvy atp, vysledna investice max 300kc). Nebo treba FIMO modelovani, tam je otazka kolik te laka barev, cena za jednu kosticku se lisi, nekde kolem 50, nekde az 80kc, ale jsou i levnejsi varianty.
Koralkovani je pomerne drahej spas, stejne tak siti, odlevani pryskyrice…
Nejlevneji miz toho vychazi asi malba tuzkou nebo uhlem, i na to se prodavaji malicke sady (ja treba koupila za myslim 150kc v Levneknize), kde jsou spesl ctvrtky, tuzky s uhlem, tuzky obyc, spesl guma, orezko a navod.
Jinak jeste jedna varianta - jako deti jsme s brachou delali veci ze sadry - odlijes treba kelimek od jogurtu, nechas zaschnout a pak nozem vyrezavas ruzne veci, napr auticka, panacky, srdicka a ruzne tvary. Nicmene je z toho ale bordel takze to neni neco co se da delat v byte, spise na zahrade. Pak se to ale da velmi lehce obarvit a vypada to moc hezky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
26.7.14 18:32

Jinak pokud vylozene smerem k rucnim pracem tak bych asi doporucila vysivani krizkovym stehem, da se stahnout z netu spousta sablon, neni to vubec tezke a vysledky muzou vypadat naprosto skvele :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
26.7.14 18:37

Ja zacala malovanim na tricka, presla na ubrouskovou techniku (mam to vsude :mrgreen: ) pak se vrhla na papir a scrapbooking a nedavno jsem zacala s hackovanim… ale jsem celkove tvorivy clovek, aranzma vseho druhu a tak :lol: jen teda s tim zdobenim dortu, segra je cukrarka a kdyz ji s tim obcas pomaham, lezou mi oci nervama z dulku. mam hodne trpelivosti, ale cukrarna pro me fakt neni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17867
26.7.14 18:38

Pokud máš přístup ke zbytkům látek (v některých domácnostech jsou stohy, stačí se zeptat a rády se zbaví) nebo staršímu oblečení, kterého se chce někdo zbavovat, tak doporučuju patchwork.
Je fakt, že pokud bys musela kupovat stroj, tak je to blbost, ale i ten by třeba někdo jen zapůjčil. K patchworku je tu i diskuse, a i když existuje spousta šikovných udělátek, co pomůžou, dá se v pohodě fungovat bez nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
26.7.14 18:39

@KlaraBoch Ještě bys mohla plést z papíru. Letáky od Globusu a hurá na to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17867
26.7.14 18:41

@KlaraBoch koukám, exotické jazyky, cvičení, tvoření - téda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893
26.7.14 18:46

Fajn je také výroba svíček :) dá se pracovat se zbytky svíček co už třeba nehoří-nemají knot,…a odlévat se dá do všeho možného-ruličky od toaletního papíru, formičky na cukroví namalé svíčky a zdobit se dá také čímkoli-koření, kamínky, sušené květy,…a vosk rozehřívat ve vodní lázni v zavařovačkách. Poptat po známých ten vosk-například z čajových svíček většinou něco zbyde-nevyhoří celá. a pokud bys chtěla barvit ten vosk tak na začátek stačí i klasická voskovka-nastrouhat trochu do toho vosku. čili pokud by sis takto všechno posehnala po známých plus doma tak počáteční investice akorát ten knot. a mě osobně svíčky moc baví-co z toho vznikne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
26.7.14 19:04

@KlaraBoch Spíš koukni po něčem, co by tě bavilo, nadchlo - a pak zkoumej, jestli to není moc náročné.
Gramlavost se dá překonat právě tím nadšením, vědomí, že je to činnost, co tě moc nebere, ale zato je levná, to nevytrhne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
26.7.14 19:12

Teda holky, to me zase tak navnadilo a znovu utvrdilo v tom, ze jsem nesikovna :lol: ta ubrouskova technika me taky laka- nedavno jsem videla v papirnictvi darkove tasky takhle delane a byla to nadhera,
@Suzyna tu sadru jsem s tatou taky odlivala, kdyz jsem byla mala- vtiskli jsme do ni nejake predmety- hracky nebo kaminky tak, aby z toho vznikl obrazek a pak jsem to vybarvovala - no uz aby moje batole bylo vetsi :mrgreen:
@Eliška no, to vis, mam pocit, ze doma s ditetem trochu stagnuju, tak to musim trosku zmenit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
26.7.14 19:15

Jinak můžu posloužit rozpočtem na pletení:
Jehlice Pony (kruhové) kolem 40 ks/pár,
Příze 100 g (vyjde na dospělou čepici nebo menší šálu nebo rukavice) - kvalitní (mé oblíbené Merino Vlnap) ca 70 Kč, ale dá se pořídit levná zhruba od 40 - 50 Kč.
Háček Pony - ca 20 Kč,
jehla s tupou špičkou - ca 15 - 20 Kč sada 5 ks,
nůžky - máš doma v manikúře.

Návodů najdeš na youtube tuny. Asi jako na všechny ruční práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
26.7.14 19:16

@mookiee k te ubrouskove technice jsou zapotrebi jen ty ubrousky, lepidlo a predmety, ktere se polepuji?
@Knihomyš to mas asi pravdu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
26.7.14 19:17

A co práce z FIMO hmotou, Cernitem…to by si třeba mohla i pak prodávat a je to i zábavné

• Citovat
  • Upravit
24797
26.7.14 19:18

@KlaraBoch Myslím, že ještě lak k ubrouskové metodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat