Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj, chci se zeptat: máte někdo zkušenosti s touto postýlkou: 4BABY MODERNO Cestovní postýlka - Fialová? Líbí se mi, že je polohovatelná a hlavně síťovaná - tvrdili mi, že u dřevěné by si děťátko mohlo zlomit ručičku nebo nožičku…? Nebo poradilte nějakou lepší?
@Santyna To by mě zajímalo, kolik dětí si doma v klasické dřevěné postýlce zlomilo nějakou končetinu ![]()
Jinak tyhle cestovní postýlky jsou všechny dost podobné, záleží stejně hlavně na matraci (tu je potřeba dokoupit zvlášť, pokud v tom má dítě spát dlouhodobě)…
@Svistice píše:
@Santyna Tak cestovní postýlky jsou vždy síťované. Máme dvě cestovní nepolohovací, různí výrobci.
A doma mám dvě klasické dřevěné (polohovatelné) na spaní doma.
Neznám nikoho, komu by si dítě zlomilo v klasické postýlce končetinu. Btw, od toho, aby dítě nevystrkovalo ruce/nohy jsou třeba mantinely a kdž zdolá mantinel, tak už je natolik inteligentní, ay si dobrovolně lámalo ruce. Neznám nikoho komu by doma trvale dítě spalo v cestovní postálce.
Je vidíš, nás vůbec mantinely nenapadly
. Tu cestovní postýlku jsem chtěla hlavně kůli bezpečnosti. Ta dřevěná postýlka bude asi bytelnější a vydrží déle že. A jak je to s padáním, nebouchali se třeba do hlavičky?
@Tute píše:
Jakým padání?
No když se děti staví u špruclí a občas neudrží rovnováhu apod.
@Svistice píše:
Mimino leží, když se začne převalovat, tak tam jsou případně ty mantinely. Pokud leze, pochopí, že skrz šprycle se neprocedí (stejně tak, jako s případně omláti hlavu pod židlí nebo pod konferenčákem).
Děti dávám do postýlky jen spát, takže v ní opravdu nepadali (pokud padali, tak někde u nábytku na zemi). A pokud expertili a padali únavou, potože si večer odmítali prostě lehnout, tak to už byl jejich problém - si holt občas nabili, večer se má ležet a ne dělat postýlce kokotiny.
A ohrádku máte? Případně síťovanou nebo dřevěnou?
Myslíš, že kdyby postýlky nebezpečné, že by se mohly vyrábět?
Na všechno je dneska potřeba tuna atestací, norem, trilion lejster. Dřevěné postýlky jsou bezpečné a ne, opravdu neznám nikoho, kdo by si v nich lámal končetiny.
Cestovní postýlky jsou všechny na jedno brdo, tam není moc co pokazit. Je k tomu samozřejmě třeba pořídit kvalitní matraci a počítat s tím, že bytelná a kvalitní jako dřevěná nikdy nebude.
Ahoj, náš malej spal v cestovní postýlce cca do 3/4 roku, měli jsme ji už doma a chtěli jsme ušetřit na dřevěné. Myslím si, že to nebyl dobrý nápad, jednak to patro, pokud ji máš zvýšenou, tak se houpe a když já si predstavim, že by se pode mnou při každém prevaleni rozhoupala postel a za druhé si myslím, že ta dřevěná postýlka se spruslema ty děti rozvíjí. Muzou se za spruslema chytat a zkoušet stoupat, když tam nemá prostor pro prstíky v ty síťce, tak se nemá jak chytit. K drevene jsme přešli okamžitě po té, co jsme se vrátili domů z nemocnice pro opožděný vývoj, kdy se ještě v 8 měsících neotacel. V nemocnici se okamžitě v ty spruslovy postýlce začal chytat o přetáčet, tak asi tak…Podle mého má své výhody.
@Santyna určitě dřevěnou, a třeba bude úplně všechno jinak a bude spát s tebou v posteli
, prosím tě, dítě se až se bude stavit, tak bude padat, a postupně času začneš být opravdu obrněná, takže prosím tě dítě si opravdu v postýlce nezamotá nohu ani nezlomí, já mam ještě nejstaršího syna a dceru a to jsme měli kovovou postýlku a nic se nestalo, nesmíš věřit masáži prodejcům ![]()
Cestovni mame, pac cestujem a reknu ti, vzdycky se pak tesim domu na drevenou. Mala totiz o tu sitovinu skrabe prstickama, hrozne ji to bavi a dlouho tudiz trva, nez se uraci usnout ![]()
@tumpach píše:
@Santyna určitě dřevěnou, a třeba bude úplně všechno jinak a bude spát s tebou v posteli, prosím tě, dítě se až se bude stavit, tak bude padat, a postupně času začneš být opravdu obrněná, takže prosím tě dítě si opravdu v postýlce nezamotá nohu ani nezlomí, já mam ještě nejstaršího syna a dceru a to jsme měli kovovou postýlku a nic se nestalo, nesmíš věřit masáži prodejcům
S tím přišel ten můj, že se to děje a že tomu musíme zabránit. Jinak všichni známí měli taky dřevěnou…
@Svistice píše:
Jo ten zvuk je děsnej. Naše mladá navíc ještě koumá, jak by to rozpárala a demontovala.
Na to je nase pulrocni jeste mala nastesti ![]()
Syn spal v cestovní postýlce asi do 3 let a žádný opožděný vývoj neměl
koupila jsem tam zdravotní matraci co se používají i v nemocnicích pro ležáky. A syn neprotestoval.
@iiiv píše:
Syn spal v cestovní postýlce asi do 3 let a žádný opožděný vývoj nemělkoupila jsem tam zdravotní matraci co se používají i v nemocnicích pro ležáky. A syn neprotestoval.
A měla jsi ji polohovatelnou kuli ohýbání? Kývala se když byla ve vyšší poloze? Ten můj se bojí zranění a přijde mu právě bezpečnější.
Ještě se zeptám na kočárek, je lepší kupovat každý typ zvlášť nebo trojkombinace i s autosedačkou?