Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Holky, přemýšlela jsem, jestli ke kočáru pořizovat skate. Malé jsou čerstvé 3 roky a mimčo bude na světě každým dnem. Ona ujde dost, ale občas bývá samozřejmě unavená.
Koupily byste ho nebo ne? Zkušenosti?
Záleží na malé a na místě bydliště. Já dokonce koupila sourozenecký kočár! Malej začal chodit až v 18ti měsících a doteď se raději veze. Navíc jsme z Prahy, než dojdeme na hřiště, je to kolem silnic a nedovedu si představit, že bych honila kluka po silnici a u toho táhla kočárek. Jsou ale děti, které vše ujdou a drží se v pohodě vedle kočárku.
Hlavně se rozhodni dle svého pohodlí, ne podle reakcí okolí. Naše babičky jen zvedly podiveně obočí, když jsme jim nadšeně vyprávěli o sourozeneckém kočárku Phil&Teds. Ale nakonec na kluky budu sama, nikdo mi nehlídá a já se nechci ve vycházkách omezovat jen kvůli tomu, že by malej něco neušel anebo zlobil utíkáním, spíš teda bržděním ![]()
Já měla rozdíl dva roky a nejdřív jsem měla Phila a později skate. Jako tříleťačka se ještě vozila, nejde ani tak o to, kolik toho dítě ujde, ale taky musíš být někde včas a občas i pospíchat, to s ječícím tříleťákem moc nejde. Takže já bych pořídila, není to investice za tisíce. ![]()
Jsme taky z Prahy. Moc silnic tu sice není a malá je relativně hodná, ví, že u silnice má stát. Chodit mi začla v 15m, taky celkem pozdě. Když bych to vzala z hlediska, že budem pendlovat jen tady po sídlišti, asi je ten skate zbytečnej no, přece jen to není nejlevnější investice. Tak asi počkám jak to budem zvládat, popřípaadě dokoupím:-))
@lilida S Philem budeš spokojená, navíc se v něj při celodenním výletu prospí obě děti, já ho zbožňovala. ![]()
Když jsem byla v devátým měsíci, vezla jsem v něm v ZOO mojí skoro dvouletou holčičku a kamarádky 2,5 letou holčičku, každý na mě čučel s otevřenou pusou, hodně lídí se přišlo na kočár a spící děti kouknout a jejich reakce byly senzační. Moc jsme si ten výlet tehdá užili ![]()
Záleží na okolnostech, ale jestli máš na delší vzdálenosti a pro případ spěchu k dispozici auto, tak bych ho pro tříletou nekupovala. Mám dvouletý rozdíl a skate jsme využili jen do podzimu, kdy bylo starší cca dva a půl roku. Od té doby šlape po svých. Kolem rušné silnice a přes cestu chodí za ruku, kdekoliv jinde i sama. V pohodě dojde na hřiště vzdálené kilometr a půl od domova a zpět. Je to s ní o něco pomalejší, ale zase ne nijak zásadně. Hlavně se skatem není nijak skvělá manipulace, pak už mě dost štval. A Navíc se to naše šídlo aspoň trochu unaví.
@Janička10 píše:
Jsme taky z Prahy. Moc silnic tu sice není a malá je relativně hodná, ví, že u silnice má stát. Chodit mi začla v 15m, taky celkem pozdě. Když bych to vzala z hlediska, že budem pendlovat jen tady po sídlišti, asi je ten skate zbytečnej no, přece jen to není nejlevnější investice. Tak asi počkám jak to budem zvládat, popřípaadě dokoupím:-))
Opravdu bych počkala, za ten kus plastu mi i ta tisícovka nakonec přišla až až. Jestli malá poslouchá, tak podle mě nebudeš mít problém. A v těch třech letech už to asi zvládne, když občas nebude přes den spát, ne? Navíc s miminem asi nebudete na celodenní výlety vyrážet hned a pak bude zase starší o fous větší.
Ahoj,
asi bych počkala a pořídila když tak později pokud by to bylo nutné. Mám kluky od sebe 2 roky a 4 měsíce a neměla jsem nic. Starší ušel všechno v pohodě a naučila jsem ho, že se musí na ulici ve městě držet kočárku když nemůže mé ruky. Přes to prostě nejel vlak. Jsem sice z relaticně malého města, ale byl v tu dobu v pohodě schopný ujít za odpoledne 4 km. Dva k našim na zahrádku a dva zpět.
@Loll píše:
@lilida S Philem budeš spokojená, navíc se v něj při celodenním výletu prospí obě děti, já ho zbožňovala.![]()
Moc se na jízdu v něm těším, bude to pro mě daleko pohodlnější
Stále jsem to řešila, jak to budeme dělat, zda-li to Mates zvládne, nakonec jsme pořídili Phila a já jsem od té chvíle v klííídku