Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, bydlím kousek od Červené vody, sice nelyžuju, tak úplně přesně nevím, jak konkrétně ten skipark, ale je tam a vůbec tady všude v okolí spousta sjezdovek i menších, vhodných pro děti, někde jsou i školičky lyžařské pro děti, na saních a bobech tam taky hojně jezdí. Jinak vyžití pro děti nevím, co máš konkrétně na mysli, ale přímo v ČV ani blízkém okolí nic moc, na bazén třeba nebo tak byste museli trochu dál. Ale jinak je tu hezky.
Pro dospělé je tu teď relativně nová super sjezdovka Mlýnický dvůr- Buková hora- Čenkovice, tam se vyřádí každý. Je tam i půjčovna a 4 sedačková vyhřívaná lanovka. Možná už i hotel v provozu, loni ještě nebyl, ale fest se tam budovalo. Já už tam déle nebyla, tak nevím.
@zichisek V Králíkách (5 km) je kluziště. Nekryté. Nejbližší krytý bazén je daleko - Zábřeh, Šumper, UO, Č. Třebová. Kdybyste jeli až v únoru, tak 15. - 16.2. je velký karneval. V ČV je rozhledna, v případě pěkného počasí je možný přes zimu přístup na objednávku. V Králíkách je malé národopisné muzeum a pak za Králíkama velké vojenské muzeum. Nad Králíkami klášter - podle toho, kdy jedete by ještě mohli mít jesličky.
Když mi napíšeš konkrétní termín, můžu vyzvědět u mamky a kamarádky, jestli se aktuálně něco v ČV a Kr koná.
Když je sníh, tak sáňky užiješ všude různě.
Děkuju holky za informace. ![]()
Manžel právě dostal od zaměstnavatele poukaz na prodloužený víkend se skipassem pro dvě osoby all inclusive. Akorát já budu v lednu tak 21tt. a mámě 2,5 letou holčičku, která má na lyže ještě rok čas. Tak právě řeším, co tam budeme dělat, když ne lyžovat, no…
Ještě mě napadá, můžete si udělat výlet, ale to už je teda dál, kousek za Šumperkem, zemědělský skanzen v Rapotíně, je to zoo z domácích zvířat, je tam trvalá výstava všeho možného, zemědělské techniky, kočárků, stará auta atd. Děti tam vozí na koních, můžou se tam krmit zvířata piškotama z ruky, mimo domácích tam mají opičky, velblouda, my tam jezdíme s dětmi každý rok, je tam domácké prostředí. Je tam otevřeno celoročně, mají i web, tak se koukni třeba. No a nebo ještě pak je termální bazén ve Velkých Losinách a muzeum papíru, resp. ruční papírna, ale to zas asi pro děti ještě moc není. Starší děti i dospělí si tam samy mohou zkusit vyrobit papír, je to taková zajímavost. No tak ať si to hlavně užijete. ![]()
No a z druhé strany je zas cca 30km Letohrad kde je Muzeum řemesel a tam je taky nač se dívat ![]()
@jitkabokule Není v Letohradě ještě nějaké buď jako peklo pro děti nebo nějaký strašidelný park nebo něco takového (s dráčkama?)?
@jitkabokule píše:
No a z druhé strany je zas cca 30km Letohrad kde je Muzeum řemesel a tam je taky nač se dívat
Jo jo, tam je to super, taky můžu jen doporučit. ![]()
Ahoj, nenajde se někdo kdo by měl zkušenosti s tímto skiparkem?
Jedeme tam v lednu a na netu jsem toho moc nezjistila.
Jestli je tam nějaké vyžití v okolí pro děti, případně jestli se tam dá někde jezdit na saních a podobně.