Skleněná konvice

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
65297
8.4.20 11:40

@spiritt dávám běžně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
8.4.20 11:42

Asi záleží jak je pevna :D jednu davam normalne, je ze silného skla, ale takovou hodně křehkou co sem mela k prekapavacimu kavovaru mi mycka rozbila (stejne jako mi parkrat rozbila treba sklenicky na víno)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
8.4.20 11:53

Vždycky jsem si myslela, že varné sklo znamená, že se do toho může dát vařící voda, ne že by se v tom mohlo vařit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
8.4.20 12:34

@spiritt Pokud není z úplně tenounkého skla, tak nepraskne, jenom pokud jí budete mýt častěji, tak některá varná skla se poškrábou a jsou taková matná a zašlá. Jediné co mi to nedělá jsou věci z brokosilikatového skla, mám takhle ten velký džbán od Tescoma a ten jede pořád v kolečku uvařit čaj na plynu, den stojí s čajem v kuchyni a potom do myčky, mám už druhý protože ten první se mi podařilo rozbít. A ten druhý už mám déle než 6 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
8.4.20 12:37

@hagara Ve varném skle se může vařit, je to i bezpečnější než do něj nalít vařící vodu, protože teplotní šok může sklo roztrhnout, ale když se postupně zahřívá tak je to lepší. U plynového vařiče je samozřejmost použít takovou tu desku na rozvod tepla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný