Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, prosím Vás, žádám o radu. Koupili jsme si konvičku na čaj z varného skla (viz foto) a doma jsem si na obalu přečetla, že se nesmí dávat na oheň (byla tam značka přeškrknuté hořící plotýnky). Moje mamča má podobnou konvici, čaj v ní ohřívá na plotýnce a bez problému. Tak to jsem koupila nějaký šunt nebo co? Máte doma podobnou konvici se stejným označením na obalu a přesto v ní čaj ohříváte průběžně během dne? Vyzkoušet to nechci
, nechtěla bych mít případně sklo roztříštěné v celé kuchyni. Díky. ![]()
Čaj ohřívám v mikrovlnce. Stačí pár vteřin a nemusíš rozpalovat plotýnku.
já jsem tedy nikdy neslyšela, že by se konvice z varného skla mohla dát na plotýnku. Tak jsem vyhledala tu svoji a ejhle, ono se to fakt může
, díky tobě jsem zase chytřejší. Každopádně je to funkce, kterou 100% nevyužiju. V době mikrovlné trouby mi to přijde zbytečný.
My ji máme, a vaříme v ní vodu na kafe, čaj, nemáme rychlovarku.Jo a vařím na plynu ![]()
Teď jsem vyčetla, že plotýnka má být stejně velká, nebo větší než dno konvice. V případě plynové plotýnky se má použít rozptylovač plamene. Ale nevím jak je u tý tvojí. Co to je za značku?
Vzdyt tady k te konvici se vzdy prodavalo takove dratene sitko,ktere se dalo na ohen a na neho ta konvice. ![]()
Já bych řekla, že tam jde o ty plastové části, aby se neroztavily
Hanule píše:
Já bych řekla, že tam jde o ty plastové části, aby se neroztavily
nj
já mám se skleněným uchem, a jen vrchní deklík je plast
mám nějakou obyč Tesco, a tam teda bylo napsáno, že může na plyn.
A rozptylovací kolečko nemám.
Taky bych jí raději přímo na plamen nedávala. I když pamatuju, že naši, když vařili na plynu, tak jí stavěli přímo na plamen a nikdy se nic nestalo a dělali to léta. Je fakt, že ale měli se skl. uchem.
Jinak my používáme skleněnou taky, ale dáváme jí na el. plotnu.
Já si zrovna kupovala tu skleněnou baňku (náhradní) od Simaxu a tam vyloženě psali, že to na plotýnku nepatří. Takže radši neexperimentovat. Našim jednou prdla i sklenička v myčce a to bylo něco.
Nekoupila si šunt, jen se prostě některé skleněné konvice dají dát na sporák, jiné ne. Já mám podobnou jako ty a na sporák jí dávám. Rozhodně bych to nezkoušela, když to není doporučeno.
Buď si kup novou nebo ohřívej jinak.
Ahoj,my máme tu samou..Taky se nesmí dávat na sporák.Vždycky,když uvařím čaj a on potom vychladne,tak ohřívám v mikrovlnce.. Podle mě nesmí na plotnu kvůli tomu plastovému madlu.To by se asi rozteklo
.
Gabčulinda píše:
Ahoj,my máme tu samou..Taky se nesmí dávat na sporák.Vždycky,když uvařím čaj a on potom vychladne,tak ohřívám v mikrovlnce.. Podle mě nesmí na plotnu kvůli tomu plastovému madlu.To by se asi rozteklo.
Mám hodně podobnou s plastovým madlem a na sporák určená je - byla tak schválně kupovaná. Tam jde o sklo.
Můžu dát skleněnou konvičku na čaj do myčky…? Mám obavy, aby nepraskla..