Skleněná konvice

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3394
14.3.12 21:34

Skleněná konvice

Ahoj holky, prosím Vás, žádám o radu. Koupili jsme si konvičku na čaj z varného skla (viz foto) a doma jsem si na obalu přečetla, že se nesmí dávat na oheň (byla tam značka přeškrknuté hořící plotýnky). Moje mamča má podobnou konvici, čaj v ní ohřívá na plotýnce a bez problému. Tak to jsem koupila nějaký šunt nebo co? Máte doma podobnou konvici se stejným označením na obalu a přesto v ní čaj ohříváte průběžně během dne? Vyzkoušet to nechci :oops: , nechtěla bych mít případně sklo roztříštěné v celé kuchyni. Díky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2803
14.3.12 21:49

Čaj ohřívám v mikrovlnce. Stačí pár vteřin a nemusíš rozpalovat plotýnku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11035
14.3.12 21:51

já jsem tedy nikdy neslyšela, že by se konvice z varného skla mohla dát na plotýnku. Tak jsem vyhledala tu svoji a ejhle, ono se to fakt může 8o , díky tobě jsem zase chytřejší. Každopádně je to funkce, kterou 100% nevyužiju. V době mikrovlné trouby mi to přijde zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
14.3.12 21:53

My ji máme, a vaříme v ní vodu na kafe, čaj, nemáme rychlovarku.Jo a vařím na plynu ;)

• Citovat
  • Upravit
11035
14.3.12 21:55

Teď jsem vyčetla, že plotýnka má být stejně velká, nebo větší než dno konvice. V případě plynové plotýnky se má použít rozptylovač plamene. Ale nevím jak je u tý tvojí. Co to je za značku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
14.3.12 22:00

Vzdyt tady k te konvici se vzdy prodavalo takove dratene sitko,ktere se dalo na ohen a na neho ta konvice. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16291
14.3.12 22:00

Já bych řekla, že tam jde o ty plastové části, aby se neroztavily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
14.3.12 22:16
Hanule píše:
Já bych řekla, že tam jde o ty plastové části, aby se neroztavily

nj :zed: já mám se skleněným uchem, a jen vrchní deklík je plast ;) mám nějakou obyč Tesco, a tam teda bylo napsáno, že může na plyn.
A rozptylovací kolečko nemám.

• Citovat
  • Upravit
1626
14.3.12 22:23

Taky bych jí raději přímo na plamen nedávala. I když pamatuju, že naši, když vařili na plynu, tak jí stavěli přímo na plamen a nikdy se nic nestalo a dělali to léta. Je fakt, že ale měli se skl. uchem.
Jinak my používáme skleněnou taky, ale dáváme jí na el. plotnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
14.3.12 22:48

Já si zrovna kupovala tu skleněnou baňku (náhradní) od Simaxu a tam vyloženě psali, že to na plotýnku nepatří. Takže radši neexperimentovat. Našim jednou prdla i sklenička v myčce a to bylo něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25092
15.3.12 08:36

Nekoupila si šunt, jen se prostě některé skleněné konvice dají dát na sporák, jiné ne. Já mám podobnou jako ty a na sporák jí dávám. Rozhodně bych to nezkoušela, když to není doporučeno.
Buď si kup novou nebo ohřívej jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
15.3.12 08:39

Ahoj,my máme tu samou..Taky se nesmí dávat na sporák.Vždycky,když uvařím čaj a on potom vychladne,tak ohřívám v mikrovlnce.. Podle mě nesmí na plotnu kvůli tomu plastovému madlu.To by se asi rozteklo :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3394
15.3.12 09:14

Holky, moc díky za zkušenosti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25092
15.3.12 10:48
Gabčulinda píše:
Ahoj,my máme tu samou..Taky se nesmí dávat na sporák.Vždycky,když uvařím čaj a on potom vychladne,tak ohřívám v mikrovlnce.. Podle mě nesmí na plotnu kvůli tomu plastovému madlu.To by se asi rozteklo :nevim: .

Mám hodně podobnou s plastovým madlem a na sporák určená je - byla tak schválně kupovaná. Tam jde o sklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
8.4.20 11:37

Myčka

Můžu dát skleněnou konvičku na čaj do myčky…? Mám obavy, aby nepraskla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný