Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahojte, asi tímhle rozpoutám velkou diskuzy, ale nedá mi to… Moji první dceru jsem látkovala od 1roku a to proto, že se zjistilo, že po dobu 3 měsíců měla špatnou moč+zánět ledvin z papírových plen. Teď při narození druhé dcery látkuji zatím kratce 4 dny, v porodnici jsme byly na papírových. No a teď jsem slyšela, že látkování může také škodit miminku-soudržnost, ale nechápu jak… Máme flísáčky haida paida a dávám jednu plínu na rovno. Kyčle máme v poho. Může mi tedy někdo vysvětlit, jak můžou látkovky škodit? Vždyť se používaly tolik let… ![]()
My ani pliny nedavame. A taky to neškodí. Více na www.ditebezplen.cz
Odbornici někdy zbytečně straší. ![]()
@M+M+S No jasně, že škodí! Bez papírovek, jako by jsi dnes ani nebyla ![]()
@M+M+S jedna paní povídala
v čem by to mělo škodit?
to mohly vymyslet leda tak výrobci papírových plen ![]()
@berry4 Jo my látkujem a taky si myslim, že je to marketingový tah. Dneska si čím dál víc matek libuje v hadrákách a to se pochopitelně papírklanu nelíbí ![]()
Látkovat budu dál ![]()
Nějak to nechápu s tou soudržností… to se jako mimino rozsype, když dostane látkovku, nebo jak?
Za mě, nevšimla jsem si, že by látkovky mým synům nějak ublížily. (Škodí to tak maximálně výrobcům papírovek…)
@M+M+S selským rozumem čemu by to mělo vadit?
Myslím, že přesně naopak, dítko to vlhko cítí= přebaluji mnohem častěji než v papíru ![]()
Látkuji už druhé dítě, starší od roka, mladší od narození a nemá to chybu ![]()
Jaká soudržnost, jak že se pak dítě rozpadá na části, co při sobě nedrží? ![]()
Možná než začneš věřit každý ptícovině, tak by bylo dobré si uvědomit, že snad všechny, jak tu jsme, tak jsme měli látkovky… Máme z toho nějaké následky?
@Gladys píše:
Jaká soudržnost, jak že se pak dítě rozpadá na části, co při sobě nedrží?
Možná než začneš věřit každý ptícovině, tak by bylo dobré si uvědomit, že snad všechny, jak tu jsme, tak jsme měli látkovky… Máme z toho nějaké následky?
Já neřikám, že tomu věřím! Jen chci vědět v čem by to mělo škodit, protože taky nevidím, že by moje první dcera měla nějaké následky. Jsem z toho stejná „Alenka v říši divů“ jako vy.
@M+M+S Víš jak, mě jsou takovýhle řeči nějakých výrobců celkem fuk. Ono taky nesmíš hledat na všem pradvu. Něco okolo pravdy jenom chodí. Jako že příkrmy jsou lepší v lékárnách.. To je to samí.. ![]()
@M+M+S píše:
No a teď jsem slyšela, že látkování může také škodit miminku-soudržnost, ale nechápu jak…
A kde jsi to slyšela? ![]()
Jako že z něho bude špatný soudruh?
Nelátkuju, ale nevěřím. Já jsem byla v látce a držím pohromadě docela dobře
![]()
@Brooucinda za 14 dní jdu na prevenci, tak se zeptám, jestli doktorce nepřijde, že by mi mělo něco upadnout
Když je to věděcky podložené
Nerada bych něco zanedbala ![]()