Škodí látkování miminku?

775
6.5.13 15:45

ŠKODÍ LÁTKOVÁNÍ MIMINKU???

Ahojte, asi tímhle rozpoutám velkou diskuzy, ale nedá mi to… Moji první dceru jsem látkovala od 1roku a to proto, že se zjistilo, že po dobu 3 měsíců měla špatnou moč+zánět ledvin z papírových plen. Teď při narození druhé dcery látkuji zatím kratce 4 dny, v porodnici jsme byly na papírových. No a teď jsem slyšela, že látkování může také škodit miminku-soudržnost, ale nechápu jak… Máme flísáčky haida paida a dávám jednu plínu na rovno. Kyčle máme v poho. Může mi tedy někdo vysvětlit, jak můžou látkovky škodit? Vždyť se používaly tolik let… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kaštinka
6.5.13 15:48

My ani pliny nedavame. A taky to neškodí. Více na www.ditebezplen.cz
Odbornici někdy zbytečně straší. :|

• Citovat
  • Upravit
29577
6.5.13 15:50

@M+M+S No jasně, že škodí! Bez papírovek, jako by jsi dnes ani nebyla :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
6.5.13 15:53

@M+M+S jedna paní povídala :roll: v čem by to mělo škodit?

to mohly vymyslet leda tak výrobci papírových plen :zed:

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
6.5.13 15:54

@berry4 Jo my látkujem a taky si myslim, že je to marketingový tah. Dneska si čím dál víc matek libuje v hadrákách a to se pochopitelně papírklanu nelíbí :mrgreen:
Látkovat budu dál :pankac:

• Citovat
  • Upravit
10713
6.5.13 15:59

Nějak to nechápu s tou soudržností… to se jako mimino rozsype, když dostane látkovku, nebo jak?

Za mě, nevšimla jsem si, že by látkovky mým synům nějak ublížily. (Škodí to tak maximálně výrobcům papírovek…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659

Jak by to mělo škodit? Nechápu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365

@M+M+S selským rozumem čemu by to mělo vadit?
Myslím, že přesně naopak, dítko to vlhko cítí= přebaluji mnohem častěji než v papíru :pankac:
Látkuji už druhé dítě, starší od roka, mladší od narození a nemá to chybu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594

Jaká soudržnost, jak že se pak dítě rozpadá na části, co při sobě nedrží? :mrgreen:
Možná než začneš věřit každý ptícovině, tak by bylo dobré si uvědomit, že snad všechny, jak tu jsme, tak jsme měli látkovky… Máme z toho nějaké následky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
6.5.13 16:03
@Gladys píše:
Jaká soudržnost, jak že se pak dítě rozpadá na části, co při sobě nedrží? :mrgreen:
Možná než začneš věřit každý ptícovině, tak by bylo dobré si uvědomit, že snad všechny, jak tu jsme, tak jsme měli látkovky… Máme z toho nějaké následky?

Já neřikám, že tomu věřím! Jen chci vědět v čem by to mělo škodit, protože taky nevidím, že by moje první dcera měla nějaké následky. Jsem z toho stejná „Alenka v říši divů“ jako vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
6.5.13 16:06

@M+M+S Víš jak, mě jsou takovýhle řeči nějakých výrobců celkem fuk. Ono taky nesmíš hledat na všem pradvu. Něco okolo pravdy jenom chodí. Jako že příkrmy jsou lepší v lékárnách.. To je to samí.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8566
6.5.13 16:06
@M+M+S píše:
No a teď jsem slyšela, že látkování může také škodit miminku-soudržnost, ale nechápu jak…

A kde jsi to slyšela? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.5.13 16:09

Jako že z něho bude špatný soudruh? :mrgreen: Nelátkuju, ale nevěřím. Já jsem byla v látce a držím pohromadě docela dobře 8) :pankac: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
6.5.13 16:10

@Angua Jseš si jistá? Jsou na to výzkumy!! :lol:

• Citovat
  • Upravit
50725
6.5.13 16:12

@Brooucinda za 14 dní jdu na prevenci, tak se zeptám, jestli doktorce nepřijde, že by mi mělo něco upadnout :lol: Když je to věděcky podložené :think: Nerada bych něco zanedbala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí