Škodlivost Ribomunylu?

700
21.12.14 17:00

Škodlivost Ribomunylu ?

Přiznám, že nestuduji příbalové letáky, většinou mi v krabičce jen překáží atak prostě vyhazuji. A pokud jde ještě o lékyna předpis, trošku spoléhámna to, že dr. ví co a komu píše.
Tak trošku se mi to ale nejspíš vymstilo, i když ne jen vlastní vinou.
Dělám ve školce, a ač delší čas, stále se mi vede odnášet si z práce krom zážitků
i bacily. Rýmy, teploty, kašel…|Nejde to pořádjen řešit nemocenskou a dovolenou
i přes doporučení dr. Někdy vloni, když už jsembyla „na hromadě“každý týden, jsem využila návštěvy obvoďáka, k tou aby mi něco preventivního poradil, předepsal.
Napsal mi právě rp na Ribomunyl. Letos, když se, i přes léčbu, situace nezlepšila, jsem zavolala na alergo kam chodím, stím, že Ribomunyl mi nezabírá ajestliby šlo poradit něco jiného. Dr. se zhrozil, kdo prý mi probohatohle předepsal. A jestli aspoň byl předtím nějaký rozbor atd. No neproběhlopředem nic.
Měla jsem ho okamžitě vysadit. Problém je prý v tom, že předléky s podobným složením se má dělat rozbora pak nějaký kontroly, ale hlavně může ho brát, jen jinak zcela zdravý člověk. Mám totiž dispozice k nádorům, nějaké menší už se objevily. Že v organismu kde seobjevilo, objevujenádor. a podobné bujení, nesmí tyhle látky vůbec být, prý by tam ještě mohly něco urychlit, podpořit, nevím ty přesné odborné názvy. Teď mám přijít tedy na alergo, že mi udělá radši nějaký odběr. Říkal, že možná bude lepší to třeba na onko vůbec nehlásit, za prvý bych dostala další sprduňk :lol: že něco takového beru a tím vlastně „přecházím“ a že jsem se s nikým neporadila.
Ale já tak nějak věřila obvoďákovi, že když mu jako musím všechno hlásit a je hrozný papírofil- každou odevzdanou zprávu si x krát přepisuje, žemi zrkátka dobře poradí, když bě měl pacienta znát. A taky tedy nějak nemůžu pochopit to, že
mi „lék“ spíš uškodil? Omlouvám se za sloh, ale zažil nebo setkal se někdo s něčím podobným?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
21.12.14 17:07

No nevím, ale píše se i dětem, tak to teda docela čumím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
21.12.14 17:08

Já ho beru taky a o tohle teda nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
21.12.14 17:16

No mně to fakt takhle řekl, že jsou tam nějaký chem. látky, který by mi mohly spíš škodit. vysadila jsem to tedy a doporučil mi colostrum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
21.12.14 17:18

Tak ono je taky otázky, které léky v dnešní době neobsahujou nic škodlivého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
21.12.14 17:22

Onoto asi nemělo být jako škodlivé, spíš že to v těle podporuje, zrychluje různé pochody a bujení, myslím, že mluvil o nějakých lyzátech atd. Byla jsem v šoku, tak jsem si toho moc nezapamatovala, jen jsem to vysadila a po novém roce se při kontrole vyptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
21.12.14 17:23

http://www.pribalovy-letak.cz/1272-ribomunyl

Já jsem tedy nevyčetla, že by byl škodlivý :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
21.12.14 17:24

Dcera ho taky brala, když chodila ještě do školky…a moc to pomohlo, nemocnost jí prudce klesla…no je to divný, má to zvyšovat obranyschopnost, tedy podporovat leukocyty…obsahuje to tuším nějaké stafylokoky nebo streptokoky, teď neví a nechce se mi gůglit…
Já teda mám opačné léky, které beru už cca 10 let a to imunosupresiva, tedy léky potlačující nadměrnou činnost leukocytů…a u těch je zvýšený výskyt nádorových onemocnění jako standart…zatím teda držím a nikde nic… :mrgreen:
ale u tohoto léku je to divný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
21.12.14 17:28

Proč by měl být škodlivý, žádný lék nemůžou brát všichni, od toho je tady doktor, aby posoudil, co je pro pacienta vhodné. Naše imunoložka taky nebyla nadšená, že ho dceři předepsala pediatra, ale báječně jí zabral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
21.12.14 17:31

@Petule030 Právě jsem to taky četla, a nikde jsme tam nic takového nevyčetla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
21.12.14 17:35

Já jsem ho bral asi 2× jako imunomodulans při alergickém astmatu. Jsou to v podstatě antigeny ze čtyř druhů patogenních bakterií, které mají přes stěnu tenkého střeva podpořit (či namodulovat) imunitu:

• Klepsiella pneumoniae
  • Streptococcus pneumoniae
  • Streptococcus pyogenes (A)
  • Haemophilus influenzae

Je to v podstatě perorální očkovací látka. Že by to mělo mít nějaké závažné vedlejší účinky, to čtu poprvé.

Příspěvek upraven 21.12.14 v 17:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
21.12.14 17:37

Teda, docela jsi mne vystrašila, dcera ho v létě brala. Mám teda pocit, že zabral… (a pravda je, že tomu krevní testy předcházely). Jen vím, že se dává teda hodně, vyfásne ho snad skoro každý po návštěvě imunologie :-), pevně doufám, že taková hrůza to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
21.12.14 17:42

No, v tom příbalovém letáku čtu, že nějaké reakce být mohou. Asi jako u každého očkování. Buď imunitní systém zareaguje tak, jak lékař chce, nebo opačně. Asi by to měl sledovat, no.

Takže škodlivost ribomunylu? Spíš riziko, jako u každého očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
21.12.14 17:49

Přiznám se bez mučení, tenhle preparát mi prodala moje známá, lékárnice, trpěla jsem neustále infekty. Vím, že mi akorát zdůrazňovala, že začít užívat můžu v období, kdy jsem absolutně zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
21.12.14 17:52

Dcera ho aktuálně bere dnes 4. den 8o NESTRAŠTE MĚ PROBOHA!!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...