Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
chci se zeptat, jestli je tu někdo kdo děti také vozí do školky, která je např. 10 km od místa bydliště.
V našem malém městě se se školkou nechytám a dneska jsme byly u zápisu ve vedlejší vesnici a tam nás bez problémů vzali. Já teď řesím, zda to není blbost, abych dítě každý den vozila takovou dálku, nebo rok počkat a jít u nás ve městě.
Prosím poradíte? Jo a ještě jde jen na 4 hodiny denně.
Ahoj,
my vozime dceru do jesli taky necelych 10 km. Rano jedeme autem, odpoledne jak kdy. Bliz zadne jine volne jesle nejsou a pokud chci pracovat, tak mi nic jineho nezbyva. Kdybych byla doma, tak bych asi ten rok pockala.
Ahojky, před mateřskou jsem pracovala ve školce na vesnici a rodiče k nám vozili děti z města (asi 9 km) jen proto, aby byli spokojení
Záleží na tobě - pokud chceš pracovat, tak asi nic jinýho nepůjde. Navíc klidně příští rok můžeš prcka přehlásit k vám do školky, když budou mít místo.
Ještě jsem chtěla napsat, že se pak společně rodiče domlouvali a střídali se v dopravě autem
Někdy jsem dokonce taxíka dělala sama ![]()
Pokud chces chodit do prace, tak ti asi nic jineho nezbyva. Jeste bych syna prihlasila a dala „na poradnik“ i ve Vasi skolce. Pokud hodlas zustat jeste rok doma, tak uvaz, jestli ti to casove za to stoji - jinak proc ne. Kazdopadne bych syna zapsala i u Vas, abyste za rok nedopadli stejne.
já budu malou vozit i kdyby mi ji vzali do té nejbližší školky.. a myslím, že je jedno jestli je to 5 nebo 10km, když už do toho auta sedneš, tak snadno ten kousek sjedeš. Úspěch je to, že ti ji vzali. Gratuluji. U nás to tak jisté není..
Já budu školku řešit příští rok, v říjnu 2008 budou Ondrovi 3 roky, tak snad mi ho od září vezmou ve školce přes ulici. Byla jsem se tam přeptat a prý by neměl být s místem problém
Tak to se uvidí, protože současně snad nastoupím zpět do práce a někam ho budeme muset dát ![]()
Chtěla jsem si taky vybrat školku „tu nejlepší“ s flétnou, angličtinou, se super přístupem, ale byla jsem dost naivní a teď budeme rádi, když nám ho „někam“ vezmou.
Desire a Ondra /18 měsíců/
Maminky naše Terezka je po druhé ve školce a už mě volala paní učitelka, že nemá botasky na ven v čem přišla. Já:že v botaskách a paní učitelka, že je tam nikde nemá. Tak jí je asi někdo ukradl. Ach jo ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.