Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, Těšíňačky, teda pokud tu někdo jste z našeho města
Chystáme se přihlásit našeho loupežníka do školky a zajímaly by mě Vaše rady, tipy a zkušenosti, zkrátka která školka je ta nej!
Zatím jsme si vyzvedli přihlášku v MŠ na ul. Hrabinské (na sídilišti).
Ahoj, taky jsme z ČT. Uvažuju, že za rok Marianka přihlásím asi taky tam…myslíš tu školku vedle Mojské? Je dvojjazyčná?
To je překvapení, že se tak rychle ozvala rodačka, zdravím!
Vedle té školky na Hrabinské je lékarna a tuším i plícní ambulance?
Ahojky!
na Hrabinske je opravdu dvojjazycna- ale polska trida je zvlast a ceska taky…Jinak Filip chodi na Akatovou-u kostela Na Rozvoji- a tam je taky ceska trida i polska trida a funguje tam i logopedicka trida…je to fajn skolka, takova mala, rodinna-vyhovuje mi, ze jsou deti ruzneho veku v jedne tride-starsi pomahaji, mladsi se rychleji uci…
S Masarykovymi
y nemam dobrou zkusenost-vubec se mi nelibilo jejich jednani…ta skolka, co je u Mlyna-tam nevim…na hrabinskou taky slysim chvalu ![]()
Tin,nene to neni skolka vedle Mojske, ale v pulce Hrabinskeho kopce-jak pise Pomy, u lekarny, u zastavky, u fitka Pelican
Ahoj, Zuziky
Právě jsem uvažovala i o té Na Rozvoji, ale je to pro nás víc z ruky, bydlíme nahoře na Ostravské. Normálně jsi mi teď na:,–(ila brouka do hlavy… A dělá tam paní učitelka Táňa, nebo už ne? ![]()
Ahojky, my to mame taky z ruky-bydlime na Kratke:-)kousek od hospody na Brandyse…takze mam kazde rano a opdpolko prochazku:-)
p.uc.Tana tam je ted vedouci ucitelka, takze uci vetsinou jen jako zaskok, ale je moooc hodna:-) a pani uc.Drahuska (Kostelna-kdysi tam reditelovala) je uplne zlata-tu Filip miluje ![]()
Panejo, takovou dálku vodíš děti do školky?! A proč jste si vybrali právě tu?
Zatim jen toho starsiho:-), ale mladsiho bych chtela taky tam-casem:-))
u nas rozhodlo to, ze je to mala skolka-de facto jen jedna „bezna“trida- ta druha je polska a pak tam je ta logo…nelibi se mi separace deti podle veku, takhle je to pro ne asi lepsi…Taky jsem kdysi chodila do podobne rodinne skolky- ve Svibice-smerem na Zukov pod hrbitovem, takovy jako „zamecek“-pamatujes?Ted uz je to uuuplne prestavene a je tam nejaka firma…to uz je daaavno:-)
A pak-bez problemu mi ho vzali uz ve 2,5 letech-sel na 5 dni v mesici a uplne v pohode, pak od 3 sel na 4 hodky denne a ted uz chodi „normalne“ ![]()
a dalsi vec-skolne je 200 mesicne- a na ostatnich skolkach v Tesine 300- coz je za rok usetrena tisicovka a to jsou jedny boty pro Filipa
ale jasne, ze kdyby tam nebyl spokojeny, tak by sel jinam ![]()
Tak a teď budu hodně váhat, jestli Hrabinská, nebo ta Vaše
Právě jsem se bála, že Jenda třeba ještě do doby, než nastoupí do školky, plno věcí nezvládne a nerada bych ho potkala na procházce v mrazu a jen v teplákách (jak mi líčila jedna kámoška), jenom proto, že se neumí sám převlíknout. Bylo by fajn, kdyby mu pomohl starší kolega
A od kolika do kolika je ta školka otevřená?
skolka je od sedmi do ctyr…a s tim oblikanim-maji tam i uplne male deti-ted aktualne dvouletou holcicku, ktera s nima na prochazky jezdi v kocarku
, takze ucitelky jsou zvykle…taky nemaji problem vzit ditko, co ma treba na spani pliny-byla tam holcicka, co se behem mesice odnaucila, protoze ostatni deti nemely plinu…
Zuziky, moc děkuju za informace! Brzy napíšu, jak jsem se rozhodla. Mají tam teď do konce měsíce Dny otevřených dveří, tak to tam zajdeme i omrknout. Zatím ahoj a pozdravuj dětičky od sousedů ![]()
Zuziky - už jsem se zorientovala. Když bych chtěla dávat do školky na 5 dní od dvou let, tak musím jít k zápisu už teď? 2 budeme mít na konci srpna. Asi se na ten Rozvoj zajdu kouknout…myslím, že jsem tam taky chodila (pamatuju si to podle té prolízací roury na zahradě
)
ja zatím školku ještě dlouho řešit nebudu, ale tohle jsem vám našla:
http://www.zsmskomenskeho.cz/msakatova.htm
Jinak si celkem chválí i školku na Frýdecké, jenom ty Svibické mají špatnou pověst,i když patří vlastně k té frýdecké,tak nevím,asi je to holt o lidech ![]()
http://mscaslavska.tesinsko.cz/…ka/index.php?…
Jinak děti z Frýdecké ke mě chodily na keramický kroužek, a krizové situace ty učitelky zvládaly hodně dobře ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.