Školka 2016 - nemoci

970
4.9.16 17:53

Školka 2016 - nemoci

Tak jsem si myslela, že letos už to ustojíme v pohodě. Už má za sebou rok školky a nyní čtyřletý… Dva dny školky za sebou, včera večer posmrkoval, dnes rýma a lesklé oč.
V prázdniny se držel, a hned po dvou dnech toto.
Kdy už to přestane? Mám pocit, že cokoliv kolem syna projde,, má.
Proč tam maminky ty děti šupnou, když jsou nemocné? - nekonečná otázka…
A co Vy a první dny ve školce? To mám doma opravdu takovou padavku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3624
4.9.16 18:01

U nás to samé, druhy rok školky, mala přinesla rýmu a mně a mladší to semlelo takovým způsobem jako vloni ani jednou, doufam že to tak nebude pokračovat. Už mám pro všechny nakoupené vitamíny a doufám, ze máme na dlouho vybráno :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
4.9.16 18:02

Ahoj dcera prakticky promarodila první dva roky ve školce. Nic vážného, pořád dokola virózy a zánět spojivek. Pak šla do školky a zase marodila. Uklidnilo se to až poslední rok. V první třídě marodila snad jednou.Ono se to časem srovná. Kamarádka to měla stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3737
4.9.16 18:07

Ahoj, dcerka sla poprvé do skolky a z pátka na sobotu hned chytla horecky :zed: koupila jsem imunoglukan sirup a snad to trochu pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
4.9.16 18:14

Naše malá byla ve čtvrtek poprvé, doma hlásila, že tam byl klouček s nudlí u nosu a včera už jí měla taky… Teče jí z nosu, z očí, je protivná, takže zítra zůstává doma…to to začíná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21545
4.9.16 18:22

Syn je teda v pohodě. Ale už je předškolák a v kolektivu (jesličkách) je od svého roku, takže je už „promořený“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
4.9.16 18:28

My teda nastesti nic a to sel ve ctvrtek poprve, takze ocekavam, ze brzo s něčím prijde:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6866
4.9.16 18:33

Nasad Colostrum. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12327
4.9.16 18:38

@kve-tinka můžu se zeptat jaký colostrum? Už sem o něm hodně slyšela, ale je jich moc druhů tak nevím který…Synovi třeba imunoglukan nepomohl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
4.9.16 18:46

Loni jsme také měli imunoglukan a nepomohl. Pochytal vše. Tak jsem se na to letos vybodla (at do něj necpu sajrajty), dával si jen Marťánky, jako doplněk…
Také mě zajímá jaké Colostrum? A pomáhá?
JInak u nás to vžycky chytí i mladší (1,5roky) a toho je mi fakt líto, jak ho to skolí…
V pátek, když jsem ho vyzvedvala, tak si také hrál s chlapečkem s nudlí…
Jak jen bych dělala, kdybych chodila do práce? To bych moc nevydělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6866
4.9.16 18:48

@Petruskabmw Já mám uplne obycejne do 200,– u nás z lékárny, od FaVea. Už to bral kluk a ted jsem nasadila opět. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85325
4.9.16 18:51

Ja vedla do skolky dite s rymou, protoze ryma se tady v zahranici nebere jako nemoc. Nebyli jsme mimichodem jedini. Trvala jeden den a zase prestala. Rezim jsme meli stejny jako vzdy. V Cesku bych ale dite s rymou do skolky nedavala, tam jsou jina pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
4.9.16 19:04

A to Colostrum může i dítko mladší 3let? Nebo máš i něco podobného pro mladší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
4.9.16 19:28

Já dávala colostrum už před prvním rokem. Od LR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
4.9.16 19:36

Dr. nám teď doporučila Imudon anebo Bactoral. Vygooglete si, jsou to nějaké bakteriální lyzáty a ústní probiotika. Takže to je asi na trochu jiném principu než Imunoglukan. Já s tím zkušenost zatím nemám a nehledala jsem si ani recenze. A taky to asi nebude vhodné pro všechny lidi (např. s autoimun. onemocněním) a bude to zabírat jen na něco, ale ne plošně na cokoli.

Ve školce je nemoc opravdu jen otázkou času. Když je např. chřipková epidemie, tak se doporučuje všeobecně vyhýbat se místům s větší koncentrací lidí. To ve školce nelze. Tam jsou děti v jedné místnosti u sebe celý rok, mají společnou sociálku, ložnici, hernu, jídelnu a mají kontaktní hry, hlavy u sebe, prskají si do obličejů z 20 cm všechny možné bacily. Rodiče tam nemocné nebo nedoléčené děti dávají a dávat budou, s tím se nedá nijak hnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí