Myslíte, že to jde?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1247
2.9.16 18:06

Myslite,ze to jde?

Mame takovy problem. Dcera zacla chodit do skolky. Obedy doma nechtela jist uz pred tim.Ted mi ucitelky, kdyz jsem se ptala rekly, ze ji jen polevky, ze na druhe jidlo rekne ze nechce, ze ji to nechutna. Ucitelky do jidla pry nenuti. Jenze, holka je hubena, mame jit 15 zari na kontrolu s vahou.Byla minule na hranici. Minule mela ve trech letech a 6 mesicich 13 kg :( Myslite, ze kdyz se to doktorovi opet libit nebude, tak by skolka mela davat obedy holce domu do nosicu? doma si dobre pohlidam aby jedla.Vim,ze ve skolce rekne nechci, tak ucitelka to odnese. A z polevky mi holka tezko pribere.Ona i kdyz ma hlad a dam ji dobry obed, tak ho poroste nechce, sni tak 3 male lzicky a hned by se dojedla rohlikem.Jsem z toho nestastna, ze skolky ji nechci dat pryc, a za obed si platime, tak myslite ze by mi mely vyhovet, dokud dcera nezacne relativne jist?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
2.9.16 18:09

Je velmi pravděpodobné, že tohle z hygienických důvodů dělat nebudou. Ve školce jsou předpisy na nakládání s jídlem, pochybuju, že si to učitelky dovolí porušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
2.9.16 18:10

Myslim ze by ti to normálně dát měli. U nás ve školce to normálně šlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
2.9.16 18:11

Nám taky normálně davaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
2.9.16 18:13

Holky, ale ten jídlonosič musíte vyvednout v době oběda, ne? nebo vám to tam nechávají ležet až do odpoledne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
2.9.16 18:14

Myslím, že je to jen o domluvě a že školka by neměla mít důvod ti nevyhovět. Já to dělala podobně. Mám dcerku podobného ražení a byla jsem s učitelkama domluvená, že pokud alespoň něco sní, v pořádku. Pokud odmítne byť jen ochutnat, dostane oběd do krabičky, kterou jsem jí nechávala v kapsáři v šatně.
Praktikovali jsme to ale pouze, když jsem měla v plánu vyzvedávat dceru hned po obědě. Když tam měla spát a obědvat nechtěla, byla prostě hlady až do svačiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21499
2.9.16 18:15

U nás tedy kvůli hygienickým předpisům nedávají. Stejně tak nedávají jídlo přinesené z domu, pokud to není třeba pro dítě na bezlepkové dietě. a upřímně, syn je taky nejedlík a nikdy by mě nenapadlo po nich chtít zbylý oběd. už jen proto, že pro něj teda chodím ve 4… Víš co, zkus se zeptat a uvidíš, jaký je přístup ve vaší školce. Ale asi bych na ně nešla stylem „platím si to, mám na to právo…“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
2.9.16 18:16

@Tiger-lily ano až do odpoledne a az si pro ni půjdeš, tak si vezmeš i oběd :andel: říct, ze druhé jídlo budeš dceři dávat doma když ho nebude chtít

Příspěvek upraven 02.09.16 v 18:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21499
2.9.16 18:17
@Aslei píše:
@Tiger-lily ano až do odpoledne a az si pro ni půjdeš, tak si vezmeš i oběd :andel: říct, ze druhé jídlo budeš dceři dávat doma když ho nejí

teda tak jídlo, které teplé zavřou do krabičky a nechají při pokojové teplotě celé odpoledne v šatně bych dítěti fakt k jídlu nedala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.9.16 18:19

Tak jít by to mělo, záleží na školce. Zkus se domluvit a uvidíš. Taky mám nejedlíka, co já bych za to dala kdyby se dojedla aspoň tím rohlíkem. Je schopná se vyhladovět tak až je jí špatně, a to jí nabízím jídlo celý den, vařím co mají děti rády a je to prd platný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.9.16 18:20
@nozu píše:
teda tak jídlo, které teplé zavřou do krabičky a nechají při pokojové teplotě celé odpoledne v šatně bych dítěti fakt k jídlu nedala…

Pokud mají učitelky v hlavě mozek tak nechají jídlo vystydnout a dají do ledničky ne? S jednou krabičkou by to mohly zvládnout pokud se domluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
2.9.16 18:20

A když ti dítě onemocní a ten den do školky nemůže a odhlasit nejde? Kolikrát jsem šla pro oběd do školky až odpoledne a všechno bylo v pořádku, nikdy nebylo zkažené. Za ty 3h se fakt nezkazí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.16 18:21

Tak je to asi skolka od skolky. U nas si musis prijit pro obed (kdyz je dite nemocny) jen v dobe obeda, jinak mas smulu. Musis se domluvit s ucitelkou a nejlepe s kucharkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
2.9.16 18:21

@terien přesně tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
2.9.16 18:22

@Pruzickova7 asi tak, kazda školka je jiná