Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
Je to všude. A některým to, bohužel, vydrží i do školy.
Je to běžné, bohužel. A u některých dětí to bohužel je běžné nejen první rok školky. ![]()
Syn chodí druhým rokem a prostě přes zimu je taky víc doma jak ve školce. Leden chyběl asi týden, v únoru byl jeden den ve školce.
minulý týden kvůli rýmě a tento týden kašel a horečka + opět rýma.
Psala jsem to ke svému příspěvku v jiné diskuzi. U nás ve školce je mega cedule, že rodiče nemají strkat nemocné děti do školky, že se jim tam točí rýma neustála. A že i průhledná rýma je infekční.
Tak v jakém stavu tam ty děti jsou a jaká je zodpovědnost rodičů k nemocným dětem, když donutí školu vylepovat cedule ![]()
To je úplně normální, v prvním roce školky je to skoro všude stejné. Imunitní systém dětí ještě není úplně vyvinutý, takže si tím prostě musí projít. Pomůže jen teple oblékat, hodně chodit na čerstvý vzduch a dostatek ovoce a zeleniny. Časem se to zlepší. Můj syn je už ve čtvrté třídě a teď má zase angínu s horečkou… takže opravdu nejste sami.
Projdeme si tím skoro každá. To je normální. U nás to bylo zaplaťpánbůh tak, že tři zimy jsem byla skoro celý doma na očr a pak najednou zlom a dítě od té doby zdravý, až na nějakou tu rýmu.
Je to o štěstí. U nás od září chyběl tak 10 dní celkem, 2 x nemoc ![]()
@Snopy123 píše: Více
Cedule rodiče nezastavi, učitelka jo. Nadávani v kabinetu a na internetu nic nevyřeší. Jejich boj. Ať si to nastaví od 1.9. a uvidí výsledky. Jenže ono to učitelkam vyhovuje, jsem o tom přesvědčena. Děcka venku litaji, tohle nemá čepici přes uši, tamto si nevzalo nakrcnik a tohle sedi v mokrých ponozkach do 16.00 než přijde maminka. A ty máš ve třídě místo 20 děti jen 10, pohodička, plat stejnej ![]()
U nás to neni, ale ve školce mají pravidlo, že nemocné děti tam nechtějí, takže jak vidí že dítě párkrát zasmrka, tak ho hned pošlou domů. Dcera je první rok ve školce, syn první rok ve škole a zatím moc nemocni nejsou, byla sem doma pár dní kvůli rýmě, protože ji s ni do školky nevzali, ale vážnější nemoci nás naštěstí míjí.
@Anonymní píše: Více
Tak z 100000 děti je 97000 nahromade a 3000 ma tuhý kořínek, jenže tref se mezi ty atyp 3 procenta ![]()
Zas na druhou stranu, kdyby se ve školce nedělala tragedie z každé nudle a zakašlání, tak to taky vypadá jinak. Copak dítě rýma nějak omezuje? Chřipka nebo viróza, to je něco jinýho, ale takhle to dopadá tak, že od října školka nutí rodiče chodit co měsíc na očr, rodiče mají v práci problémy a pak to dopadá tak, že tam ze zoufalství občas dají i opravdu nemocný dítě, aby nepřišli o práci. Kdyby se rýmy bez teplot začaly normálně tolerovat, tak to vypadá jinak. Kolikrát jste byly doma kvůli opravdové nemoci a kolikrát to byla jen rýma? U nás to bylo tak 1:10
@Bubla Bůčková píše: Více
U nás to bylo ještě tak vtipný, že když tam byla opravdu závažná infekce, tak učitelky počkaly, až se celá školka nakazí, pak si vymohly na hygieně uzavření školky a ve chvíli, kdy už se první uzdravený děti mohly do školky vracet, tak vlastně nemohly, páč bylo zavřeno. Takže rodič byl měsíc doma na očr a zadarmo.
@Janli píše: Více
Tak u nás to jelo natvrdo, záněty průdušek, horečky, záněty středního ucha. Později anginy, klidně dvě spálove anginy po sobě. Jedné dceři to vydrželo přes zimu ještě i na druhém stupni. Je fakt, že má astma a hromadu alergií. Stejně tak vnuk, rýma možná dva dny a pak kašel, teplota. To fakt nebyly a teď nejsou jen rymicky.
@Janli no a tragédii z toho dělá kdo- rodiče nebo učitelky
Já teda nedávala, když se rýmou a hustými hlenama dusil, strkat neuměl, během dopoledne třeba 6× odsat. Teploty, chřipky, angíny to jsme nemeli ani jednou jedinkrát. Rýma 12 dni a muzes se stavit na hlavu, brutal kašel ( poslech cisty),bez teplot. To prostě nechceš dítěti udělat. Že dítě kašle mi řekly učitelky asi 2×. Až jsem se naučila pouzivat pamycon, fenistil, aerius preventivně, bylo dobře…
Prosím vas pojďte mi někdo uklidnit, že první rok skolky a je pořád nemocný. Teď byl 4× a zase horecka kasel. Ani ne před měsícem chirpka.
je to všude že jo?