Školka a pobírání RD

Anonymní
27.6.11 09:21

školka a pobírání RD

Ahoj, mám známou a chtěla by dát své dítko do školky, rodičák má na 4 roky. Do školky ho chce dát ve 3 letech, což je za chvíli.je možné to tak udělat? Nebo pokud nastoupí dítě do školky tak ji pak vemou rodičák?? Plánuje i druhé miminko ale s tím že bude těhotná a bude doma a to první dá do školky a pobírat rodičák bude dál. Jde to??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12863
27.6.11 09:28

Dítě může chodit do školky na 4 hod. denně, nebo 5 dní v kalendářním měsíci, pak o RP nepřijde, bude-li chodit na celý den, pak na něj nemá nárok.

Příspěvek upraven 27.06.11 v 09:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
27.6.11 09:28

na 4hodiny denne muze.To ji rodicak nevezmou.A vzhledem k tomu ze rd se pobira na nejmladsi tak i kdyz by otehotnela a tak dite muze dal navstevovat skolku a pak uz na celej den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
27.6.11 09:55

Souhlasím s příspěvky,jen chci podotkout, že pokud je doma na RD a nechystá se do práce,má menší pravděpodobnost, že jí dítě vezmou. Školky jsou všude plné. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
27.6.11 10:09
Kvido píše:
Souhlasím s příspěvky,jen chci podotkout, že pokud je doma na RD a nechystá se do práce,má menší pravděpodobnost, že jí dítě vezmou. Školky jsou všude plné. :-(

to nemusí být tak úplně pravda, protože třeba u nás letos už se řídili doporučením ombudsmana a jediné kritérium pro přijetí bylo datum narození, takže já pracující měla smůlu a skončili jsme druzí pod čarou a nad námi spousta maminek, které budou doma s druhým dítkem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.11 10:17

Do práce se nechystá, chtěla by být těhotná a být doma a dítě dát do školky. Já jsem myslela že to nejde ho dát do školky ale asi teda jde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.6.11 10:18

I když mě to příjde divné že to tak jde udělat. Že dítě dá do školky a bude doma jen tak a ještě dostane peníze(rodičák) :nevim:

• Citovat
  • Upravit
24320
27.6.11 10:29
Anonymní píše:
I když mě to příjde divné že to tak jde udělat. Že dítě dá do školky a bude doma jen tak a ještě dostane peníze(rodičák) :nevim:

Ale co je na tom divneho?Satrsi ve skolce a mladsi doma.Bude doma stim mladsim takze doma jen tak nebude.RD se pobira na nejmladsi ditko.Takze az se ditko narodi tak se RD prevede na to druhe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
27.6.11 10:30

Jo apoku dma nekdo RD na 4 roky tak dite muz enavstevovat skolni zarizeni v rozsahu 4 hodin denne.Proste to tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.11 10:51

ano pokud bude mít už druhé narozené tak to chápu. Ona zatím těhotná není, jen uvažují nad druhým, takže dá dátě do školky ale těhotná třeba ještě nebude, takže bude doma a pobírad rodičák, přitom dítě bude ve školce.

• Citovat
  • Upravit
2786
27.6.11 10:57
quinny píše:
Kvido píše:
Souhlasím s příspěvky,jen chci podotkout, že pokud je doma na RD a nechystá se do práce,má menší pravděpodobnost, že jí dítě vezmou. Školky jsou všude plné. :-(
to nemusí být tak úplně pravda, protože třeba u nás letos už se řídili doporučením ombudsmana a jediné kritérium pro přijetí bylo datum narození, takže já pracující měla smůlu a skončili jsme druzí pod čarou a nad námi spousta maminek, které budou doma s druhým dítkem :wink:

Ano, nemusí, to je pravda. Tak tohle je teda síla. Nemám nic proti maminkám co dávají své děti do školky a jsou doma - jen ať se dítko dostane mezi děti, ale když mají přednost před těmi mamkami,co musí do práce a nemají kam dítko dát - no mazec. Vím, že se na to spusta jiných maminek třeba bude dívat jinak, je to jen můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
27.6.11 11:00
Anonymní píše:
ano pokud bude mít už druhé narozené tak to chápu. Ona zatím těhotná není, jen uvažují nad druhým, takže dá dátě do školky ale těhotná třeba ještě nebude, takže bude doma a pobírad rodičák, přitom dítě bude ve školce.

I tak to jde, když tam bude dítko jen ty čtyři hoďky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
27.6.11 11:36
Kvido píše:
quinny píše:
Kvido píše:
to nemusí být tak úplně pravda, protože třeba u nás letos už se řídili doporučením ombudsmana a jediné kritérium pro přijetí bylo datum narození, takže já pracující měla smůlu a skončili jsme druzí pod čarou a nad námi spousta maminek, které budou doma s druhým dítkem :wink:
Ano, nemusí, to je pravda. Tak tohle je teda síla. Nemám nic proti maminkám co dávají své děti do školky a jsou doma - jen ať se dítko dostane mezi děti, ale když mají přednost před těmi mamkami,co musí do práce a nemají kam dítko dát - no mazec. Vím, že se na to spusta jiných maminek třeba bude dívat jinak, je to jen můj názor.

jenomze skolka neni hlidaci zarizeni. :wink: Ale je to vzdelavaci institut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
27.6.11 11:42
kattkka píše:
Kvido píše:
quinny píše:
Kvido píše:
Ano, nemusí, to je pravda. Tak tohle je teda síla. Nemám nic proti maminkám co dávají své děti do školky a jsou doma - jen ať se dítko dostane mezi děti, ale když mají přednost před těmi mamkami,co musí do práce a nemají kam dítko dát - no mazec. Vím, že se na to spusta jiných maminek třeba bude dívat jinak, je to jen můj názor.

to je samozřejmě ta nejhezčí vize, ovšem pouze za předpokladu, že jdeš do práce a dítko ti má kdo hlídat :zed: :oops: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
27.6.11 11:44
quinny píše:
kattkka píše:
Kvido píše:
quinny píše:
Kvido píše:
to je samozřejmě ta nejhezčí vize, ovšem pouze za předpokladu, že jdeš do práce a dítko ti má kdo hlídat :zed: :oops: :wink:

vsak ja jdu taky do prace a do skoly a ditko mi nema kdo hlidat.Proste je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin