Alternativní školství

14809
25.6.11 16:46

Alternativní školství

Pracuji na seminární práci a chtěla jsem se zde zeptat, nemáte-li někdo vlastní zkušenost s jakýmkoliv typem alternativního vzdělávání - montessoriovská škola, waldorfská škola, daltonská škola či s nějakými moderními alternativami. Děkuji. Můžete psát do diskuze i sz, já si to nějak přeberu. :mrgreen:
Zajímá mě i zkušenost s církevními školami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12571
25.6.11 16:55

Ahoj Evo, muj syn byl 6 roku v Montessori skole. Byl hodne temperamentni, s autoritama mel trochu problem a v normalni skole to chteli resit ritalinem. Na to jsme nepristoupili a hledali alternativy. Montessori byla pro nej jako stvorena, velmi individualni pristup ucitelu k detem, vyzdvihuji a podporuji tam jejich silne stranky, je to uplne jiny svet nez bezne skolstvi. Muzu rict, ze ta skola ho zachranila. Ted je na konci sedme tridy, uz rok ve statni skole. Trochu jsem se obavala toho prechodu, ale zvladl to dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
25.6.11 17:56

Ahoj, kamarádky syn absolvoval celý první stupeň v ZŠ waldorfského typu a moc si to chválil on i rodiče. Je hodně nerváček a rychle se blokne, když mu něco nejde a díky tomuhle přítupu to vypiloval na jedničky a dvojky. V klasickém stylu ZŠ by byl možná i čtyřkař, i když hloupý není. A hodně se mu líbí vysvědčení - známka + slovní hodnocení. Jestli tě něco zajímá víc, napiš mi SZ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
25.6.11 18:06

Učila jsem na gymnáziu, kde měli všichni studenti školní notebooky a od školy povinný e-learning či konzultace po ICQ… Kdybys měla zájem ozvi se - ale jsou to spíše negativní zkušenosti než pozitivní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
25.6.11 20:03

Aklamo, můžeš napsat víc, pokud je to možné? V naší škole (též G) jsou podobné tendence…
Klidně i do SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin