Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky nevíte jak velký je zájem o jesle? Musím je mít nějak dopředu zajištěné a pokud ano, jak dlouho dopředu? Vím, že asi záleží i na kraji, ale zajímalo by mě to tak všeobecně, jestli stačí zajistit je až ve věku, kdy by mělo dítko nastoupit a nebo je potřeba je rezervovat hodně dopředu. Díky moc
záleží na jeslích. většinou mají termíny příjmu přihlášek stejně jako školky a přijímají na kokrétní školní rok. soukromé jesle občas berou průběžně a nejedou na školní rok. musíš si zjistit situaci ve svém okolí.
jo, a u nás do státních jeslí je zájem tak 3× větší než jsou schopni přijmout
Ahoj. Všeobecně ti tu asi nikdo moc nepomůže. Když jsem dávala do jeslí Anežku, tak tenkrát zrovna bylo volno, takže mi ji vzali i na občasné hlídání, stačilo zavolat si ten den dopředu. Jak jsem ji tam pak hlásila na denní docházku, tak problém nebyl (ze dne na den).
Teď do těch samých jeslí dává dítě moje kamarádka, na občasné hlídání sice stále berou, ale dítě tam může jen tehdy, když někdo z těch každodenních nepřijde. Z toho usuzuju, že na každodenní docházku už místo nemají (tenkrát za Anežky měli, takže mi ji vzali v průběhu roku). Jde o konkrétní nabídku a poptávku a taky na zřizovateli, jaká si stanoví pravidla
.
Ptala jsem se v nasich jeslich a rekla mi, ze mam dceru prihlasit do normalniho zapisu (v breznu pristiho roku), kdyz ji chci dat od rijna do jesli. Jestli ji vezmou, fakt nevim.
My jsem nastupovali do jesli letost v dubnu a bez problemu.Ale behem 2 mesicu se situace zmenila tak,ze museli otevrit dalsi tridu nastesti meli prostory.
Duvod jediny neprijate deti do skolek,takze tedka do jeslicek aspon u nas budou chodit triletaci a dokonce i starsi deti.Bohuzel maminkam diky preplnenym skolkam u nas nic jineho nezbyva.Malem jsme tak dopadli taky.Tygr ma za tyden 3 roky a jeste pres prazdniny bude v jeslickach.A pak diky odvolani a kravalu pujde do skolky. ![]()
Záleží jak kde a jak kdy, některé roky je volno, a jde to téměř hned jindy smůla, radši se zeptat a zajistit dřív. Někdy berou v průběhu roku, ale někdy se může čekat až se uvolní místa odchody dětí do školek v zářé.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.