Školka - nějaký příspěvek?

9649
15.6.11 00:34

Školka - nějaký příspěvek???

Ahoj holky, prosim o zkusenosti a informace.
Chtela bych vedet, zda-li matka samozivitelka ma nejaky narok na dotaci skolky - slysela jsem ze ano a v plne vysi… :nevim:
Popr. jake podminky jsou k tomu dane???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1186
15.6.11 07:21

já měla osvobození od placení školkovného. aly myslím že to nebylo kvůli tomu že jsem byla samoživitelka ale kvůli nízkým příjmům. měla jsem jen rodičák a později i plat byl nižší než nějaké sociální minimum, sociálka mi doplácela na bydlení a s tím potvrzením ze socky mě ve školce „osvobodili“ od plateb. myslím to bude platit jen u státních školek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
15.6.11 07:29

Ahoj,
ve vyhlášce o předškolním vzdělávání je uvedeno, že „Osvobozen od úplaty bude zákonný zástupce dítěte, který pobírá sociální příplatek, nebo fyzická osoba, která o dítě osobně pečuje a z důvodu péče o toto dítě pobírá dávky pěstounské péče, a tuto skutečnost prokáže řediteli mateřské školy.“

Takže pokud pobíráš sociální příplatek, měla bys být od platby školného osvobozena. Některé školky mají vlastní formulář, který ti musí sociálka potvrdit. Někde musíš na sociálku každý měsíc, někde jen jednou za čtvrtletí. Jak to má která MŠ nastavené a se sociálkou domluvené.
Zajdi za ředitelkou MŠ, ta ti to musí říct. Ony často dělají mrtvého brouka, aby dostaly od maminek školné, ale pokud se takhle přímo zeptáš, lhát ti nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
15.6.11 08:09

Nejedna se o me, ale o partnerovu byvalou. Ktera ho nuti platit polovinu skolneho mesicne (samozrejme by to bylo v poradku pokud by to byl opodstatneny vydaj)jenze mame podezreni, ze vlastne neplati to skolne a ona odmita cokoli prokazovat a resit, tak jestli dojde na soud, at vime, co muzeme a nemuzeme rict :-)
Nicmene je zamestnana a prokazuje prijem cca devet tisic, tudiz to tak nejspise neni… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
15.6.11 08:17
BaraDolezal píše:
Nejedna se o me, ale o partnerovu byvalou. Ktera ho nuti platit polovinu skolneho mesicne (samozrejme by to bylo v poradku pokud by to byl opodstatneny vydaj)jenze mame podezreni, ze vlastne neplati to skolne a ona odmita cokoli prokazovat a resit, tak jestli dojde na soud, at vime, co muzeme a nemuzeme rict :-)
Nicmene je zamestnana a prokazuje prijem cca devet tisic, tudiz to tak nejspise neni… :nevim:

Ale ona jistě školkovné platí, protože již není vyplácen SOCIÁLNÍ PŘÍPLATEK, který byl jediným důvodem k odpuštění placení školkovného!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
15.6.11 08:38

Sociální příplatek byl nedávno zrušen, ale nevím, jestli třeba potom upravili tady tento problém. Jestli ano, určitě to bude vázané nějakou podmínkou jako pobírání dávek pomoci v hmotné nouzi. Na které ona podle mě nedosáhne.
Jo a každopádně tak jako tak by platila stravné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
15.6.11 08:56

No právě že zatím neupravili… Na to nemaj čas :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
15.6.11 09:05

Jo, diky, to jsem chtela slyset. I tak vzhuru do boje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
15.6.11 09:09

Moje kamarádka samoživitelka platí ve školce pouze stravný, školkovný má odpištěný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
15.6.11 09:20
lleennttiillkkaa píše:
Moje kamarádka samoživitelka platí ve školce pouze stravný, školkovný má odpištěný

A nevis prosim, jak to ma se zamestnanim? A jestli pokud bydli s nekym (v nasem pripade se svou matkou) se scitaji prijmy cele rodiny, i kdyz kazda hospodari sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
15.6.11 21:21

ahoj jsem učitelka MŠ, teď jsme tohle téma řešili na poradě. díky tomu že byl zrušen sociální příplatek tak pokud chceš odpustit školné, musíš žádat přímo ředitele školky. pozor ten ti ale nemusí vyhovět!!!záleží pouze na něm jestli ano nebo ne,a musíš k tomu dodat potvrzený formulář z MÚ že pobíráš dávky hmotné nouze.(u nás každý měsíc) takže v podstatě bych váš problém řešila přímo s ředitelkou MŠ. ať tvůj chlap zajde přímo za ředitelkou a zeptá se zda ex to školné platí či ne. ona by mu informace jakožto druhému zákonnému zástupci dítěte měla poskytnout. věřím tomu že by mu vystavila i potvrzení o tom kolik to školné dělá atd. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
15.6.11 21:37
BaraDolezal píše:
lleennttiillkkaa píše:
A nevis prosim, jak to ma se zamestnanim? A jestli pokud bydli s nekym (v nasem pripade se svou matkou) se scitaji prijmy cele rodiny, i kdyz kazda hospodari sama?

Jo teď mi došlo, že už asi platí, protože pracuje, ale v době, kdy malá nastupovala do školky byla samoživitelka, bez práce a žila s mámou a to to školkovný právě měla odpuštěný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
15.6.11 21:50
lleennttiillkkaa píše:
BaraDolezal píše:
lleennttiillkkaa píše:
A nevis prosim, jak to ma se zamestnanim? A jestli pokud bydli s nekym (v nasem pripade se svou matkou) se scitaji prijmy cele rodiny, i kdyz kazda hospodari sama?
Jo teď mi došlo, že už asi platí, protože pracuje, ale v době, kdy malá nastupovala do školky byla samoživitelka, bez práce a žila s mámou a to to školkovný právě měla odpuštěný

No jo no, taky jsem se to docetla v jedne pravnicke poradne… a to uz nam je zpetne na nic, protoze tahat k soudu veci dva roky zpatky je na hlavu prdly… :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.12 14:25

Pladba ve školce

Moji vnučku přijali do školky od září t. r ale může nastoupit až v den, kdy jí budou 3roky-26.11.Musí se ve školce platit školkovné i když tam nechodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin