Školka a prochladlé dítě v tričku

Anonymní
1.9.21 16:35

školka a prochladlé dítě v tričku

Už dva roky se potýkám s tím, že učitelky sabotují oblékání dětí. Nebo dělají všechno pro to, aby bylo dítě nastydlé. Dnes je první den, venku polojasno, 19 stupňů a fouká studený vítr. Dcera sedí na písku v tričku s krátkým rukávem a tenkých elasťáčkách. Do školky šla v kalhotách, mikině a větrovce. Mikina je ze záhadného důvodu v pytli, ve větrovce jí prý bylo horko, tak jí dovolily se svléknout. Samy mají na sobě svetry a baví se spolu. Co si o to myslíte? Jsem hysterická matka? To samé jejich nutkání furt ty děti venku sprchovat, i když ráno nahlásím, že to nechci - dítě je třeba po nemoci. Jak je tam do odpoledne, najdu ho mokré. Podle mě už snad jde o nějakou formu pasivní agresivity a ne jen bezohlednost. Dceru jsem dala dnes do školky a počítám, že do pátku je nemocná.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
1.9.21 16:39

Tak když jim dítě tvrdí, že mu je horko? A třeba jim tvrdilo, že mikinu nemělo?
Btw, moje děcka jsou aktuálně venku v tričku s krátkým a kratasech, mě by tam bez mikiny s dlouhé nohavice nikdo nedostal.
Mě zas přislo ujeté, když moje dite navlikli při vyzvedávání po O do všeho, v čem přišlo do školky (rano pět stupňů, před polednem skoro dvacet).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.21 16:44

@Svistice Dceři jsou pořád ještě čtyři roky. To je tak relevantní názor malého dítěte? Měla úplně ledové ruce.. Jsem naštvaná. Učitelky mám jinak ráda, nechci si na ně stěžovat, ale tohle je nekonečný boj.

• Citovat
  • Upravit
65122
1.9.21 16:45
@Anonymní píše:
Už dva roky se potýkám s tím, že učitelky sabotují oblékání dětí. Nebo dělají všechno pro to, aby bylo dítě nastydlé. Dnes je první den, venku polojasno, 19 stupňů a fouká studený vítr. Dcera sedí na písku v tričku s krátkým rukávem a tenkých elasťáčkách. Do školky šla v kalhotách, mikině a větrovce. Mikina je ze záhadného důvodu v pytli, ve větrovce jí prý bylo horko, tak jí dovolily se svléknout. Samy mají na sobě svetry a baví se spolu. Co si o to myslíte? Jsem hysterická matka? To samé jejich nutkání furt ty děti venku sprchovat, i když ráno nahlásím, že to nechci - dítě je třeba po nemoci. Jak je tam do odpoledne, najdu ho mokré. Podle mě už snad jde o nějakou formu pasivní agresivity a ne jen bezohlednost. Dceru jsem dala dnes do školky a počítám, že do pátku je nemocná.

není mi jasná ta sprcha, to mají na zahradě sprchu a děcka tam v tomhle počasí strkají oblečené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
1.9.21 16:46

Rikej dítěti, co si má oblect. Učitelky si těžko můžou pamatovat požadavky různých maminek. Ale rámcově by to zkontrolovat měly. Když jsem učila, vždy jsme třeba vyhlásili: “ děti, dnes si oblečte tepláky a mikinu. Kdo má, vezme si holinky.”

• Citovat
  • Upravit
4071
1.9.21 16:47

Pokud Vám cokoliv vadí, řešte to s vedením. Dejte si schůzku s ředitelkou, pokud je to opakovaný problém, tady Vám s tím nikdo nepomůže. Jinak syn 6 let je dnes na horách v tričku a kraťasech na kole. Otužování je dobré na imunitu. Pokud dcera řekne, že je jí horko, chápu učitelku. Chápu ale i vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
1.9.21 16:48

U nás byly děti naučené, že mají v přihárdce oblečení, které si obléknou.. Asi bych dala na hormádku přesně to co chceš, aby si oblékla a řekla ji to..
Na jednu stranu je to divní přístup od učitelek, na druhou stranu, unás to děti chápaly, to a to, si oblečeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@vokishka To naštěstí ne. Sprcha se odehrává, když se trochu oteplí, jako dopolední či odpolední program (místo bazénu). Ručníky neexistují. Jednou jsem měla dceru v mokrých kalhotkách ze sprchování ještě při vyzvednutí po obědě, protože ji do suchých nepřevlékly.

• Citovat
  • Upravit
34473
@Anonymní píše:
@Svistice Dceři jsou pořád ještě čtyři roky. To je tak relevantní názor malého dítěte? Měla úplně ledové ruce.. Jsem naštvaná. Učitelky mám jinak ráda, nechci si na ně stěžovat, ale tohle je nekonečný boj.

Tak tady to asi nevyřešíš. Buď jim to řekneš nebo máš smůlu, naštvaná můžeš být jak chceš. Pokud jde o zdraví tvého dítěte, tak nechápu, že ses už dávno neozvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.9.21 16:49
@Anonymní píše:
@Svistice Dceři jsou pořád ještě čtyři roky. To je tak relevantní názor malého dítěte? Měla úplně ledové ruce.. Jsem naštvaná. Učitelky mám jinak ráda, nechci si na ně stěžovat, ale tohle je nekonečný boj.

Já nevím, moje děti dostaly instrukce, jaká je předpověď počasí a co si mají plus minus vzít.
Když by jim byla zima, ozvaly by se.
Když jsme neviděli počasí, odkázala jsem je na učitelku.
Na druhou stranu učitelky individualni prosby (Pepíček je po píchání uši, prosím dohlédnout na čepici) respektovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
1.9.21 16:52

Asi je to o přístupu i dětí, rodičů, prostě si musí umět říct, že je třeba mokrá- má kalhotky od vody.. Oni taky nemůžeou jít do kalhot všem dětem..
Prostě doma učit, učit, jsi mokrá řekni to, je ti zima, řekni to, přijdeš tuto hromádku si obleč- dopředu zjistit počasuplus mínus..
U nás ve školce to tak prostě bylo a nebylo nějaký větší problém.. To jednou jsem tak taky řekla před známou, že dítě mělo mokré ponožiy v zimě, a taky mi řekla, ale že kluk má pusu a má říct, a jít si je vřevléknout s učitelkou.
To jsme tak jednou byly na hřšti a prostě to tak je, prostě co njdřív dítě naučit, co má dělat, když a nebo říct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.21 16:53

@terien Já se ale ozývám a to celkem pravidelně, jen jsem ještě nebyla v ředitelně. Řekla bych, že paní učitelka ještě nemá vlastní děti a tak jejich oblékání nepovažuje za příliš důležité. Vloni jsem to dokonce psala i do té přihlášky. Už fakt nevím, nechci je úplně naštvat, jinak jsou fajn.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
1.9.21 16:54
@Anonymní píše:

A už ti někdo řekl, že podle rukou nepoznáš jestli je dítěti zima nebo ne? :think: učitelky respektovaly přání dítěte. Tak příště své dítě pouč, že musí být v tom, co jsi přichystala, a nesmí si tu sundat, i když mu bude vedro.

• Citovat
  • Upravit
9880
1.9.21 16:55
@Anonymní píše:
@terien Já se ale ozývám a to celkem pravidelně, jen jsem ještě nebyla v ředitelně. Řekla bych, že paní učitelka ještě nemá vlastní děti a tak jejich oblékání nepovažuje za příliš důležité. Vloni jsem to dokonce psala i do té přihlášky. Už fakt nevím, nechci je úplně naštvat, jinak jsou fajn.

U nás je pravidlo, co má dítě na hromádce, to si má obléknout.. Učitleky to neřeší, protože jedno dítě je nabalené, druhé pomalu v tričku.. Proto nám ve školce říkaly, že oblečení, které mají mít děti na procházku, ven, má být v jedné polici, aby dítě vědělo co si obléknout, Je to těžko, protože zuase jiná maminka přeiběhne, že její dítě se potí, tak ji ofoukne a onemocní, proč je naslečená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.21 16:57

@Janasas Bohužel dcera jednou byla i v mínus deseti se školkou venku bez bundy jen v mikině, protože si toho nevšimly (naštěstí jen chvíli), ale jí je to prostě jedno. Učitelky se mi pak tím ještě pochlubily. To je teda informace, kterou bych snad radši ani nevěděla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML