Školka a prochladlé dítě v tričku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.9.21 17:01

@Janasas Ano, dopolední procházka je o. k., protože to má dítě věci na hromádce. Ale pak už nikdo nedohlédne na to, kam je vrací a odpolední oblečení je naprosté sci-fi. Obvykle jde o věci pro případ počůrání, ale jednou měla i pyžamo.

• Citovat
  • Upravit
9880
1.9.21 17:02
@Anonymní píše:
@Janasas Bohužel dcera jednou byla i v mínus deseti se školkou venku bez bundy jen v mikině, protože si toho nevšimly (naštěstí jen chvíli), ale jí je to prostě jedno. Učitelky se mi pak tím ještě pochlubily. To je teda informace, kterou bych snad radši ani nevěděla.

Jenomže víc co, ted nechci být rypna, ale ona by to měla vědět, co si má obléct, třeba u nás kontrolu dělají u těch malinkých 3 letých.. TO, že si třeba pak všimly někde v půlce cesty, už s tím nic nenadělají.
Jako prostě musíš ji víc prostě učit samostatnosti.. třeba doma říct, tento svetr a tuto vestu si oblečeš.. Musí vidět i ostatní děti.. s tím ti myslím ředitelka nepomůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.9.21 17:06
@Anonymní píše:
@Janasas Ano, dopolední procházka je o. k., protože to má dítě věci na hromádce. Ale pak už nikdo nedohlédne na to, kam je vrací a odpolední oblečení je naprosté sci-fi. Obvykle jde o věci pro případ počůrání, ale jednou měla i pyžamo.

V jejím věku už by měla vědět, kam si dává oblečení na ven.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.21 17:06

@Janasas Možná není úplně standardní - v létě by si klidně vzala zimní čepici. Nějak netuší, jestli je „únor nebo pátek“ ale do háje, to přeci není důvod, aby byla furt nemocná. Oblékat se umí. Retardovaná není.

• Citovat
  • Upravit
685
1.9.21 17:13

Jsi přecitlivělá. Zapracuje na imunitě u svého dítěte, nauč ho se samostatně oblékat a nehysterci. Děláš z děcka skleníkovou kytičku, pak se nediv, že je hned nemocná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.9.21 17:13

Já tě chápu. Mám čtyřletý dítě, co absolutně nevnímá, co si má obléct. Teď si pamatuje, že je léto a to se neoblíká. Předevčírem si vyšla na zahradu jen v tepláčkách. Že je ledová, to jí bylo šumák. Před týdnem se kvůli stejnými problému nachladila. My teda máme bohudík učitelky co chápou, že malý děti o některých věcech prostě rozhodovat nemůžou a že některý věci nedokážou adekvátně vyhodnotit. Takže o tom, jak bude dítě oblečený na zahradě nerozhoduje dítě, ale učitelka. Na tvým místě bych to řešila, učitelky nejsou normální…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.21 17:20

@Koblizkova1980 Poctivě jsem otužovala celé léto, ale dcera je strašně hubená a prostě rychle prostydne.

• Citovat
  • Upravit
3837
1.9.21 17:21

Prochladlé je řekla bych silné slovo, dnes bylo opravdu na triko a kalhoty. Učitelky sedí a nehrají si, tak měly svetry. Pokud ti to přijde opakovaně špatně, tak říct jasně učitelkám a říct, že to budeš řešit i s ředitelkou. Taky jsem učitelka v MŠ a snažím se děti oblékat, tak nějak rozumně, ale většinou to je stejně spíš míň, než to v čem občas dojdou s rodiči. :oops: Otužování je v pořádku a děti jsou v pohybu. Dnes měly děti také kalhoty a trička, chlapeček, co se vůbec nehýbal měl mikinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.21 17:22

@Janli Díky moc! Mě už i napadlo, že si tak regulují stavy dětí :-)

• Citovat
  • Upravit
Pimperelle
1.9.21 17:23

To je přesně to, co mi na školce tolik vadí. Jdou na procházku, venku prší, dvě učitelky vedou 15 dětí (takže žádné nepřehledné množství), obě mají deštník. Děti mají sice obléknuté pláštěnky, ale kapuce nenasazené. Podotýkám, že ten den moje dítě ve školce nebylo, potkala jsem je náhodou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.21 17:26

@Pimperelle Jojo. Taky jsem jednou ještě bezdětná úžasle pozorovala, jak bavící se učitelky nechaly děti půl hodiny válet se v mokrém tajícím sněhu (spíš už vodě).

• Citovat
  • Upravit
lucenka
1.9.21 17:28
@Anonymní píše:
@Pimperelle Jojo. Taky jsem jednou ještě bezdětná úžasle pozorovala, jak bavící se učitelky nechaly děti půl hodiny válet se v mokrém tajícím sněhu (spíš už vodě).

A co je na tom špatného? :think: taky jsem nechávala dítě hrát si v tajícím sněhu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6920
1.9.21 17:29

Já teda nevím, ale svého času jsem pracovala v družině. Úplně běžně jsem denně při vypravování ven vyhlásila, co budou mít děti na sobě, a když se řadily, tak jsem je zběžně zkontrolovala, aby se nestalo, že jde někdo v mrazu bez čepice apod.
Ve školce bych nějako kontrolu očekávala, přeci jen to jsou malé děti. Třeba ty mokré kalhotky by mě hodně namíchly. Ale musíš to řešit tam, kde je třeba. Plus s dcerou. Nebo to vyřešit tou kupičkou, kterou si na sebe vezme a basta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
1.9.21 17:32

Vždycky jsme prosily rodiče, ať veškeré oblečení, které chtějí, aby si dítě vzalo ten den ven, dali do prihradky na to určené. Ale běžně se stávalo, že decka třeba mikinu schovaly a řekly, ze ji neměly… pak už je na učitelce, jestli ji jde hledat nebo se na to vykašle, no.
Ale dneska je to počasí takové všelijaké, my dnes s dcerou vyšly v mikine, když svítilo sluníčko, bylo teplo, tak jsem jo svlikala do trika, za chvíli zase chladno… navíc je 1. září, ty první dny je vždycky trochu chaos a zmatek, nové děti, po prázdninách odvykly atd.
Jinak bych učitelky proste poprosila, ať dávají na holku pozor, že si sama neřekne, ale je pak schopna být cele dopo venku v tricku v zimě, ať na ni dohlidnou, ze se dostatečně obléká. Plus samozřejmě veď dítě k tomu, že si samo musí říct, co má mít na sobě a dávat na to pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
1.9.21 17:33
@Anonymní píše:
@Pimperelle Jojo. Taky jsem jednou ještě bezdětná úžasle pozorovala, jak bavící se učitelky nechaly děti půl hodiny válet se v mokrém tajícím sněhu (spíš už vodě).

Joo tak tohle je přehnané, předpokládám, že rodiče dostali informace, že se půjde s dětmi do sněhu a děti tedy měly být nepromokavé oblečené. Je jedno jestli je tající nebo normální děti budou zmáchané tak jak tak. Nech dceru taky v zimě vyvalet ve sněhu, bude vděčná. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí