Školka a stěhování

423
26.8.13 15:14

Školka a stěhování

Ahoj maminky,
blíží se doba zápisu do školky a já teď řeším, že se s největší pravděpodobností budeme stěhovat a nevím, co se školkou. Nevím, kdy přesně se budeme stěhovat, proto bych malého radši nechala zapsat v současném místě bydliště. Moje otázka zní: Když bude přijatý do školky v současném bydlišti musí ho přijmout i v novém? Popřípadě, jak je to s přechodem do nové školky v průběhu školního roku? Pak by tu byla ještě možnost zůstat s nim rok doma, ale byla bych radši, kdyby šel mezi děti. :nevim:
Dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19200
26.8.13 15:24

Tak zápis do MŠ už dávno byl, tak víš, jestli je přijatý nebo ne ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
26.8.13 15:25

Zápisy do školek jsou snad na jaře? To se moc neblíží, ale budiž :lol:
Když ti ho přijmou v současném bydlišti, tak to neznamená, že ti ho přijmou, když se přestěhuješ, školka není povinná a když nebudou mít místo, tak ti ho prostě nevemou, stejné, možná ještě horší je to s přestupem během školního roku, když nemají místo, nevezmou ho.
Máš ještě možnost nechat ho zapsat i v místě kam se budete stěhovat, ale tam budeš mít body dolů za to, že tam nemáte trvalý bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
26.8.13 15:31

Kdyz ja nerada nechávám věci na poslední chvíli tak pro me uz se to blíží. :mrgreen: Takže ho muzu nechat zapsat do více školek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
26.8.13 15:34

@Annette7 no jak kde, některé školky maj přímo v pravidlech že můžeš nechat zapsat jen do té jedné a když se zjistí, že jsi dala přihlášku do více, tak tě automaticky „vyloučí“ ze systému.. některé mají povoleno třeba 3 přihlášky, některé neomezeně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
26.8.13 16:02
@Annette7 píše:
Kdyz ja nerada nechávám věci na poslední chvíli tak pro me uz se to blíží. :mrgreen: Takže ho muzu nechat zapsat do více školek?

ale zapisy do skolek už byly :lol: :lol:, takže už bude asi plná kapacita vsude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
26.8.13 16:07

@Annette7 Já mám dojem, že školky ty přihlášky nějak posílaj na obecní úřad a tam to nějak omezujou. Takže když to bude pod jinym úřadem, tak by to mělo být v poho. Ale jak už jsem psala, bude „problém“ to trvalý bydliště, jak budou mít nátřask, tak máte smůlu mezi prvníma, ale za zkoušku nic nedáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
26.8.13 16:09

Tak přesně zápis už byl dávno, ale mám to úplně stejně…vzali mi ho konečně do školky, ale v červenci jsme se přestěhovali a tady mi ho nevezmou :( Takže buď ho budu vozit nebo do soukromé musím propočítat jestli cesta se vyplatí víc než soukromá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
26.8.13 16:10

@tumpach Ja vím. :mrgreen: Jde mi o zápis, co bude na jaře. Plasim předčasně, kdyz mne to přijde, ze to je za chvíli. :oops:
@PetaP Děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26246
26.8.13 16:12

Pokud se stěhuješ v rámci města, možná by šlo domluvit přestup do jiné školky. Pokud se ale stěhuješ úplně mimo původní bydliště, tak nová školka nemá povinnost ti dítě přijmout. Může, ale nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
26.8.13 16:15
@Annette7 píše:
@tumpach Ja vím. :mrgreen: Jde mi o zápis, co bude na jaře. Plasim předčasně, kdyz mne to přijde, ze to je za chvíli. :oops:
@PetaP Děkuji. :kytka:

aha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
26.8.13 16:16

@marguaret Soukroma me taky napadla. Tam seženu místo vždycky nebo i tam se stava, ze neni místo? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
26.8.13 16:17

@neumisa V rámci Prahy, ale na úplne druhy konec takže cesta by trvala skoro dvě hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
26.8.13 16:20
@Annette7 píše:
@marguaret Soukroma me taky napadla. Tam seženu místo vždycky nebo i tam se stava, ze neni místo? :nevim:

Stává se to a dost často záleží v jaké části Prahy jsi, ale třeba v soukromých v Letňanech je narváno :cert:

Já jsem se přestěhovala do Újezdu nad lesy mám tady známou co vlastní svou školku, tak to mám jasný, ale jestli maj plno i tady nevím, ale myslím, že jo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
26.8.13 16:54

@marguaret Tedka jsme kousek od Zlicina a školek je tady dost, stěhovat se budeme na Prahu 4 a tam vůbec nemám predstavu, ale myslím, ze to žádná sláva nebude. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin