Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
blíží se doba zápisu do školky a já teď řeším, že se s největší pravděpodobností budeme stěhovat a nevím, co se školkou. Nevím, kdy přesně se budeme stěhovat, proto bych malého radši nechala zapsat v současném místě bydliště. Moje otázka zní: Když bude přijatý do školky v současném bydlišti musí ho přijmout i v novém? Popřípadě, jak je to s přechodem do nové školky v průběhu školního roku? Pak by tu byla ještě možnost zůstat s nim rok doma, ale byla bych radši, kdyby šel mezi děti. ![]()
Dekuji ![]()
Tak zápis do MŠ už dávno byl, tak víš, jestli je přijatý nebo ne ne?
Zápisy do školek jsou snad na jaře? To se moc neblíží, ale budiž ![]()
Když ti ho přijmou v současném bydlišti, tak to neznamená, že ti ho přijmou, když se přestěhuješ, školka není povinná a když nebudou mít místo, tak ti ho prostě nevemou, stejné, možná ještě horší je to s přestupem během školního roku, když nemají místo, nevezmou ho.
Máš ještě možnost nechat ho zapsat i v místě kam se budete stěhovat, ale tam budeš mít body dolů za to, že tam nemáte trvalý bydliště.
Kdyz ja nerada nechávám věci na poslední chvíli tak pro me uz se to blíží.
Takže ho muzu nechat zapsat do více školek?
@Annette7 no jak kde, některé školky maj přímo v pravidlech že můžeš nechat zapsat jen do té jedné a když se zjistí, že jsi dala přihlášku do více, tak tě automaticky „vyloučí“ ze systému.. některé mají povoleno třeba 3 přihlášky, některé neomezeně..
@Annette7 píše:
Kdyz ja nerada nechávám věci na poslední chvíli tak pro me uz se to blíží.Takže ho muzu nechat zapsat do více školek?
ale zapisy do skolek už byly
, takže už bude asi plná kapacita vsude ![]()
@Annette7 Já mám dojem, že školky ty přihlášky nějak posílaj na obecní úřad a tam to nějak omezujou. Takže když to bude pod jinym úřadem, tak by to mělo být v poho. Ale jak už jsem psala, bude „problém“ to trvalý bydliště, jak budou mít nátřask, tak máte smůlu mezi prvníma, ale za zkoušku nic nedáš.
Tak přesně zápis už byl dávno, ale mám to úplně stejně…vzali mi ho konečně do školky, ale v červenci jsme se přestěhovali a tady mi ho nevezmou
Takže buď ho budu vozit nebo do soukromé musím propočítat jestli cesta se vyplatí víc než soukromá ![]()
@tumpach Ja vím.
Jde mi o zápis, co bude na jaře. Plasim předčasně, kdyz mne to přijde, ze to je za chvíli. ![]()
@PetaP Děkuji. ![]()
Pokud se stěhuješ v rámci města, možná by šlo domluvit přestup do jiné školky. Pokud se ale stěhuješ úplně mimo původní bydliště, tak nová školka nemá povinnost ti dítě přijmout. Může, ale nemusí.
@Annette7 píše:
@tumpach Ja vím.Jde mi o zápis, co bude na jaře. Plasim předčasně, kdyz mne to přijde, ze to je za chvíli.
@PetaP Děkuji.
aha
@marguaret Soukroma me taky napadla. Tam seženu místo vždycky nebo i tam se stava, ze neni místo? ![]()
@neumisa V rámci Prahy, ale na úplne druhy konec takže cesta by trvala skoro dvě hodiny.
@Annette7 píše:
@marguaret Soukroma me taky napadla. Tam seženu místo vždycky nebo i tam se stava, ze neni místo?
Stává se to a dost často záleží v jaké části Prahy jsi, ale třeba v soukromých v Letňanech je narváno ![]()
Já jsem se přestěhovala do Újezdu nad lesy mám tady známou co vlastní svou školku, tak to mám jasný, ale jestli maj plno i tady nevím, ale myslím, že jo ![]()
@marguaret Tedka jsme kousek od Zlicina a školek je tady dost, stěhovat se budeme na Prahu 4 a tam vůbec nemám predstavu, ale myslím, ze to žádná sláva nebude. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.