Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Annette7 V Praze je snad všude školek plno hlavně soukromých, ale pořád nedostačující pro všechny
Nikde jinde takovej problém snad nemají.
@marguaret Doufám, ze budeme mit štěstí a nějakou volnou školku najdeme. ![]()
Obnovuji diskuzi, asi budu muset řešit podobný problém. Prosím o zachování anonymity, nechci, aby někdo věděl, že mám takové problémy, které mě vedou ke stěhování.
Budeme se muset v co nejkratší době přestěhovat v rámci Prahy, v naší městské části se nám bohužel nedaří najít vhodný byt k pronájmu. ![]()
Uvažuji o Proseku, Bohnicích, Kobylisích, možná Vysočany, Kyje. Mám předškoláka a čtyřletá dvojčata.
Nemáte informace, jak jsou na tom tamnější školky, předškoláka by vzít měli, ale ty menší? Co je k tomu potřeba vyřídit?
Děkuju moc.
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi, asi budu muset řešit podobný problém. Prosím o zachování anonymity, nechci, aby někdo věděl, že mám takové problémy, které mě vedou ke stěhování.Budeme se muset v co nejkratší době přestěhovat v rámci Prahy, v naší městské části se nám bohužel nedaří najít vhodný byt k pronájmu.
Uvažuji o Proseku, Bohnicích, Kobylisích, možná Vysočany, Kyje. Mám předškoláka a čtyřletá dvojčata.
Nemáte informace, jak jsou na tom tamnější školky, předškoláka by vzít měli, ale ty menší? Co je k tomu potřeba vyřídit?
Děkuju moc.
Pokud se jedná o nástup během šk. roku, tak fakt, že máš předškoláka není podstatný.
Školky v praze jsou naplněné. Pokud se někde uvolní místo, měli by předškoláka vzít přednostně. Ale není to tak, že přijdeš do naplněné školky a oni kvůli předškolákovi jiné dítě vyřadí. Čtyřletá dvojčata budou určitě ve státní školce problém, nebo spíš takhle - šance, že se najednou uvolní tři místa, se blíží nule.
My se z Bohnic budeme stěhovat v lednu, takže jedno místo ve školce uvolníme. Ale kam tu naši malou dáme, kdo ví…
No právě :/ I kdyby mi předškoláka vzali a dvojčata ne, tak by to v podstatě bylo jedno…
Budu to muset obvolat a holt asi budem muset půl roku dojíždět do školky přes půl Prahy, pokud nebudem mít štěstí.
Zakladatelka
Praha 8 a pocitam, ze i jine Prahy to maji tak, ze pri zapisu se udela poradi, prijmou prvnich x deti a kdyz se pak uvolni nejake misto, volaji rodicum dalsich deti v poradi, tedy tech, co byly u zapisu. Pokud nekdo nebyl u zapisu, ten rok nema sanci, leda by uz byly umistene zcela vsechny deti od zapisu, coz je dost nerealne, zkousi to i matky dvouletych.
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi, asi budu muset řešit podobný problém. Prosím o zachování anonymity, nechci, aby někdo věděl, že mám takové problémy, které mě vedou ke stěhování.Budeme se muset v co nejkratší době přestěhovat v rámci Prahy, v naší městské části se nám bohužel nedaří najít vhodný byt k pronájmu.
Děkuju moc.
Jako obvolat školky, ale jak je tu psáno, šance, že někde budou 3 místa se blíží nule. předškoláka by vzali, kdyby se uvolnilo místo, ani pro předškoláka ti během roku místo nevytvoří
je to fakt vída v tomto směru. mám dceru, bude ji 18 a v té době to byla pohodička, místa kdekoli a kdykoli
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.