Školka a trvalé bydliště

3108
8.9.13 15:11

Školka a trvalé bydliště

Zdravím chtěla bych se zeptat jestli musí být rodinny příslušník při změně trvalého bydliště, chtěla bych prcka dostat do jedné školky ale musí mít trv. bydliště v tom městě máme tu školku nejblíž ale je to jiné město ¨. děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
8.9.13 15:17

Nechápu dotaz.
Kdo kde má mít příbuzného? :nevim:  8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
8.9.13 15:20

@Pipet chtěla bych syna dát do školky ale musíme mu změnit kvůli tomu trvalé bydliště a chtěla jsem se zeptat jestli musí mít bydliště jenom u rodiných příslušníků nebo i třeba trvalý pobyt u našich známých

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
8.9.13 15:22

@Kapřík90 dítě má vždycky trvalé bydliště tam, kde ho má matka. Nemůžeš přihlásit dítě na TP samotné. Vždy tam musí být i rodič

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
8.9.13 15:25

Můžete ho přihlásit např do Prahy k tetě(známé atd), ale spolu s dítkem je vždy hlášená matka. Samozřejmostí je povolení od majitele bytu k přihlášení na jeho adresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
8.9.13 15:27
@ynax píše:
@Kapřík90 dítě má vždycky trvalé bydliště tam, kde ho má matka. Nemůžeš přihlásit dítě na TP samotné. Vždy tam musí být i rodič

Proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
8.9.13 15:29
@smudlinky píše:
Můžete ho přihlásit např do Prahy k tetě(známé atd), ale spolu s dítkem je vždy hlášená matka. Samozřejmostí je povolení od majitele bytu k přihlášení na jeho adresu.

Proč jenom matka? To platí pouze při narození, pokud rodiče neuvedou jako TP pobyt otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
8.9.13 15:32
@smudlinky píše:

Proč? tady běžně hlásí lidi z vesnici dítě na TP do města, aby dostali školku ve městě, respektive se vůbec mohli hlásit…

• Citovat
  • Upravit
3108
8.9.13 15:35

Tak a teď jsem úplně v čiči :mrgreen: tak už nevím vůbec co mám teď dělat :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
8.9.13 15:37
@Kapřík90 píše:
Tak a teď jsem úplně v čiči :mrgreen: tak už nevím vůbec co mám teď dělat :zed: :mrgreen:

Hlavu vzhůru :lol: zítra si zavolej na příslušný městký úřad oddělení evidence obyvatel a zeptej se. Pokud budou trvat na změně TP i matky, ptej se na základě čeho.

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
8.9.13 15:37

Hele, pokud to známým nevadí, vezmi RL dítěte, svoji OP, jednoho ze známých a vyražte na ohlašovnu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
8.9.13 15:42

@mag musí tam hlavně matka nebo může i otec? :think: by mě kleplo dementní podmínky :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
8.9.13 15:43
@Kapřík90 píše:
@mag musí tam hlavně matka nebo může i otec? :think: by mě kleplo dementní podmínky :poblion:

Samozřejmě, že kterýkoliv z vás, proč by mohla jenom matka??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
8.9.13 15:44
@Kapřík90 píše:
@mag musí tam hlavně matka nebo může i otec? :think: by mě kleplo dementní podmínky :poblion:

Je to jedno, je potřeba zákonný zástupce dítěte, to je i otec :D

• Citovat
  • Upravit
3108
8.9.13 15:45

Už mi asi hrabe dělám zmatky zas těším se do práce po novém roce :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin