Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím chtěla bych se zeptat jestli musí být rodinny příslušník při změně trvalého bydliště, chtěla bych prcka dostat do jedné školky ale musí mít trv. bydliště v tom městě máme tu školku nejblíž ale je to jiné město ¨. děkuji ![]()
@Pipet chtěla bych syna dát do školky ale musíme mu změnit kvůli tomu trvalé bydliště a chtěla jsem se zeptat jestli musí mít bydliště jenom u rodiných příslušníků nebo i třeba trvalý pobyt u našich známých
@Kapřík90 dítě má vždycky trvalé bydliště tam, kde ho má matka. Nemůžeš přihlásit dítě na TP samotné. Vždy tam musí být i rodič
Můžete ho přihlásit např do Prahy k tetě(známé atd), ale spolu s dítkem je vždy hlášená matka. Samozřejmostí je povolení od majitele bytu k přihlášení na jeho adresu.
@ynax píše:
@Kapřík90 dítě má vždycky trvalé bydliště tam, kde ho má matka. Nemůžeš přihlásit dítě na TP samotné. Vždy tam musí být i rodič
Proč?
@smudlinky píše:
Můžete ho přihlásit např do Prahy k tetě(známé atd), ale spolu s dítkem je vždy hlášená matka. Samozřejmostí je povolení od majitele bytu k přihlášení na jeho adresu.
Proč jenom matka? To platí pouze při narození, pokud rodiče neuvedou jako TP pobyt otce.
@smudlinky píše:
Proč? tady běžně hlásí lidi z vesnici dítě na TP do města, aby dostali školku ve městě, respektive se vůbec mohli hlásit…
Tak a teď jsem úplně v čiči
tak už nevím vůbec co mám teď dělat
![]()
@Kapřík90 píše:
Tak a teď jsem úplně v čičitak už nevím vůbec co mám teď dělat
![]()
Hlavu vzhůru
zítra si zavolej na příslušný městký úřad oddělení evidence obyvatel a zeptej se. Pokud budou trvat na změně TP i matky, ptej se na základě čeho.
Hele, pokud to známým nevadí, vezmi RL dítěte, svoji OP, jednoho ze známých a vyražte na ohlašovnu ![]()
@mag musí tam hlavně matka nebo může i otec?
by mě kleplo dementní podmínky ![]()
@Kapřík90 píše:
@mag musí tam hlavně matka nebo může i otec?by mě kleplo dementní podmínky
Samozřejmě, že kterýkoliv z vás, proč by mohla jenom matka??
Už mi asi hrabe dělám zmatky zas těším se do práce po novém roce ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.