Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, dcera chodí první týden do školky a dnes se z tama vrátila s rýmou. Školku celkem zvládá a já nevím, zda ji tam mám zítra dát.
V pátek po dohodě s učitelkou nejde (z jiných důvodů). Učitelka tvrdí, že pokud nechat doma kvůli lepší adaptaci, tak nechat doma vždy bud v pátek nebo v pondělí. Rýma je vodová, průhledná a nos ucpaný nemá.
Některé děti nesnášejí školkové bacily. Nechat doma v pondělí určitě nepomůže, chytne to v úterý. Pokud nemá teplotu, normálně bych ji do školky poslala. Rýmu do zítřka stejně nevyléčíš. Zkuš něco na posílení imunity.
Ahoj, tak já to teď řeším taky. Mladá je ve školce třetí den, ráno byli venku, tepláčky mokré ke kolenům, promáčené boty a odpoledne se jí spustila rýma, taková ta hnusná zelená… Tak přemýšlím, jestli jí tam mám ráno dovíst nebo zavolat, že nepříjde a nechat jí do pondělí doma. Teplotu nemá, ale zase nechci aby prskala bacily na ostatní děcka, tak babo raď
Vodová rýma je ok…pokud umí smrkat (vyfouknout nosem…), doma bych nechala až se zelenýma/žl. nudlema…kašlem…teplotou…samozřejmostí je nechat doma dítě, které zvracelo (aspoň 1 den) nebo s průjmem…
Vodovou rýmu může mít celou zimu… ![]()
@petulikmt se zelenou (hnisavou) rymou dite do skolky nepatri.
Vodova je ok. Ale ja teda pokud muzu si nechavam dite doma i s vodovou rymou, pac se x krat stalo, ze pak se ryma rozjela v nemoc
Jsme na tom stejne, tri dny ve skolce a ryma… Pred hodinou sla do postele a zda se mi, ze od t doby ma uz i teplotu…
Já fakt nevím, jde i o to, že už se jí ted večer hůř dýchá. Teplotu nemá. A má takové napuchlé oči (jen trochu, otázka zda z únavy či na ni opravdu něco leze). ![]()
S vodovou bych taky dala…u nas se teda neresi ani zelena a dcera je obcas poradnej bacilonosic, ji nic moc neni, ale jinak lehne cela rodina. Uz me s tim trochu stvou. Skolkove bacily jsou hodne agresivni.
@Vermun hele, rano moudrejsi vecera, pak se rozhodnes, az se vzbudi, chvilku bude vzhuru, tak uvidis. Muze se to jeste rozjet v noci.
Kup vitamíny Glukánek taky na posílení imunity. Časem se to zlepší, ta rýma nemusí být aníi školkou, ale protstě tím ochlazením, bylo vedro, najedou se ochladilo, ráno chladno, odpoledne horko a to malé tělo s tím bojuje.
Prostě pravidelný přísun vitamínů nejlíp ovoce a zelenina a trošku to podpořit i vitamíny na imunitu
.
Tak náš syn měl pro změnu už v noci horečky, začal kašlat, spustila se rýma, takže jsme hned ráno byli u doktora a marodíme. ![]()
U nas to samy, treti den ve skolce a dneska dosla s rymou
. Zatim je vodova ale jestli bude i rano tak zustane doma
Příspěvek upraven 04.09.13 v 21:45
Ja bych dite s rymou do skolky teda nedavala, jen nakazi ostatni deti. Ja bych byla celkem nastvana na maminku, ktera ke zdravym detem privede sve nemocne
Prijde mi to sobecke. Buhvi co se z te obyc rymy vyvine…
@viktorinka píše:
Ja bych dite s rymou do skolky teda nedavala, jen nakazi ostatni deti. Ja bych byla celkem nastvana na maminku, ktera ke zdravym detem privede sve nemocnePrijde mi to sobecke. Buhvi co se z te obyc rymy vyvine…
I s vodovou…???
To by muselo cca 99% školek zavřít…vždyť s vodovou rýmou chodí většina dětí do školky…to neovlivníš…a mezi náma, mnohem horší je kýchání a kašel…málokteré dítě si umí dát ruku před pusu a hlavně to vůbec stihnout včas…tak 3-5 x týdně mi nějaké dítko kýchne nebo zakašle přímo do obličeje z cca 20 cm vzdálenosti…prostě si nestihnou zakrýt pusu…to samé mezi sebou…proti tomu je vodová rýma skoro nic..
@petulikmt píše:
Ahoj, tak já to teď řeším taky. Mladá je ve školce třetí den, ráno byli venku, tepláčky mokré ke kolenům, promáčené boty a odpoledne se jí spustila rýma, taková ta hnusná zelená… Tak přemýšlím, jestli jí tam mám ráno dovíst nebo zavolat, že nepříjde a nechat jí do pondělí doma. Teplotu nemá, ale zase nechci aby prskala bacily na ostatní děcka, tak babo raď
No tak o tom ze by sla do skolky ani nepremyslet bych te hnala.Se zelenou rymou ne. A skocila bych dr.at vam da antibioticke kapky. ![]()
Vodova ryma je v pohode.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.