První týden ve školce a rýma

3563
4.9.13 20:15

První týden ve školce a rýma

Ahoj, dcera chodí první týden do školky a dnes se z tama vrátila s rýmou. Školku celkem zvládá a já nevím, zda ji tam mám zítra dát. :nevim: V pátek po dohodě s učitelkou nejde (z jiných důvodů). Učitelka tvrdí, že pokud nechat doma kvůli lepší adaptaci, tak nechat doma vždy bud v pátek nebo v pondělí. Rýma je vodová, průhledná a nos ucpaný nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
4.9.13 20:20

Některé děti nesnášejí školkové bacily. Nechat doma v pondělí určitě nepomůže, chytne to v úterý. Pokud nemá teplotu, normálně bych ji do školky poslala. Rýmu do zítřka stejně nevyléčíš. Zkuš něco na posílení imunity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
4.9.13 20:27

Ahoj, tak já to teď řeším taky. Mladá je ve školce třetí den, ráno byli venku, tepláčky mokré ke kolenům, promáčené boty a odpoledne se jí spustila rýma, taková ta hnusná zelená… Tak přemýšlím, jestli jí tam mám ráno dovíst nebo zavolat, že nepříjde a nechat jí do pondělí doma. Teplotu nemá, ale zase nechci aby prskala bacily na ostatní děcka, tak babo raď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
4.9.13 20:29

Vodová rýma je ok…pokud umí smrkat (vyfouknout nosem…), doma bych nechala až se zelenýma/žl. nudlema…kašlem…teplotou…samozřejmostí je nechat doma dítě, které zvracelo (aspoň 1 den) nebo s průjmem…
Vodovou rýmu může mít celou zimu… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6024
4.9.13 20:31

@petulikmt se zelenou (hnisavou) rymou dite do skolky nepatri.
Vodova je ok. Ale ja teda pokud muzu si nechavam dite doma i s vodovou rymou, pac se x krat stalo, ze pak se ryma rozjela v nemoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4314
4.9.13 20:36

Jsme na tom stejne, tri dny ve skolce a ryma… Pred hodinou sla do postele a zda se mi, ze od t doby ma uz i teplotu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
4.9.13 20:42

Já fakt nevím, jde i o to, že už se jí ted večer hůř dýchá. Teplotu nemá. A má takové napuchlé oči (jen trochu, otázka zda z únavy či na ni opravdu něco leze). :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
4.9.13 20:43

S vodovou bych taky dala…u nas se teda neresi ani zelena a dcera je obcas poradnej bacilonosic, ji nic moc neni, ale jinak lehne cela rodina. Uz me s tim trochu stvou. Skolkove bacily jsou hodne agresivni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
4.9.13 20:44

@Vermun hele, rano moudrejsi vecera, pak se rozhodnes, az se vzbudi, chvilku bude vzhuru, tak uvidis. Muze se to jeste rozjet v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.9.13 20:45

Kup vitamíny Glukánek taky na posílení imunity. Časem se to zlepší, ta rýma nemusí být aníi školkou, ale protstě tím ochlazením, bylo vedro, najedou se ochladilo, ráno chladno, odpoledne horko a to malé tělo s tím bojuje.
Prostě pravidelný přísun vitamínů nejlíp ovoce a zelenina a trošku to podpořit i vitamíny na imunitu :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
4.9.13 21:04

Tak náš syn měl pro změnu už v noci horečky, začal kašlat, spustila se rýma, takže jsme hned ráno byli u doktora a marodíme. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
4.9.13 21:15

U nas to samy, treti den ve skolce a dneska dosla s rymou :(. Zatim je vodova ale jestli bude i rano tak zustane doma

Příspěvek upraven 04.09.13 v 21:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1405
4.9.13 21:35

Ja bych dite s rymou do skolky teda nedavala, jen nakazi ostatni deti. Ja bych byla celkem nastvana na maminku, ktera ke zdravym detem privede sve nemocne :roll: Prijde mi to sobecke. Buhvi co se z te obyc rymy vyvine…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
4.9.13 21:45
@viktorinka píše:
Ja bych dite s rymou do skolky teda nedavala, jen nakazi ostatni deti. Ja bych byla celkem nastvana na maminku, ktera ke zdravym detem privede sve nemocne :roll: Prijde mi to sobecke. Buhvi co se z te obyc rymy vyvine…

I s vodovou…??? 8o To by muselo cca 99% školek zavřít…vždyť s vodovou rýmou chodí většina dětí do školky…to neovlivníš…a mezi náma, mnohem horší je kýchání a kašel…málokteré dítě si umí dát ruku před pusu a hlavně to vůbec stihnout včas…tak 3-5 x týdně mi nějaké dítko kýchne nebo zakašle přímo do obličeje z cca 20 cm vzdálenosti…prostě si nestihnou zakrýt pusu…to samé mezi sebou…proti tomu je vodová rýma skoro nic..

• Citovat
  • Upravit
24320
4.9.13 22:12
@petulikmt píše:
Ahoj, tak já to teď řeším taky. Mladá je ve školce třetí den, ráno byli venku, tepláčky mokré ke kolenům, promáčené boty a odpoledne se jí spustila rýma, taková ta hnusná zelená… Tak přemýšlím, jestli jí tam mám ráno dovíst nebo zavolat, že nepříjde a nechat jí do pondělí doma. Teplotu nemá, ale zase nechci aby prskala bacily na ostatní děcka, tak babo raď

No tak o tom ze by sla do skolky ani nepremyslet bych te hnala.Se zelenou rymou ne. A skocila bych dr.at vam da antibioticke kapky. ;)

Vodova ryma je v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin