Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Malá měla v červnu 3 roky. Původně jsem ji do školky zatím ještě dávat nechtěla, ale teď jsem zjistila, že se v Ostravě otevřela nová montessori školka. Podle webových stránek vypadá opravdu moc dobře. Je tu někdo, kdo tam dítě má? Jak jste spokojeni?
Taky jsem našla, že se zase otevřela waldorfská mš, ale nevím, jestli to bude pro nás to pravé ořechové. Je mi bližší ta montessori.
Ráda bych uvítala zkušenosti a informace od těch, kdo konkrétně v některé z těchto dvou školek v Ostravě dítě mají, nechci debatovat nad tématem montessori x waldorf.
@Tiera kamarádka má montessori a nemůže si to vynachválit.. Ale řekla bych, že na soudy je velmi brzy.. Jinak mě třeba zaujala lesní školka, co je v ově, ale letos neotevřeli třídu, což je škoda ![]()
No nad tou jsem taky uvažovala - ale moc se mi nepozdávala lesní školka v ostravské části Heřmanice (Nová huť - Radvanice - Heřmanice) a taky se mi nelíbila vegetariánská strava.
Asi máš pravdu - je moc brzy - ale aspoň jsem chtěla zjistit, jestli jsou třeba učitelky sympatické a tak.
Ty jsi z OVy? A kamarádka to má kde? Jako je majitelem Montessori školky? Já jsem právě ještě nějak nezjistila, kdo je provozovatelem té montessori tady u nás v Ově.
@Tiera kamarádka je v ostravě. Ona je spokojená, říkala, že zatím vstřícné jednání, že učitelky usměvavé atd.. ale potám se, jak dál… Jinak ta lesní - nevím, já tam dítko neměla. Mi se líbila ta myšlenka, ale je fakt, že to vegetariánství by mi taky vadilo ![]()
No počkej - tak ta kamarádka má dítě v té montessori školce v Ově? Tak to potřebuju, někoho takového!
Psala jsi: „..kamarádka má montessori..“, tak z toho jsem pochopila, že je majitelkou nějaké monte školky.
@Tiera blbě jsem to napsala
kamarádka má dítě v té montessori v ově
zas rychleji píšu, než myslím. Poptám se jí, co a jak, jak to funguje a pod…
Ahoj předpokládám že mluvíte o školce v Přívoze. Chodím tam už rok do rodinného centra (kde cvičíme maminky s miminkama) můžu jen konstatovat že prostředí a lidé jsou velice milí. Já mám na školku prcka ještě malého (15měsíců), ale každopádně prostředí opravdu suprové
@MacinkaCZ ahoj, ne o téhle ne. Mluvím o www.skolkamonte.cz na Hulvákách. Ta v Přívoze je snad jenom nějaká miniškolička nebo kroužek, tady to je jako plnohodnotná školka. Tam do Přívozu do RC jsme s malou chodily.
Ahoj holky, chtěla bych dát malou taky do montessori školky - ale teda v Opavě.. a co by mě zajímalo je - jaké jsou cca poplatky (klidně třeba i v té Ově) myslím že tak moc se to neodkulí. Jen ať vím do čeho jdeme a kolik nás to bude stát ![]()
Moc děkuji za info
@Barusatko píše:
Ahoj holky, chtěla bych dát malou taky do montessori školky - ale teda v Opavě.. a co by mě zajímalo je - jaké jsou cca poplatky (klidně třeba i v té Ově) myslím že tak moc se to neodkulí. Jen ať vím do čeho jdeme a kolik nás to bude státMoc děkuji za info
Dcera tam jde poprvé v pátek. Pokud myslíš tu školku na jateční ul., tak poplatekza celý měsíc je něco kolem 7000 kč, domluvit se můžeš ale na dílčídny a pak je tarif - pokud dítě vyzvedneš ve 12, zak je cena 300,– - pokud v 15h - cena 500,– a pokud v 17h je cena 700,–. Jídlo na den stojí 60,– Kč. Jinak jsou tam velmi milí, ještě víc než milí, přístup bezva. Jestli chceš, napíšu SZ po tom pátku, až to bude mít „za sebou“ i dcerka. Jinak já jsem se tam byla předem podívat, ochotně mě všude provedli, děti tam mají všecho možné, šatničku, koupelnu, místnost na paní, místost na hraní, jídelničku… Je to malý kolektiv a učitelky jsou tam snad 3, takže fakt individuální přístup.
http://www.babyclub.cz/mikroskolka/ - jejich web
No tak to je super
perfektní.. myslela jsem teda tu školku na Tyršové ale nevěděla jsem že je i na Jateční..
ale jako 7tis na měsíc je palba.. budu to muset ještě teda hodně promyslet ![]()
@Barusatko Já jsem zas netušila že je něcona tyršovce… mají web?
Ale už jsme přihlášení stejna na tu Jateční, ale i tak… Ono - to není školka v pravém slova smyslu, je to jen do 4 let, spíš jesle…
@Maddlen aha
tak ta na té tyršovce je od 3 let
tady jsou webovky http://rolnicka.info/ ale teda paní mi psala že se můžeme přijít podívat a všechno ale teda o ceně se budeme bavit až na místě.. a nechtěla jsem někam jít s tím že mě pak tak leknou že ani neodejdu
dívala jsem se na ceny v praze a tak a to je i 10tis./měsíc
Zdravím. Já i má kamarádka máme kluky v Monte školce a jsme maximálně spokojené. Můj syn má necelé 3 roky a nemůžu ho dostat domů. Stále něco vyrábějí, malují, poznávají svět kolem sebe… Kamarádky syn (4 roky)měl trauma z předešlé školky, tak se bála, ale úplně v pohodě. Sám jí řekl že se mu tam líbí.
V Ově jsou různá zařízení nabízející Montessori kroužky či něco podobného, ale Monte je jediná akreditovaná (a zapsaná v rejstříku) Montessori školka v Ově.
Od října mají v nabídce také různé kroužky. Můžu jen doporučit
@KamJ píše:
Zdravím. Já i má kamarádka máme kluky v Monte školce a jsme maximálně spokojené. Můj syn má necelé 3 roky a nemůžu ho dostat domů. Stále něco vyrábějí, malují, poznávají svět kolem sebe… Kamarádky syn (4 roky)měl trauma z předešlé školky, tak se bála, ale úplně v pohodě. Sám jí řekl že se mu tam líbí.
V Ově jsou různá zařízení nabízející Montessori kroužky či něco podobného, ale Monte je jediná akreditovaná (a zapsaná v rejstříku) Montessori školka v Ově.
Od října mají v nabídce také různé kroužky. Můžu jen doporučit
A můžu se zeptat, na kvalifikaci učitelek co se Montessori vzdělání týče? To jsem na webu nikde nevyčetla.
Mi osobně se na téhle školce vůbec nelíbí to prostředí, je to prakticky ve fabrice
a navíc obklopena kolonkami soc. slabých.
Cena je v pohodě, ale ten počet dětí
Dvacet dětí je i ve státní školce a soukromou si vybírám proto, aby tam bylo dětí méně a individuální přístup, což při takovém počtu zaručit nelze zvláště když tam mají i děti mladší tří let. Škoda že není v nějakém čistším a celkově přívětivějším místě a ten počet dětí není tak max. 5-7 na jednoho učitele. ![]()
Nezjistil někdo, kolik je školné v té Rolničce? Nechápu, proč nemají ceny na webu ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.