Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, prisla jsem se vypovidat a zeptat.Muj 3lety syn nastoupil do skolky, vzdy byl hodne zive dite.Mam strach, ze ho skolka vypise. Vcera porad poustel vodu na zachode.Na zahrade utikal a dnes zase utikal a jeste si svlikal katata a slipy kdyz sel curat, ale uz ve tride. Bojim se co prijde zitra. Maminky, ktere mate stejna ditka, uklidnila se ve skolce? Dekuji za precteni a odpovedi.
@věrka6 já myslím, že mají nárok dělat lumpoviny, vždyt jim jsou tři roky. Můj syn včera taky nastoupil do školky, a utekl ze zahrady do parku, je zvyklej že tam chodíme a paní učitelka otevřela branku že jdou na oběd, a on vzal čáru a začal tam prý pobíhat jako blázen
dneska se zas odmítal přezout do bačkůrek protože nejsou jeho
mají stejné s jedním chlapečkem a nevysvětlila jim že je mají podepsané, tak byli oba v botičkách, ani jeden nechtěl ustoupit
zítra budu malovat na vložku značku ze skřínky ![]()
Myslím že po dvou dnech nemůžeš dělat závěry a paní učitelka taky ne. Je to pro ně velká změna, dejte mu obě čas ![]()
@věrka6 Tak to ti neporadim, ale zajimaji me zkusenosti ostatních. Mam podobného syna jako ty, ale skolka nas ceka az pristi rok, ted ma 2 roky a tri mesice. Jak popisuješ syna, tak jako bych videla svoje ditko:-) Mam z toho taky strach. Ono to jde, ze dite vypisou?? A co jako potom s nim?? ![]()
No tak ty učitelky jsou tam snad od toho, né
navíc po dvou dnech nemůžeš dělat závěry
jinak moji kluci jsou taky divoši oba…a když šel ten starší do školky, tak to dopadlo tak, že syn většinou seděl učitelce na klíně a četl ostatním pohádky (né tedy hned jak nastoupil do školy, ale později ano), jelikož to už uměl nebo mu tehdy z vlastní kapsy koupili sudoka, jelikož když si luštil byl od něj klid a nedělal lumpárny
a dodnes na něj s láskou vzpomínaj ![]()
Moje deti jsou ve skole docela klidne, nez se rozkoukaji. Mam ovsem velmi akcniho bratra, ten se zklidnil, az po tricitce
Skolku si nepamatuju, ale ve skole bylo porad neco, poznamka za poznamkou a na vysvedceni 2 z chovani, nebo alespon tridni dutka..Dulezity je take pristup ucitelek, u techto deti je asi dulezite smerovat jejich energii spravnym smerem. To se ale asi neda, pokud je 1 ucitelka na 30 deti. Tvuj syn teprve zacal, nevis, jak to bude treba za par tydnu. Myslim si, ze pristup ucitelek je hodne dulezity.
Syn ma ve tride taky par divokych deti, zrovna dnes jsem s nimi absolvovala sportovni den a teda jednoduche to neni..ale kdyz musi v necem soutezit, tak jsou vyborni a vetsinou predci i ostatni.
Příspěvek upraven 03.09.13 v 15:14
Ahoj!
Náš mlaďoch včera taky narukoval do školky a první, co mi paní učitelka řekla, bylo, že ho bude muset zkrouhnout, že takhle teda ne. Jsou mu přesně 3 roky a je to teda fakt lumpík. Hodnej, neubližuje, ale prostě dělá kraviny a ještě je to
takovej ten typ školního klauna - děsně se mu líbí, když udělá nějakou blbinu
a ostatní se tomu smějí.
No, včera do mě nic nebylo, ale dneska ráno jsem se paní učitelky zeptala, jak to bylo myšleno, co ve školce prováděl. A ona mi řekla, ať si z toho vůbec nedělám těžkou hlavu, že je prostě živější a že šla s dětma něco dělat a Mates vzal čáru ze třídy naproti do lehárny. Sama od sebe mi řekla, že na tohle mají děti prostě nárok a že se i tohle naučí, že to chce jen čas.
PS - jsme z malé vesničky, učitelka je tam jedna na 23 dětí na dopoledne
a druhá na odpoledne (to už je tam samo dětiček míň).
@věrka6 neboj, pokud nejsou ve školce šílenci, tak se nic nestane. Je to 3leťák, oni dokážou mnohem horší věci, učitelky to s nimi umí. Kdyžtak se poptej, jestli byl problém a tak, ale řekla bych, že je to v cajku a v normě.. kdyby třeba ubližoval dětem, to je něco jiného, ale takhle? klid ![]()
Jedné známé syn je hodně živý a navíc dost neposlušný, nemá respekt skoro z nikoho. Ve školce trochu narazili a ta známá tam „musela“ na žádost učitelek s ním být po dobu zhruba 3 týdny vždy na část dopoledne, měly tam ještě pár takových kvítek, tak to nějak moc nedávaly. V té době byla ta známá bez práce, tak to šlo.
Co vím, tak pak si to jakžtakž sedlo, i když stížnosti na něj chodily pořád. Dneska je mu 5 a už se to zlepšilo, i když hodnej kluk z něj teda zatím není, ale dostal rozum a už se sním dá jakžtakž domluvit.
Tak nevím, jestli je to ten nejlepší příklad
, ale takhle to řeší tady ve školce. Ale je fakt, že ten chlapeček je extra třída, většina dětí se po nějaké době ve školce asi srovná a zvyknou si na nějaký režim…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.