Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Na co se ptáš? Proč tchyně změnila názor? Těžko říct, nejlépe se jí zeptat na přímo
My ji tu neznáme, důvod může být jakýkoli.
Vy s mužem máte jasno, takže…
![]()
no prý když budu doma tak pro ji tam dávat
a prý děti jsou z toho tramatizované a že si to máme rozmyslet. Kamoška teda kdysi říkala že mně ji nevezmou ale že je dobrý určitě podat aby ji vzali příští rok. No já ji poslouchat nebudu uvidím sama jaký to pro ni bude ale v kolektivu se ji právě líbí s kýmkoliv si začne hrát a je hodně koletivní a zdá se mně fakt průbojná ![]()
do školky bych jí od září už klidně dala, ale v tomto věku a situaci, že doma budeš mít druhé mimčo, určitě ne na celý den. po obědě si pro ní choď ![]()
to, že budeš doma na mateřský se druhým dítětem, nemusí být důvodem, aby jí do školky nevzali.
ale pokud bude velký nával, přednost dají dětem, kterým jdou rodiče už do práce, to je jasný.
ale prdlačky je traumatizující. máš nějakou přecitlivělou tchýni
coapk svojá vnučku nezná? ty píšeš, že je kolektivní…
kdybys jí do školky plánovala „odložit“ na celý den, tak bych se nedivila, že by z toho mohla mít smutek, že dáváš přednost sourozenci a jí doma nechceš, ale ty 4 hodiny denně mezi dětma jsou dobrý.
jóó pokud ti ze školky nebude moc často nosit rýmičky, kašle, srajdičky, spálu a neštovice… ![]()
Příspěvek upraven 29.12.10 v 22:04
Ja jsem taky pro dat do skolky, ale ber v potaz, ze muze byt vice nemocna a budes mit doma miminko, tohle je jedine minus proc nedat, my ted valcime s bacilakama, take nastopil do skolky v zari a nedovedu si predstavit mit doma miminko, by to urcite vse pochytalo ![]()
Tak bych ja bych ji tam taky dala, zásadně si nenechám od nikoho radit! Ale jediny, co ti určitě bude vadit je, ze bude asi dost marodit. A mimco to bude chytat. To je dost pravděpodobné.
Ať má tchyně jakýkoli důvod, rozhodujete Vy…
Každopádně já bych ve Tvé situaci holčičku od září do školky nedala.
Příspěvek upraven 29.12.10 v 22:03
Tak naše malá šla do školky ve 3 letech a malý se hned první měsíc co začala chodit narodil,musím za nás napsat,že né každé dítko domů nanese plno bacilů.
Malá sice první rok byla více nemocná než před nástupem do školky,ale mrnous od ní nic nechytil.Takže tím bych se ted vůbec nezaobírala,pokud by to tak bylo,dá se ze školky vzít vždycky......naše malá byla ve školce mezi děckama moc spokojená,já jsem pro to zkusit.Pokud nebude přetlak a dostane se na ní.Držím palce ![]()
Pokud je komunikativni , tak bych ji do skolky urcite zkusila prihlasit , dej na nazor svuj a sveho muze a ne tchynin
.
Podle me pokud je dobra skolka, predevsim teda ucitelka, tak to pro normalne komunikativni dite v tomhle veku neni zadne trauma, naopak, je to pro ne dobre
vypomáhá v kuchni ve školce tak prý vidí jak ty děti jsou tam ubrečené
a prý že Nikolka se tak tváří a pak bude plakat. No ty nemoci mně nenapadly chjo to je těžký. Zas přece jen 4 hodinky bude v kolektivu. No myslím, že podáme kdyby vzali vyzkoušíme a odhlásit ji můžem vždycky. Děkuji moc za názory. ![]()
náš malý měl tři roky koncem listopadu, takže teď začal chodit denně a pěkně na celý den. Kolektiv už mu očividně chyběl, je hodně divoký, taky se nebojí, nestydí, pokecá si s každým, i cizím-až si někdy říkám, že by až tak nemusel
každé dítě snáší začátek školky uplně jinak. Já už jsem zkoušela dávat malého i na těch 5dní v měsíci v září a říjnu-září byl uplně nadšený, v říjnu mu to teda moc nevonělo, jenže to nám poprvé zrovna i odjel tatínek na celý týden a on to hodně těžce nesl, tak možná v té souvislosti.Teď už je zase v pohodě, už si mě ani moc nehlídá, když ho tam zavedu, že odcházím a odpoledne se mu z tama nechce. Už mi i jednou řekl, že jsem přišla brzo, že chtěl ještě plastelínovat
A já ho tam teda budu dávat na celý den, i když budu doma s mimčem. Jednak to máme daleko, takže než bych se ráno vrátila a převlekla mimčo a nakojila, tak bych mohla jít zase zpátky a to je fakt záhul-je to kilometr do kopce, takže jen vytlačit ten kočár tam
a jednak právě to, že je malý hrozný divoch a jeho výchova je fakt náročná a dává mi pěkně zabrat jen on sám, tak opravdu uvítám, když budu mít nějakou část dne jen pro sebe a mimi. Jsem proto právě ráda, že to vyšlo takto, že on si ve školce zatím zvykne a nebude snad mít pak pocit, že ho odkládám kvůli mimču. Pokud u vás ve školce není nátřesk, není tvoje těhoteství důvod, aby ti ji tam nevzali. Tady jsou dokonce velmi rádi, páč tu je dětí málo a příští rok hrzoí sloučení jen do jedné třídy.Dětem kolem toho třetího roku opravdu ten kolektiv jiných dětí už chybí, ať se jí doma věnuješ sebelíp. Je to prostě zase něco jiného. Moje tchýně taky nechápe, proč teprve tříleté dítě vodím do školky. Ale ona je psychicky nemocná a zastavila sse někdy v době svého mládí, takže s ní se nedá domluvit vůbec, tak to abdolutně neřeším. Já znám svoje dítě a vím, co mu chybí. Pomůže mu to k větší samostatnosti apod…já jsem pro
třeba zatím zkus jen na to dopoledne a pak uvidíš.
bohunka , nemyslim ze to nutne pro kazde dite musi byt zaprah, nas syn teda chodi jen do malych skolek soukromych, ale vzdy byl nadseny a mezi ty davy deti by se hned hnal jak jdem kolem skolky ![]()
No a nemoce , nevim, nas Davidek s vaznym onemocnenim plic , automaticky se u nej bere ze ma snizenou imunitu a bral do leta ATB temer nonstop od roka, a presto pak od zari ve skolce kdyz lehlo vsech 10deti on zustal jedinej zdravej. ted nevim , od listopadu je zase na udrzovacce ATB , ale mam za to , ze to az tak zle nutne vzdy nemusi byt.
Tim chci jen naznacit ze ne vzdy musi byt tak jak pises ![]()
Určitě to zkusím. No Brno to bude asi velký nával
j právě vím že na dědinách je nouze o děti to asi budu tech příhlášek podávat tak 3 na ruzné školky a modlit se o tu co chci.
Já ji jednou zkoušela byly tam děti a běžely do školky a řekla jsem ji chceš jti taky s dětima do školky a ona se mně k nim rozběhla a málem jsem ji nechytla a odvedla zase domů ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Měli jsme v plánu, že malou dáme do školky,pokud nám ji vezmou od září. Tchýně, je ale názoru, že je to traumatické ale že na to dopoledne proč ne. A ted jsme otěhotněli a diví se proč ji malou chceme stále dávat do školky. Tak předtím to bylo dobré ted zas ne?No nerozumím tomu. Naše dítě je naopak velice průbojné mluví s jakýmkoliv věkem s dětima a ke všem se hlásí. A není taková že by se něčeho bála. Já bych právě, chtěla aby byla v kolektivu a ráda bych aby byla ve školce na dopoledne a pak bych si pro ni s druhým miminkem zda výjde chodila. Pokud mně ji vezmou když uvidí že jsme těhotní. Tak nevím co si myslet, prvně že proč ne a ted se diví proč chceme. Manžel řekl klid podáme a uvidíme. Kdyby se ji tam opravdu nelíbilo tak budeme pěkně doma pohromadě